Helsingin Poetiikkakonferenssi nostaa tunteet pintaan

Tiedote
24.8.2010

HELSINGIN POETIIKKAKONFERENSSI NOSTAA TUNTEET PINTAAN

Kuudetta kertaa järjestettävän Helsingin Poetiikkakonferenssin teemana on tänä vuonna “Tunne”. Teemaa tulevat luennoissaan avaamaan kansainvälisesti korkeatasoiset puhujat: runoilija Aase Berg (SE), tutkija Anu Koivunen ja runoilija Keston Sutherland (GB).

Tunne on tällä hetkellä kiinnostava näkökulma runouteen ja taiteeseen, sanoo
konferenssin suunnittelija Teemu Manninen. “Taiteen modernistisessa perinteessä ylenpalttinen tai hallitsematon tunteellisuus on ollut usein jonkinlainen tabu. Tunteita on kenties käsitelty vain älyllistettyinä huippukokemuksina, jolloin arkisemmat tunteet, kuten ällötys, ärsytys, tylsyys, hämmennys, epäluulo tai nolostuminen ovat jääneet syrjään.”

Helsingin Poetiikkakonferenssi järjestetään sunnuntaina 29. elokuuta
klo 10-15 Ateneumin taidemuseon Ateneum-salissa.

Viime vuosien tapaan konferenssin päättää tunteita ja tuntemuksia luotaava Korvat auki -konsertti (klo 15.30-16.45).

Konferenssiin on vapaa pääsy – tervetuloa!

HUOM! Aase Bergin ja Keston Sutherlandin runoja voi kuulla jo edellisenä iltana lauantaina 28.8. Poetry Mash! -runoklubilla Café Mascotissa (Neljäs linja 2) klo 19 alkaen. Kansainvälisessä illassa esiintymässä myös Martin Glaz Serup (Tanska), Alvin Pang (Singapore), Katariina Vuorinen ym. Ilta järjestetään yhteistyössä Helsinki Poetry Connectionin kanssa.

Konferenssia järjestävät Kirjallisuudentutkijain Seura ja Runoyhdistys Nihil Interit yhteistyössä Ateneumin taidemuseon ja Korvat auki ry:n kanssa. Konferenssi on osa Runokuuta ja Helsingin Juhlaviikkoja, http://www.runokuu.fi.

Tarkempi ohjelma ja puhujien esittelyt osoitteesta http://poetiikkakonferenssi.wordpress.com

August 24, 2010 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat