Jyväskylän kaupunginkirjaston Keskisuomalainen runo -äänestyksen voittaja ratkesi

Jyväskylän 175-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 18.1.–6.2. järjestetyssä runoäänestyksessä oli mukana kymmenen kaupunginkirjaston valitsemaa keskisuomalaista runoa eri vuosikymmeniltä ja eri kirjoittajilta. Eniten ääniä sai Hannele Huovin runo Kun on oikein pieni. Kakkossijalle ylsi Einari Vuorelan Yksinäinen soutaja ja kolmanneksi Liisa Laukkarisen runo On opittava ymmärtämään.

Runot äänimäärän mukaisessa järjestyksessä:

1. Hannele Huovi: Kun on oikein pieni, 55 ääntä
2. Einari Vuorela: Yksinäinen soutaja, 32 ääntä
3. Liisa Laukkarinen: On opittava ymmärtämään, 27 ääntä
4. Aino Suhola: Rakkaus syntyy
5. Isa Asp: Aallon kehtolaulu
6. Kullervo Rainio: Yöpilvi levittyy
7. Harry Salmenniemi: Pahinta mitä voi tehdä
8. Toivo Laakso: Pantomiimiarmeija
9. Juhani Siljo: Selvään veteen
10. Heikki Asunta: Kadonnut avain

Runoja äänestettiin kirjaston nettisivulla osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tapahtumat/tilaisuudet/runoaanestys

, jossa ne ovat vielä nyt äänestyksen päätyttyäkin luettavissa. Runot olivat esillä myös kaupunginkirjaston toimipisteissä, joissa äänestettiin paperilomakkeella. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvottiin Otavan ja Tammen lahjoittamia runokirjoja ja kirjaston varauslahjakortteja. Palkinnot on postitettu voittajille.

Voittajaruno kuullaan kaupunginteatterissa

Lausuntayhdistys Jyväskylän Sana-Sepot esittää yleisöäänestyksen voittajarunon keskisuomalaisten runoilijoiden teksteistä koostuvassa runoillassa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 23. ja 24.3. klo 19. Tuoreimpia jyväskyläläisrunoja esitykseen kirjoittaa kansalaisopiston sanataidekoulun jatkoryhmä. Runoillassa kuullaan myös musiikkia hanuristi Seppo Marttisen esittämänä. Runoillan dramaturgi ja ohjaaja on Minna Aro.

”Männikkömetsät ja rantojen raidat – vähäx siistii” -runoillan esityksiin on vapaa pääsy, mutta liput tulee noutaa etukäteen teatterin lippumyymälästä. Runoillan järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatteri, kaupunginkirjasto, Sana-Sepot ja kansalaisopiston sanataidekoulu. Esitykset kuuluvat Jyväskylän 175-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan.

Lisätietoja runoäänestyksestä:
Anna Kainulainen
kirjastonhoitaja
p. 014 266 4105
etunimi.sukunimi@jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kirjasto

Lisätietoa voittajarunon kirjoittajasta:
http://www.sci.fi/~hhuovi/

Lisätietoa Jyväskylän Sana-Sepoista:
http://www.jklsanasepot.fi/index.php

Jyväskylän juhlavuoden www-sivusto:
www.jyvaskyla.fi/175

February 15, 2012 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Kilpailut, Kirjasto, Tapahtumat