Uusi apuraha nuorille kirjailijoille

Nuoren Voiman Säätiö on perustanut uuden nuorille kirjailijoille tarkoitetun apurahan. Nuoren Voiman Säätiö haluaa omalta osaltaan kiinnittää huomion nuorten kirjailijoiden vaikeaan taloudelliseen asemaan ja tukea nuoria kirjailijoita. Apurahat ovat 1000–4000 euron suuruisia työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat.

Vuonna 2011 myönnettävien apurahojen kokonaissumma on 10 000 euroa. Apurahojen hakuaika päättyy maanantaina 21.11.2011 klo 16. Päätökset julkistetaan 15.12.2011.

Uudet apurahat ovat tuottoa testamenttilahjoituksesta, jonka Nuoren Voiman Liitto sai vuonna 1989 pitkäaikaiselta aktiiviselta jäseneltään Johanna Arolalta. Johanna Arola oli lahjakas, monipuolinen kirjallisuudenharrastaja ja koristetaiteilija. Arolan testamentin tarkoituksena oli taata liitolle toimitilat ja tukea sen toimintaa.

Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Säätiön tarkoituksena on tukea Nuoren Voiman Liitto ry:n toimintaa sekä taiteen, taiteiden tutkimuksen ja kritiikin tekijäin työtä ja edellä mainittujen alojen koulutusta ja harrastustoimintaa. Nyt jaettavat apurahat ovat lahjoitetun omaisuuden sijoitustoiminnan tuottoa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain säätiön varallisuustilanteen mukaan.

Nuoren Voiman Liitto ry on vuonna 1921 perustettu kirjallisuusyhdistys, jonka tarkoituksena on tukea eri-ikäisiä kirjoittajia ja edistää kirjallisuuden asemaa ja tunnettuutta. Liitto on poliittisesti sitoutumaton.

Hakuohjeet ja -lomakkeet: www.nuorenvoimanliitto.fi

Lisätietoja:

Laura Serkosalo
Nuoren Voiman Liiton toiminnanjohtaja
p. 044 207 4650
laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi
www.nuorenvoimanliitto.fi

November 2, 2011 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Apurahat