UUSI SUOMALAINEN RUNOUSLEHTI JULKISTETAAN HELSINGIN KIRJAMESSUILLA

Uusi suomalainen runouslehti Jano julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 26.10. Verkossa ilmestyvän maksuttoman lehden ensimmäiset päätoimittajat ovat runoilijat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Johanna Venho.

Jano on suunnattu sekä suurelle kirjallisuudesta kiinnostuneelle yleisölle että nykyrunouden harrastajille ja tekijöille. Huotarinen ja Venho kertovat: – Tavoitteemme on luoda sekä ajassa kiinni oleva että runouden perinteistä ammentava julkaisu joka ei kuitenkaan ole turhan elitistinen. Olemme valinneetkin Jano-lehden alaotsikoksi “Runouslehti kaikille”. Päätoimittajat kertovat janoavansa runouden rajanylityksiä.

Jano keskittyy jutuissaan runouden herättämiin tunnelmiin, henkilökuviin ja kirjoittajien henkilökohtaiseen kokemukseen sulkematta pois mitään runon osa-alueita. Jano-lehden ensimmäisen numeron kirjoittajiin kuuluvat mm. Satu Koskimies, Heli Laaksonen, Aki Salmela, Veikko Halmetoja, Markku Kaskela ja Erkka Mykkänen.

Jano-lehden 21.11. ilmestyvässä ensimmäisessä numerossa Heli Laaksonen asemoi omaa työtään suosittuna murrerunoilijana suhteessa kokeelliseen runouteen. Satu Koskimiehen artikkelissa kerrotaan Aale Tynnin ja P. Mustapään kohtaamisista elämässä ja runoudessa ja Erkka Mykkänen kysyy kolumnissaan, pääseekö suhteilla runoilijaksi. Markku Kaskelan haastattelussa suomalaisen runouden 92-vuotias grand old lady Sirkka Selja kertoo jo 40-luvulla alkaneesta runoilijantiestään ja mm. suhteestaan Pablo Nerudaan ja Veikko Halmetojan artikkelissa keskitytään Aulikki Oksaseen kuvien runoilijana. Luvassa on myös sekä suomalaista että käännösrunoutta.

Jano-lehden ensimmäinen numero ilmestyy 21.11.2013 osoitteessa www.janolehti.fi. Lehden lukeminen on maksutonta. Lehden ulkoasusta, verkkotoimittamisesta ja teknisestä toteutuksesta vastaa Annikin Runofestivaalin tuottajanakin tunnettu Simo Ollila.

Jano-lehti julkistetaan Helsingin Kirjamessujen Takauma-lavalla lauantaina 26.10. klo 12.00.

 

YHTEYSTIEDOT

Johanna Venho, toinen päätoimittaja
johanna.venho@saunalahti.fi
044 3640 846

LEHDEN OSOITE

www.janolehti.fi

October 26, 2013 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Kirjallisuussivustot, Tapahtumat