Haku Ota runoilija! -hankkeeseen käynnistynyt

Hae nyt mukaan Ota runoilija! -hankkeeseen
Runoyhdistys Nihil Interit välittää työkeikkoja runoilijoille

Tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan viettävä runoyhdistys Nihil Interit ry käynnistää opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen turvin hankkeen, jossa runoilijoille järjestetään työtilaisuuksia mm. kirjastoissa ja kouluissa eri puolilla maata. Hankkeeseen otetaan mukaan kahdeksan runoilijaa. Runoilijahaku on parhaillaan käynnissä.

Ammattirunoilijalle toimeentuloon liittyvät ongelmat ovat päivittäisiä. Harvoin kiitettykään runokirja nousee bestselleriksi.
– Apurahojen hakijoita on paljon ja saajia vähän, ja apurahat suunnataan usein yksittäisiin projekteihin tai tietyn teoksen kirjoitustyöhön. Opetustyö puolestaan vie aikaa runoilijan varsinaiselta työltä eli kirjoittamiselta, selvittää hankkeen koordinaattori, runoilija Tommi Parkko.

Ota runoilija! -hankkeessa Runoyhdistys Nihil Interit ry markkinoi ja välittää runoilijoita esiintyjiksi esimerkiksi kouluihin, sairaaloihin, kirjastoihin, työpaikoille ja erilaisiin kirjallisiin tilaisuuksiin.

– Tällä hetkellä mikään organisaatio ei järjestä runoilijoiden esiintymisiä. Tavoitteenamme on tuoda runous monenlaisten yleisöjen ulottuville ja samalla luoda työmahdollisuuksia laajemmalle runoilijajoukolle, Parkko jatkaa.

Hankkeeseen otetaan mukaan kahdeksan runoilijaa. Heille tarjotaan esiintymistilaisuuksia vuoden aikana säännöllisesti noin kerran kuukaudessa siten, että kertyvillä palkkioilla on selkeää taloudellista merkitystä. Osallistuvien runoilijoiden tulee voida hoitaa esiintymisiä erilaisissa ympäristöissä ottaen huomioon erilaiset kuulijat. Tavoitteena on saada mukaan runoilijoita kattavasti eri puolelta Suomea.

Kiinnostuneita runoilijoita pyydetään lähettämään vapaamuotoinen hakemus 20.2.2013 mennessä Tommi Parkolle osoitteeseen parkko@kaapeli.fi

Lisätietoja:
Ota runoilija! -hankkeen koordinaattori Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
Nihil Interit ry, puheenjohtaja Sirpa Kallio-Kyyrönen, sirpa.kyyronen@gmail.com

www.nihilinterit.fi

 

Runoyhdistys Nihil Interit ry on vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö. Sen tehtävänä on edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, ylläpitää digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan. Näitä ovat mm. Helsingin Poetiikkakonferenssi ja erilaiset runoklubit. Nihil Interit viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

January 28, 2013 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Hankkeet, Tapahtumat, Yhteisöt