Ensi kesän Annikin Runofestivaaleilla hypitään taiteellisten raja-aitojen yli

Annikin Runofestivaali 11.6.2016 klo 11.00-22.00
Annikin puukorttelissa Tampereella
Pääsyliput 5 e – 12 e
www.annikinkatu.net/runofestivaali

Ensi kesän Annikin Runofestivaaleilla (11.6.2016) hypitään taiteellisten raja-aitojen ylitse, kun teemana on “Runoilija vieraissa”. Tapahtuma kokoaa yhteen esiintyjiä, joiden työssä runous yhdistyy muihin taiteisiin kuten tanssiin, kuvataiteisiin ja musiikkiin. Performanssi on ohjelmistossa erityisellä sijalla. Monet esityksistä ovat ainutkertaisia, ja ne tehdään Annikin Runofestivaalia varten. Annikin puukorttelin asukkaat avaavat kotipihansa kansainväliselle kirjallisuustapahtumalle nyt jo kolmattatoista kertaa.

ESIINTYJÄT
Runofestivaaleilla nähdään taas huomattavia ulkomaisia vieraita. He ovat yhdysvaltalainen Gregory Pardlo, runoilija Yumi Fuzuki & kuvataiteilija Hikaru Cho Japanista, Tanskan arvostetuimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuva Martin Glaz Serup sekä islantilaisrunoilija Kári Tulinius.

Kotimaiset esiintyjät ovat Vilja-Tuulia Huotarinen & Satu Tuittila, Paperi T, Helena Sinervo & Tiina Poutanen, J.K. Ihalainen & Reijo Kela, Mikko Sarvanne Hip Company & Jussi Pelkonen, Mustat silmät ja Claes Andersson. Proosataukojen esiintyjät ovat Katja Kettu ja Laura Lindstedt. Runofestivaalitaiteilijana on Ville Pirinen. Performanssiohjelmistossa nähdään neljä näkemystä runouden ja performanssitaiteen kohtaamisesta. Mukana ovat Roi Vaara, Egle Oddo, Magnús Logi Kristinsson ja Janne Rahkila.  Esiintyjien esittelyt löytyvät täältä: www.annikinkatu.net/runofestivaali/esiintyjat.htm

GREGORY PARDLO & YUMI FUZUKI

Gregory Pardlo on amerikkalainen runoilija, joka voitti vuoden 2015 runouden Pulitzer-palkinnon kokoelmallaan Digest. New Yorkissa asuvan Pardlon runouden teemoja ovat Brooklynin elämänmeno, isyyden haasteet ja elämä mustana miehenä Amerikassa. Pardlo esiintyy yhdessä jazz-saksofonisti Sami Sippolan ja rumpali Janne Tuomen kanssa.

gregory-pardlo-pressi-kuvaaja-Rachel-Eliza-Griffiths

Gregory Pardlo. Kuvaaja: Rachel Eliza Griffiths

Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä ja näkyvimmistä nykyrunoilijoista. Hän sai jo lukiolaisena esikoiskokoelmastaan kaksi maan huomattavinta runouspalkintoa. Fuzuki esiintyy yhdessä kansainvälisesti tunnetun japanilaistaiteilija Hikaru Chon kanssa. Luvassa on runouden ja vartalomaalauksen kiehtova yhdistelmä. Fuzukin ensimmäinen suomennettu teos julkaistaan festivaaleilla.

ANNIKKI OFF
Annikin Runofestivaalin ympärille kasvanut kolmipäiväinen Annikki OFF viettää tänä vuonna viisivuotisjuhliaan. Se täyttää Tampereen kymmenillä erilaisilla kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumilla 8.-10.6.

May 4, 2016 · Teonsana · Comments Closed
Posted in: Tapahtumat, Yhteisöt