Runokuu loistaa Taiteiden yönä Kaartinkaupungin yllä!

TIEDOTE 18.8.2010

JULKAISUVAPAA

Runokuu loistaa Taiteiden yönä Kaartinkaupungin yllä!


Kaartinkaupungissa on Taiteiden yönä tarjolla laaja kattaus runoaiheista ohjelmaa. Kulttuuriareena Gloriassa taidemaraton jatkuu nykyrunoilijoiden ja musiikin sävelin pitkälle yöhön. Rikhardinkadun kirjastossa tarjolla on puolestaan perinteinen kahdentoista kirjailijan Runotusina. Myöskään pienempiä runon ystäviä ei ole unohdettu: toiminnallista ohjelmaa on tarjolla Designmuseossa ja Päivälehden museossa. Kaikkiin illan tapahtumiin on vapaa pääsy!

Poikkitieteellinen taidemaraton valtaa kulttuuriareena Glorian jo toista kertaa: runoutta ja musiikkia, improvisointia ja elokuvaa tarjoillaan viime vuoden Taiteiden yön tavoin taiteennälkäisille läpi yön. Alkuillasta esillä on todellinen läpileikkaus nykyrunoon kahdenkymmenen runoilijan esittäessä yleisölle omia tekstejään. Myöhemmin lavalla nähdään muun muassa animaatiota, chansonia ja nykyjazzia sekä Anja Erämaja, Petra Lampinen & co., jotka esittävät Erämajan runoihin sävellettyjä lauluja kerrostaloelämästä. Illan päättävät pientä suurta akustista musiikkia soittavaShortcomings, sekä surffia, coutrya, bluesia ja noiserokkia yhdistelevä The Caravaners.  Kiinnostavimmat runoteokset ja taidekäsityöt voi hankkia itselleen kustantajien ja Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osaston myyntitorilta. Ohjelma Gloriassa on alkuillan ajan ikärajaton – klo 22 alkaen ikäraja on 18 vuotta.

Rikhardinkadun kirjastossa on järjestetty Taiteiden yö -runoiltoja jo yli kaksikymmentä vuotta. Tänä vuonna esiintymässä nähdään muun muassa runoilijat Claes Andersson, Sirkka Turkka, Eira Stenberg, Ilpo Tiihonen ja Sanna KarlströmPäivälehden museon Taiteiden yö pitää sisällään Runonpainajaiset, joissa oman runonsa saa painattaa perinteisellä kirjapainotekniikalla. Hieman pienemmille kirjallisuuden ystäville tarjolla on riimitteleviä lastenopastuksia Suuri seikkailu -muuminäyttelyyn: interaktiivinen vaellus Muumilaakson vaihtuvissa maisemissa johdattaa museovieraat syvälle Tove Janssonin kuvien ja tekstien mielikuvitukselliseen maailmaan. Myös Designmuseossa on mahdollisuus toteuttaa itseään lyyrisissä tunnelmissa: Paratiisipuu – fantastinen työpaja Oiva Toikan henkeen, on avoinna kaiken ikäisille. Klo 18, 19 ja klo 20 museossa kuullaan Oiva Toikan loruja Mirja Nevalaisen tulkitsemana.

Runokuu-festivaali on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistoa.

Tarkempaa tietoa Runokuu-festivaalin koko ohjelmasta: www.runokuu.fi.


Lisätietoja:

Nuoren Voiman Liitto, toiminnanjohtaja Laura Serkosalo

p. 044 207 4650, laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi
Helsingin kaupunginkirjasto, suunnittelija Sinikka Koskinen

p. 050 340 3621, sinikka.m.koskinen@hel.fi
Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Maarit Kivistö

puh. 09 6126 5132 / 040 766 9957, kivisto@helsinkifestival.fi

August 19, 2010 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat