Suomalais-ugrilaiseen kirjallisuuskongressiin Unkariin 3.-6.9.2015

Suomalais-ugrilaisten kirjallisuuksien liitto AFUL järjestää XIII kansainvälisen suomalais-ugrilaisen kirjallisuuskongressin 3.-6.9.2015 Unkarissa Badacsonyn kaupungissa. Kongressin teema on Draama suomalais-ugrilaisten kansojen kirjallisuudessa.

Matkalle voivat hakea suomalaiset kirjailijat (erityisesti näytelmäkirjailijat tai alan opiskelijat), kirjallisuudentutkijat, kääntäjät ja toimittajat lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen M. A. Castrénin seuraan. Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo, josta käy ilmi kielitaito ja julkaisut, sekä lyhyt perustelu. Matkalle lähtijät velvoitetaan pitämään kongressissa esitelmä teemanmukaisesta aiheesta.

Matkalle tulee hakea viimeistään 30.3.2015 sähköpostitse tai postitse (postileiman päiväys riittää). Myöhästyneitä tai puutteellisia hakemuksia ei käsitellä. M. A. Castrénin seura kustantaa ja järjestää edestakaisen matkan Budapestiin. Paikallinen järjestäjä vastaa kuljetuksista, täyshoidosta ja ohjelmasta Unkarissa.

Ensimmäinen kansainvälinen suomalais-ugrilainen kirjailija- ja kirjallisuuskonferenssi järjestettiin vuonna 1989 Venäjällä Marin tasavallan pääkaupungissa Joškar-Olassa. Seuraavan konferenssin järjesti vastaperustettu M. A. Castrénin seura vuonna 1991 teemasta Kieli on kotimaani. Sittemmin tapaamisia on ollut noin kahden vuoden välein Virossa, Unkarissa, Venäjällä ja Suomessa. Viimeisin kongressi pidettiin vuonna 2013 Jamalo-Nenetsiassa Venäjällä, jossa teemana oli lastenkirjallisuus.

Yhteystiedot:
M. A. Castrénin seura
PL 242, 00171 Helsinki
(09) 135 7820 marja.lappalainen[a]castren.inet.fi

www.helsinki.fi/jarj/macastren/

March 1, 2015 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat, Yhteisöt