Roskarunoja kertyi yli 80

Kilpailun voitti Heidi Wikström

Malskin näyttelyn yhteydessä Lahdessa järjestettyyn roskarunokilpailuun kertyi runoja yli 80. Voiton vei Heidi Wikström Asikkalasta. Seuraavat sijat menivät Lahteen: toiseksi tuli Tia Taivalmäki ja kolmanneksi Katariina Hahl.

Wikströmin runossa kilpailun raatia viehätti elintarvikkeiden ja harrastamisen rinnastaminen kiehtovalla tavalla. Se herätti uusia ajatuksia ja mielleyhtymiä. Runo toimii hyvin myös ääneen luettuna. Taivalmäki ja Hahl osasivat hyödyntää visuaalisuutta, ja heidän runonsa lähestyivät kuvataidetta.

Roskarunokilpailussa näyttelyn kävijät saivat tehdä runoja maasta poimituista roskista, joissa oli sanoja, kirjaimia ja kuvioita. Roskarunokilpailu oli osa Art Häme 2012 –taideviikkoja.

Kilpailun raatiin kuuluivat Art Häme 2012 –tapahtuman projektikoordinaattori Anni Henriksson, Tuulikki Norrlin ja Heikki Saure. Roskarunokilpailu oli saanut innoituksensa Sauren Kirjoituksia maasta –hankkeesta, joka perustuu maassa lojuneisiin roskiin.

Raati piti kilpailun antia mielenkiintoisena ja haastavana. Runoista löytyi yllättäviä rinnastuksia, kokeiluja ja leikittelyä.

Monissa runoissa ei ollut tekijän nimeä. Raati tietysti toivoi, että kaikki olisivat nimensä kirjoittaneet paperin toiselle puolelle. Toisaalta nimettömyys myös viehätti, koska Kirjoituksia maasta –hankkeen yksi keskeisistä pohdinnan aiheista on, kuka on tekijä.

Yhteys:

Heikki Saure, puh. 050 545 7194

heikki.saure@phnet.fi

 

Heidi Wikströmin voittoruno:

miten kananmunia
voisi harrastaa?
miten ketsuppia, sinappia,
hapankorppuja, voita,
talousrullia voisi
erikseen harrastaa?
mitä määritelmä
merkitsee?

September 10, 2012 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Kilpailut, Tapahtumat