Runoyhdistys Nihil Interit tuo yhteisöllistä runoutta raiteille

Runoyhdistys Nihil Interitin Säeverstas tekee raitiovaunumatkasta sanataidetta ja haastaa ihmiset kirjoittamaan yhdessä 7B:lle runollista linjakarttaa. Ratikkamatkan inspiroimista ajatuksista ja aistimuksista rakentuu yhteisöllinen runoteos, joka esitetään Kulttuuriratikassa tiistaina 4. lokakuuta.

Runoteoksen kokoaminen aloitettiin Kulttuuriratikan runomatkalla 6. syyskuuta, jolloin Säeverstas innosti kymmenet matkustajat kirjoittamaan. Runoutta syntyi aistimuksista, muistoista ja unelmista. Matkustajien säkeissä havainnot muuttuvat runoudeksi, jossa ”sateinen kosteus tuoksuu ihmisten vaatteiden läpi”. Tunteet kiinnittyvät ympäröivään kaupunkiin: ”Kansallismuseon karhukin / saa minut ajattelemaan sinua, / siellä kaukana, joka päivä.”

Runollisen linjakartan rakentamiseen voi osallistua sunnuntaihin 2. lokakuuta asti Internetissä osoitteessa www.nihilinterit.fi

. Osallistujien teksteistä koottu yhteinen runoteos esitetään Kulttuuriratikassa 4.10.  Matka alkaa Töölön kisahallin pysäkiltä  kello 16.22.  Matkalle voi osallistua ratikkalipun hinnalla ja kyytiin pääsee miltä tahansa 7B:n pysäkiltä. Nihil Interit järjestää tilaisuuden yhteistyössä HKL:n, HSL:n ja Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa.

Runoyhdistys Nihil Interit on vuonna 1993 perustettu runouden ystävien yhteisö, joka järjestää erilaisia runotapahtumia ja julkaisee Tuli&Savu-runouslehteä. Nihil Interitin Säeverstaassa kokeillaan runouden tekemistä erilaisin menetelmin.

Lisätietoja:

Satu Erra, satu.erra@gmail.com
Kaisa Vermasheinä, puh. 044 579 7189 ja kaisa.vermasheina@gmail.com

Nihil Interit, www.nihilinterit.fi
Kulttuuriratikka, www.korjaamo.fi/kulttuuriratikka

September 29, 2011 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Sekalaista, Tapahtumat