Annikki OFF täyttää Tampereen kulttuuritapahtumilla 6.-8.6.2012

Annikin Runofestivaalilla on tänä vuonna ensi kertaa oma Off-ohjelmisto – Annikki OFF. Se järjestetään Tampereella runofestivaalia edeltävien kolmen päivän aikana 6.-8.6.2012. Eri tapahtumanjärjestäjien OFF-tapahtumat täydentävät Annikin Runofestivaalin ohjelmaa ja ennakoivat tulevaa festivaalia.

Tampereelle on kolmen päivän aikana luvassa kymmeniä erilaisia kulttuuritapahtumia. Ohjelmistosta löytyy esimerkiksi pikarunotreffit, runosauna, lasten runoanimaatiotyöpaja, konsertteja, performansseja ja runollinen stand up-show. Annikki OFF on toivottanut tervetulleiksi mukaan kirjallisuustoimijoiden lisäksi myös teatterin, musiikin, tanssin ja kuvataiteen tekijät. OFF-ohjelmisto löytyy osoitteesta: www.annikinkatu.net/runofestivaali2012/off/ohjelmisto.htm

OFF-tapahtumissa esiintyvät mm. Claes Andersson, Pekka Kejonen, Johanna Venho, Tapani Kinnunen, Kai Nieminen, Kirsti Kuronen, Hanneriina Moisseinen, Alexandra Salmela, Anneli Kanto, Anitta ”Iso A” Ahonen, Henriikka Tavi, Ville Hytönen ja Black Motor-yhtye.

Tapahtumanjärjestäjiä Annikki OFF:issa on yli 30. Mukana ovat mm. Pirkkalaiskirjailijat ry, Rajataide ry, Maailmantango-festivaali, Runokaraoke, Työväenmuseo Werstas, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Vastavirta-klubi, Teatteri Vakiopaine, Kirjakauppa Tulenkantajat, Black Motor-yhtye ja Vilja-Tuulia Huotarinen.

Annikki OFF-avajaisia vietetään Kirjakauppa Tulenkantajissa (Hämeenpuisto 25) 6.6. klo 17.00. Avajaisissa esiintyvät Teppo Paulasto, Anna Elina Isoaro, Mikko Mankinen, J.K Ihalainen, runoimprovisaatioryhmä Muuntaja ja Kaksoispiste-yhtye. Avajaisiin on vapaa pääsy.

9.6.2012 Tampereella Väinö Linnan aukiolla järjestettävän yhdeksännen Annikin Runofestivaalin teemana on ”Lempirunot”. Teema pitää sisällään rakkausrunouden lisäksi myös rakkauden runouteen. Yhtenä ulkomaisena esiintyjävieraana nähdään Nikky Finney, joka on yksi  yhdysvaltalaisen nykyrunouden suurista nimistä. Suomalais-esiintyjiä ovat mm. Risto Rasa, Heli Laaksonen, Yari, Silene Lehto ja Anja Snellman & Jukka Orma. Tämän vuoden runofestivaalitaiteilijana toimii 11 ammattitaiteilijan Kompostin tähti –ryhmä.

Annikki OFF-kotisivut: www.annikinkatu.net/runofestivaali2012/off

Yhteystiedot:

Simo Ollila, Annikin Runofestivaalin tiedottaja
045-6766 873
simo.ollila(at)gmail.com

May 21, 2012 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat, Yhteisöt