ANTI-seminaari Kirjoittaminen, kieli ja paikka järjestetään Kuopiossa 29.9 – 1.10.2010

Yhdeksättä kertaa järjestettävä ANTI – Contemporary Art Festival toivottaa tervetulleeksi kaikki kirjoittamisesta, kielestä ja paikasta kiinnostuneet osallistumaan kolmipäiväiseen seminaariin Ravintola Kummisedän Aittaan Kuopiossa.

Kuinka kirjoittamista harjoitetaan julkisessa tilassa? Miten käsitellä kirjoittamista ja lukemista esityksellisesti? Seminaarissa pohditaan myös, mitkä rakenteeseen liittyvät tekniikat ja metodit auttavat taiteilijoita työstämään kirjoitettua ja puhuttua kieltä työskentelytavan ollessa tekstilähtöinen? Kansainvälinen joukko akateemikoita, taiteilijoita, tutkijoita ja kirjailijoita kokoontuu keskustelemaan näistä aiheista luentojen, taiteilijapuheenvuorojen ja luentoperformanssien kautta.

Seminaarin aloituspäivänä keskiviikkona 29.9. klo 13.-16.00 luennoivat FT Larry Lynch (University College Falmouth UK, Performance and Performance Writing) ja taidekirjoittaja ja luennoitsija Emma Cocker (Nottingham Trent university, UK). Päivän taiteilijapuheenvuoron pitää Kira O’Reilly (UK).

Torstaina 30.9.
klo 9.-12.00 aiheeseen paneutuvat taiteilija-kuraattori Jane Jin Kaisen (Tanska), esitystaiteilija –ja tutkija Pilvi Porkola (Esitys-lehti), runoilija, opettaja ja esseisti John Hall (University College Falmouth, UK) sekä taiteilija Rosie Dennis (Australia).

Seminaarin päättävät perjantaina 1.10. klo 9.-12.00 kirjailija-taiteilija Caroline Bergvall (NO/FR/UK), koreografi, esiintyjä ja kirjoittaja Maija Hirvanen (Edge of Europe) ja lehtori Timo Heinonen (Teatterikorkeakoulu).

Seminaari on kuratoitu yhdessä Larry Lynchin, taiteilija ja koordinaattori Maija Hirvasen, päätoimittaja ja taiteilija Pilvi Porkolan sekä ANTI-festivaalin kanssa. Seminaarin puheenjohtajana toimii Maija Hirvanen.

Tule kuulemaan huippuasiantuntijoiden luentoja, tutustumaan kotimaisiin sekä kansainvälisiin toimijoihin, verkostoitumaan sekä tietysti ottamaan osaa keskusteluihin. Ilmoittautua kannattaa pikimmiten, paikkoja on rajoitetusti.

Seminaarimaksu on 25 € / päivä tai 60 € / kolme päivää. Opiskelijoille, työttömille ja taiteilijaliittojen jäsenille alennettu osallistumismaksu on 20 € / päivä tai 50 € / kolme päivää. Ilmoittautuminen 24.9. mennessä p. 050 3052 005 tai registration@antifestival.com. Seminaari järjestetään Kummisedän aitassa, Minna Canthin katu 44.

ANTI – Contemporary Art Festival Kuopiossa 28.9. – 3.10.2010, www.antifestival.com.

Lisätietoja:

Laura Tervo, tuottaja
ANTI – Contemporary Art Festival
Minna Canthin katu 4 A, 4.krs, 70100 Kuopio, Finland
Mobile +358 50 305 2005
www.antifestival.com

August 24, 2010 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat