Runoilija, suosittele nyt runoja kirjaston tempaukseen!

Nihil Interit ja Rikhardinkadun kirjasto yhdessä runouden asialla

Runoteema on näyttävästi esillä Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä elokuussa. Yhteistyössä on mukana Runoyhdistys Nihil Interit, joka tänä vuonna viettää 20-vuotisjuhlaansa.

Runo valtaa kirjaston erityisesti Taiteiden yönä 22.8. Silloin runokirjat kootaan esille näkyvään paikkaan, ja samalla niihin liitetään suosituksia, lukuvinkkejä ja lukukokemuksia. Runoilijoiden antamien kirjavinkkien toivotaan kannustavan lukemaan ja lainaamaan sellaisiakin runokirjoja, joihin ei muuten tulisi tarttuneeksi.

Tempaukseen haetaan mukaan runoilijoita. Kerro, mikä runokirja on sinulle erityisen rakas? Mikä pysäytti, ihastutti, nauratti tai ärsytti? Minkä runokirjan sinä kehottaisit lainaamaan?

Runoilijat voivat lähettää kirjavinkkejään 11.8. mennessä sähköpostitse informaatikko Sari Joverolle (sari.jovero@hel.fi), joka asettelee sekä kirjan että kommentit esille Taiteiden yönä. Runoilija suosittelee runoja -tempauksen järjestävät Rikhardinkadun kirjasto ja Nihil Interit ry.

Palkittu Tuli&Savu-lehti näyttelyssä

Vuonna 1994 perustettu Tuli&Savu on maan ainoa pelkästään runouteen keskittyvä kulttuurilehti ja suomalaisen runouden, runokritiikin ja keskustelun tärkeä näyttämö. Tuli&Savun pitkä historia on nyt koottu näyttelyksi Rikhardinkadun kirjastoon 2.?30.8.2013. Lehteä julkaisee Nihil Interit ry.

Tuli&Savu julkaisee kotimaisen uuden runouden parhaimmistoa ja esittelee mielenkiintoisimmat käännösrunoilijat. Lisäksi lehdessä julkaistaan tasokkaita runokritiikkejä, esseitä ja artikkeleita. Tuli&Savun toimittajat ovat kirjoittamisen ammattilaisia ja runoilijoita. Avustajakuntaan kuuluu kirjallisuudentutkijoita, opiskelijoita, kirjallisuuskriitikoita ja runoilijoita.

Vuodesta 2003 lehteä on tehty yhdessä Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ja Art Print -painon kanssa. Ainutlaatuisen visuaalisen ilmeensä johdosta lehti on saanut useita graafisen alan palkintoehdokkuuksia ja kunniamainintoja. Näyttelyssä pääsee esille paitsi runous myös lehden ainutlaatuinen visuaalinen ilme. Kirjatornin alakerroksessa on esillä lehden kansia ja taittoa. Lisäksi lehdessä vuosien varrella ilmestyneitä runoja on siroteltu ympäri kirjastoa.

Elokuun runoillat laajentavat yhteistyötä

Nihil Interitin ja Rikhardinkadun kirjaston yhteistyönä toteutetaan elokuussa myös kaksi runotilaisuutta. Elokuun runoilloissa Rikhardinkadun kirjastossa esiintyvät runoilijat Juho Nieminen (14.8. klo 18.00) ja Kristiina Wallin (28.8. klo 17.00 HUOM! Muuttunut aika). Tilaisuudet ovat osa Helsingin Juhlaviikkojen ja Nuoren Voiman Liiton Runokuu-ohjelmaa. Samalla ne kuuluvat Nihil Interitin Ota runoilija! -hankkeeseen, jossa runoilijoille välitetään keikkoja ja työtilaisuuksia ympäri maata.

Lisätietoja:
Tuli&Savu, vastaava päätoimittaja (numerosta 73 lähtien) Pauli Tapio, prjtapio@gmail.com
Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki, Sari Jovero, sari.jovero@hel.fi

www.nihilinterit.fi

www.facebook.com/nihilinterit

Runoyhdistys Nihil Interit ry on runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista. Yhdistys julkaisee runouslehti Tuli&Savua, ylläpitää digitaalisen runouden sivusto Nokturnoa ja järjestää erilaisia runotilaisuuksia, joissa runon esittämisen keinoja uudistetaan ja poetiikoista keskustellaan. Näitä ovat mm. Tuli&Savu-runoklubit eri puolilla maata. Nihil Interit täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuonna toteutetaan Ota runoilija! -hanke, jossa yhdistys järjestää runoilijoille esiintymistilaisuuksia. Lisäksi syksyllä 2013 jaetaan ensimmäiset Nihil Interit -runouspalkinnot. Lue lisää toiminnasta: www.nihilinterit.fi

July 8, 2013 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Kirjasto, Tapahtumat, Yhteisöt