Ensi kesän Annikin Runofestivaaleilla leikitään

Annikin Runofestivaali 7.6.2014
Annikin puukorttelissa Tampereella
Annikki OFF 4.–6.6.2014
www.annikinkatu.net/runofestivaali

ENSI KESÄN ANNIKIN RUNOFESTIVAALEILLA LEIKITÄÄN

Ensi kesän Annikin Runofestivaalin teemana on ”Leikin varjolla”. Sen  kautta festivaali tutkii kirjallista leikkiä, iloa, huumoria ja kokeilevuutta. Lastenohjelma on ohjelmistossa erityisellä sijalla, ja myös aikuiset saavat mahdollisuuden leikkimiseen mm. teatteriammattilaisten vetämissä leikkituokioissa. Vuoden 2014 runofestivaalitaiteilija on Julia Vuori.

ESIINTYJÄT

Festivaaleille on viime vuosien tapaan kutsuttu taas huomattavia ulkomaisia esiintyjävieraita. Ensi kesän runofestivaalin ulkomaiset esiintyjät ovat Hasso Krull (Viro), Ron Whitehead (USA), Gerður Kristný (Islanti) ja Henry Bowers (Ruotsi).

Suomalaisesiintyjät ovat Sirkka Turkka, Olli-Pekka Tennilä, Kari Peitsamo, Tua Forsström, Kirsti Kuronen feat. Chatchai, Kari Aronpuro, Heikki Sarmanto & Juki Välipakka, Rauhatäti ja Sanakuva-kollektiivin Dada-runogenraattori. Runouden ja kuvataiteen yhteentörmäyksiä festivaaleilla ohjaa Minna Joenniemi. Juontajana toimii Iso A.

Esiintyjiksi on kutsuttu myös festivaalin teemaan sopivia prosaisteja. Runoesitysten välillä voi siis pitää proosatauon. Proosataukojen esiintyjinä nähdään ainakin Alexandra Salmela ja Miki Liukkonen. Annikin Runofestivaalin taiteellisen johtajan tehtävässä jatkaa J.K. Ihalainen.

ENSIMMÄINEN ESIKOISRUNOILIJATAPAAMINEN

2014 Annikin Runofestivaalin yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa Esikoiset-esikoisrunoilijatapaaminen. Mukaan kutsutut tuoreet esikoiset kokoontuvat keskinäiseen tapaamiseensa runoilija Johanna Venhon johdolla. He osallistuvat myös yleisölle avoimeen paneelikeskusteluun, jossa pohditaan sitä, että eletäänkö nyt suomalaisen runouden kulta-aikaa vaiko inflaatiokautta. Esikoiset-tapaamisen osallistujat ovat Riikka Heinonen, Miira Luhtavaara, Niklas Salmi ja Pirkko Soininen. Heidät myös nähdään runofestivaalin esiintymislavalla. Esikoiset-tapaaminen järjestetään yhteistyössä Pentikulman päivien kanssa.

ANNIKKI OFF TÄYTTÄÄ TAMPEREEN KULTTUURILLA

Annikin Runofestivaalin ympärille kasvanut kolmipäiväinen off-ohjelmisto Annikki OFF täyttää Tampereen 4.-6.6. kymmenillä kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla nyt jo kolmatta kertaa. Viime kesän Annikki OFF:issa oli mukana noin 40 tapahtumajärjestäjää, ja sen tapahtumissa vieraili lähes 3000 kävijää. Annikki OFF -kotisivut: www.annikinkatu.net/annikki-off

PRESSIKUVAT JA TIEDOTTEET

Annikin Runofestivaalin kotisivujen Media-sivulta löytyvät tapahtuman pressikuvat ja tämän viestin tiedote .rft ja .pdf-muodoissa.
www.annikinkatu.net/runofestivaali/media.htm

YHTEYSTIEDOT

Annikin Runofestivaalin kotisivut:
www.annikinkatu.net/runofestivaali

Simo Ollila, Annikin Runofestivaalin tiedottaja
045 6766 873
simo.ollila@gmail.com

J.K. Ihalainen, Annikin Runofestivaalin taiteellinen johtaja
050 370 7170
jkihalainen@gmail.com

April 21, 2014 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat