Runoraitti osaksi Okariino.fi:tä

Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston ja Lapuan kaupunginkirjaston yhteinen Runoraitti-sivusto on kansallisesti merkittävä lastenrunouteen keskittynyt sivusto. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuonna 2007 valmistunut Runoraitti siirrettiin tänä vuonna osaksi valtakunnallista lasten verkkopalvelu Okariino.fi:tä. Okariino.fi on Suomen kirjastojen yhteinen lastensivusto internetissä ja sitä ylläpitää Kirjastot.fi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella.

Okariino.fi:ssä Runoraitin sisältö laajenee. Sen alkuperäinen tavoite säilyy, eli se esittelee edelleen suomalaista lastenrunoutta ja lastenrunoilijoita. Lisäksi se tarjoaa opettajille ja ohjaajille vihjeitä ja vinkkejä, kuinka käyttää lastenrunoja opetuksen tukena. Lisäksi saitti tarjoaa julkaisufoorumin lasten omille runotuotoksille ja onpa sivustolla muutama runopelikin. Uutena Okariinoon siirtymisen myötä Runoraittiin on tehty runovideoita. Ensimmäisissä Okariinon ja Runoraitin runovideoissa esiintyvät Seinäjoen Tanelinrannan koulun oppilaat sekä Lapuan Poutun koulun oppilaat.

Okariinoon siirtymisen myötä Runoraitin päivitys helpottuu, se saa lisää käyttäjiä ja päivittäjiä ja graafinen ilme on uudistettu. Runoraitin uudistamiseen on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta.

Okariinoon siirrettyä Runoraittia juhlitaan Lapualla kaupunginkirjaston parvella tiistaina 22.11. 2011 klo 18- 18.45 ja Seinäjoen pääkirjastossa 23.11. 2011 klo 10.00. Juhlassa esiintyy kirjailija, näyttelijä Eppu Nuotio.

Okariino:
http://www.okariino.fi/

Runovideoita Okariinossa
http://www.okariino.fi/runoraitti/runovideot

Lisätietoja

Mervi Heikkilä, mervi.heikkila@seinajoki.fi, puh. 044-754 1621
kirjastotoimenjohtaja, Seinäjoen kaupunginkirjasto

Marita Hakala, marita.hakala@lapua.fi
kirjastotoimenjohtaja, Lapuan kaupunginkirjasto

Katja Kyllönen, katja.kyllonen@kirjastot.fi, puh. 040-334 6409
suunnittelija
kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut

November 24, 2011 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Kirjallisuussivustot, Kirjasto