Kirjoituskursseja syksyllä Helsingissä

Kustantamo Basam Books järjestää kaksi kirjoituskurssia yhdessä kirjailija, sanataideopettaja Jyrki Vainosen kanssa. Nämä työpajat järjestetään syksyllä 2013 ja keväällä 2014 Basam Booksin tiloissa Helsingin Arabiassa.

 

SANAT PUHUVAT VAITI
Tekstipaja kirjoittajille (10 tuntia)

Opettajana kirjailija Jyrki Vainonen

Viikonloppukurssi, jossa käydään läpi kurssilaisten proosa- ja runotekstejä. Tekstit kirjoitetaan etukäteen ja lähetetään sähköpostitse kaikille osallistujille. Pajassa teksteistä keskustellaan opettajan johdolla. Tekstien enimmäispituus on viisi liuskaa (proosa) tai kaksi runoa (lyriikka). Kurssille otetaan 10-12 osallistujaa. Tunnit ovat lauantaina klo 11-16 sekä sunnuntaina klo 10-15.

Kurssin hintaan (110 €) sisältyvät opetus, kahvi/tee ja pieni välipala.

Kursseja järjestetään seuraavina viikonloppuina syksyllä 2013 (4 eri kurssia):
14.-15.9., 12.-13.10., 16.-17.11., 14.-15.12.

Kurssitilat sijaitsevat Basam Books Oy:n tiloissa Helsingin Arabiassa, osoitteessa Hämeentie 155 A 6.

Ilmoittautumiset viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua: anna.lindfors@basambooks.fi. Opettaja on yhteydessä ilmoittautuneisiin sähköpostitse ilmoittautumisajan umpeuduttua.

 

SANOJEN ILMANSUUNNAT
Tekstipaja kirjoittajille (48 tuntia)

Opettajana kirjailija Jyrki Vainonen

Kuudesta lauantaipäivästä rakentuva palautepaja, jossa käydään läpi kurssilaisten proosa- ja runotekstejä. Osallistujat voivat luetuttaa yhtä ja samaa pitkää tekstiä (esim. romaania) luvuittain tai kirjoittaa jokaiselle kerralle eri tekstin. Mahdollista on myös luetuttaa työstettyjä tekstejä uudelleen. Tekstit lähetetään kaikille osallistujille etukäteen sähköpostitse. Pajassa niistä keskustellaan opettajan johdolla. Tekstien enimmäispituus noin viisi liuskaa (proosa) tai kaksi runoa (lyriikka). Kurssille otetaan 10-12 osallistujaa. Tunnit ovat lauantaisin klo 10-17.

Kurssin hintaan (400 €) sisältyvät opetus, kahvi/tee ja pieni välipala.

Kurssi toteutetaan talvella ja keväällä 2014 seuraavina lauantaipäivinä:

11.1., 25.1., 15.2., 8.3., 22.3. ja 12.4.

Kurssitilat sijaitsevat Basam Books Oy:n tiloissa Helsingin Arabiassa, osoitteessa Hämeentie 155 A 6.
Ilmoittautumiset viimeistään 2.1.2014: anna.lindfors@basambooks.fi. Opettaja on yhteydessä ilmoittautuneisiin sähköpostitse ilmoittautumisajan umpeuduttua.
Opettajasta:

Jyrki Vainonen (s. 1963) on kirjailija, suomentaja ja sanataideohjaaja, jolla on pitkä kokemus kirjoittajien ohjaamisesta. Hän on opettanut mm. Oriveden opistossa, Tampereen yliopistossa ja Tampereen työväenopistossa. Kirjailijana hän on julkaissut neljä romaania, kolme novellikokoelmaa, esseekokoelman ja kuunnelmia. Hänen novellejaan on käännetty englanniksi, saksaksi, ranskaksi, ruotsiksi, venäjäksi, unkariksi ja tshekiksi

 

July 9, 2013 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Koulutus, Kustantamot