2015 Annikin Runofestivaali tutkii sanan syntyä. Dub-runoilija Mutabaruka esiintyjävieraana

Annikin Runofestivaaleilla tutkitaan sanan syntyä. Esiintyjävieraana dub-runouden pioneeri Mutabaruka

Kahdestoista Annikin Runofestivaali järjestetään Annikin puukorttelin sisäpihalla Tampereella 6.6.2015. Teemana on “Syntyjä, syviä”. Sen kautta festivaali pohtii sanataiteen syntyjä ja juuria. Yhtenä painotuksena on kansanrunous ja folklore. Ohjelmistoa kootessa on mietitty myös sitä, ketkä ovat oman aikamme uusien sanojen ja tyylien synnyttäjiä ja uudistajia. Annikin Runofestivaali osallistuu Kirjan vuosi 2015 -teemavuoteen.

MUTABARUKA

Runofestivaalin yhtenä ulkomaisena esiintyjävieraana nähdään jamaikalainen dub-runouden pioneeri Mutabaruka. 1970-luvun alussa uransa aloittanut Mutabaruka on vaikuttanut ratkaisemalla tavalla reggae-rytmejä ja runoa yhdistelevän dub-runouden syntyyn. Jimmy Cliffin, Grecory Isaacsin ja useiden muiden eturivin reggae-artistien kanssa yhteistyötä tehnyt Mutabaruka on jo vuosikymmeniä esiintynyt ympäri maailmaa sekä yhtyeensä kanssa että sooloesiintyjänä. Mutabaruka on Jamaikan näkyvimpiä kulttuuripersoonia, joka tunnetaan myös rastafilosofina, näyttelijänä ja suosittuna radioäänenä.

Mutabaruka

FESTIVAALIN ESIINTYJÄT

Festivaalin toinen ulkomainen esiintyjävieras on belgialainen Swoon, joka on yksi videorunouden kansainvälisesti tunnetuimmista nimistä. Suomalaisesiintyjinä nähdään mm. Saila Susiluoto & Antikythera, Jukka Nousiainen, Sirpa Kähkönen, Pekko Käppi, Antti Salminen, Inger-Mari Aikio ja Wimme Saari. Vuoden 2015 Annikin Runofestivaalin nimikkotaiteilija on Hanneriina Moisseinen. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii J.K. Ihalainen.

ANNIKKI OFF

Annikin Runofestivaalin ympärille kasvanut kolmipäiväinen off-tapahtuma Annikki OFF täyttää Tampereen neljättä kertaa kymmenillä kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla 3.-5.6.2015.

www.annikinkatu.net/runofestivaali

January 8, 2015 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat