Ateljeekritiikki etsii laadukkaita satakuntalaisia käsikirjoituksia!

Taiteen edistämiskeskuksen Jyväskylästä viime vuonna alkanut Ateljeekritiikki-hanke etsii talven aikana laadukkaita käsikirjoituksia Satakunnasta. Projektin tarkoituksena on tukea lahjakkaita ja pitkälle edenneitä kirjoittajia heidän kirjallisessa työssään ja auttaa heitä ylittämään kustannuskynnys.

Ateljeekritiikki valikoi saapuneiden käsikirjoitusten joukosta kymmenen parasta ja kehityskelpoisinta tekstiä ja etsii kullekin käsikirjoitukselle sopivan lukijan. Hankkeen ateljeekriitikoihin lukeutuu paikallisia kirjailijoita, kriitikoita ja kirjoittamisenopettajia. Arvioitavat käsikirjoitukset voivat edustaa mitä tahansa kaunokirjallisuuden lajia.

Palaute on maksutonta, ja se annetaan suullisesti ja/tai kirjallisesti. Palautteessa pyritään yhteistyössä kirjoittajan kanssa miettimään, miten käsikirjoitusta voisi kehittää eteenpäin. Suunnitteilla on myös mahdollinen julkaisu tekstiparhaimmistosta.

Käsikirjoitusten hakuaika päättyy 10.1.2016. Tekstit lähetetään.rtf- tai.pdf-muodossa osoitteeseen ateljeekritiikkisatakunta@gmail.com. Käsikirjoituksia voivat tarjota satakuntalaiset, vielä julkaisemattomat (omakustanteet ja antologiat eivät ole este) kirjoittajat. Toivomme että käsikirjoitus on tehty rivinvälillä 1,5 ja fonttikoolla 12.

Hanketta tukevat Taiteen edistämiskeskuksen Keski-Suomen ja Satakunnan aluetoimipisteet ja Manuscript-63 ry.

Lisätietoja: sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi, karoliina.suoniemi@minedu.fi

December 27, 2015 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Hankkeet, Kustantamot