Virolaisen kirjallisuuden viikko 10.-16.2.2014

Virolainen kirjallisuus valloittaa Suomen!

Suomalais-virolaisia kulttuurisuhteita edistävä Tuglas-seura järjestää 10.-16. helmikuuta ensimmäistä kertaa valtakunnallisen Virolaisen kirjallisuuden viikon. Viikon aikana neljä virolaista kirjailijaa ja yksi suomentaja kiertävät Suomen kirjastoissa kertomassa tuotannostaan sekä virolaisesta kirjallisuudesta yleisemmin. Tapahtumia järjestetään Helsingistä Ouluun yhteensä lähes 20.

Virolaisen kirjallisuuden viikolla esiintyy neljä ajankohtaista virolaista kirjailijaa eri kirjallisuudenaloilta:
Indrek Hargla on tieteis- ja dekkarikirjailija, jonka Apteekkari Melchior -sarja on saavuttanut suuren suosion myös suomennettuna.
Eeva Park on tunnettu runoilija ja prosaisti, jonka tuotantoa löytyy myös suomeksi käännettynä. Hänen kokoamansa virolais-suomalainen runokokoelma 8+8 ilmestyi viime vuonna.
Piret Raud omintakeisine hahmoineen on kotimaassaan hyvin suosittu lastenkirjailija ja kuvittaja, jonka kirjoja on käännetty lähes kymmenelle kielelle.
Lia Virkus on ruokatoimittaja ja kymmenien keittokirjojen tekijä. Virkusin reseptejä on ilmestynyt viime vuonna myös suomeksi.
Juhani Salokannel on yksi virolaisen kirjallisuuden suurista suomentajista. Salokantelen käsialaa on muun muassa viisiosaisen Viron kansallisromaanin Totuus ja oikeus suomennos.
Indrek Harglan, Piret Raudin ja Lia Virkusin viime vuonna ilmestyneitä teoksia on Virossa juuri valittu vuoden 2013 parhaiden kirjojen joukkoon.

Tuglas-seura järjestää Virolaisen kirjallisuuden viikon paikallisseurojensa sekä paikallisten kirjastojen kanssa. Kirjallisuustapahtumia järjestetään Espoossa, Forssassa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Kotkassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Tuglas-seura on suomalais-virolaisia kulttuurisuhteita edistävä ystävyysseura. Yksi seuran tärkeimmistä tehtävistä on esitellä virolaista kulttuuria suomalaisille, kirjallisuudella on läpi seuran 30-vuotisen historian ollut tässä suuri rooli.

Tuglas-seura julkaisee Virolaisen kirjallisuuden viikkoa varten Helmi-lehden, joka sisältää tietoa virolaisesta kirjallisuudesta sekä aikaisemmin suomentamattomia näytteitä viikolle osallistuvien kirjailijoiden tuotannosta. Lehti on luettavissa Tuglas-seuran verkkosivuilla ja sitä voi tilata Tuglas-seurasta. Mikäli haluatte haastatella kirjailijoita, voitte ottaa yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Virolaisen kirjallisuuden viikon ohjelma: http://www.tuglas.fi/index.php?id=1829

Lisätietoja:

Katariina Suurpalo
kulttuurisihteeri
katariina.suurpalo(at)tuglas.fi
09 68114324

Jaana Vasama
toiminnanjohtaja
jaana.vasama(at)tuglas.fi
09 68114323

February 10, 2014 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat, Yleiset