Kirjoituskilpailuja

Voimassa olevat kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailut on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, mikä kunkin viimeinen osallistumispäivä on. Mukana on mahdollisimman laajat tiedot kilpailusta sekä linkki järjestäjän lisätietosivuille. Jos tiedossasi on kirjoituskilpailu, jota ei löydy tältä listalta, voit vinkata kilpailusta osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com. Teonsana kiittää kaikkia vinkkaajia!

 

AddThis Social Bookmark Button
Punaisella ovat uusimmat lisäykset.

Eräpäivä

(jatkuva)      SKS:n arkistojen keruut

31.07.2015 Kerro tarina joka on tosi -kirjoituskilpailu

03.08.2015 Martti Joenpolven novellikilpailu 2016

10.08.2015 Muusajuhlien aforismikilpailu

31.12.2015 Suomi 2017 -romaanikilpailu

Neljä kertaa vuodessa: L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Muita kirjoituskilpailusivuja

 

***************************************************************

SKS:n arkistojen keruut (jatkuva)

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ottavat jatkuvasti aineistoa vastaan. Yksi merkittävä arkistoaineistojen karttumistapa on eri teemoihin pureutuvat keruut. Keruun perusajatus on, että kuka tahansa kansalainen voi kirjoittaa vastauksensa esitettyyn aiheeseen tai annettuihin tutkimuskysymyksiin ja lähettää sen keruukutsussa pyydettyyn osoitteeseen. Kaikki keruuseen tulleet vastaukset tallennetaan SKS:n arkistoihin.

Teonsana ei luettele keruukilpailuja erikseen, koska SKS:n sivuilla löytyy keruista hyvä, selkeä lista, ja niitä on voimassa useita samaan aikaan. Kirjoituksia lähettävät osallistujat voivat saada joistakin keruista kirjapalkintoja tai pieniä rahasummia.

Ajankohtaiset keruut löydät täältä: http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm

 

***************************************************************

31.7.2015 asti

Kerro tarina joka on tosi

SCHILDTS & SÖDERSTRÖMS ETSII TOSITARINAA

Schildts & Söderströms julistaa kirjoituskilpailun, jolla etsitään kertovan tietokirjallisuuden taitajia. Kustantamo hakee asiaproosaa, jota voi lukea kuin kaunokirjallisuutta.

Käytännössä lajityyppi voi tarkoittaa esimerkiksi journalistista reportaasia ajankohtaisesta aiheesta, koskettavaa elämäntarinaa, jolla on myös yleistä merkitystä, tai vaikka matkakertomusta, joka käyttää kaunokirjallisuuden keinoja. Aihe voi olla myös historiallinen.

Kilpailu on suomenkielinen, ja sen hakuaika päättyy 31.7.2015. Tuomaristoon kuuluvat tietokirjailija, toimittaja Elina Grundström sekä S&S:n kustannustoimittaja Johanna Laitinen, kustannuspäällikkö Mirjam Ilvas ja kustannusjohtaja Mari Koli. Kolme parasta käsikirjoitusta tai kirjaideaa palkitaan rahapalkinnolla. Kustantaja varaa option julkaista kaikki palkitut teokset. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2015.

– Tavoitteena on löytää ja tukea kunnianhimoisia kirjoittajia, jotka haluavat kirjoittaa vahvaa ja monitasoista asiaproosaa. Uskon, että suomalaiset lukijat ovat kiinnostuneita vetävästi kirjoitetuista tositarinoista. Mikä parasta, tutkimusten mukaan ne kiinnostavat myös nuoria lukijoita ja toimivat hyvin digitaalisilla alustoilla, sanoo Elina Grundström.

– Toden ja todentuntuisuuden vetovoima on kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi televisiossa, dokumenttielokuvien suosiossa ja elokuvailmaisussa. Toisaalta taitavasti tehdyt tarinat eivät ole katoamassa mihinkään. Kertova tietokirjallisuus on vahva, myyvä lajityyppi esimerkiksi angloamerikkalaisissa maissa ja Ruotsissa, ja sitä kaivataan Suomeen lisää, sanoo S&S:n Johanna Laitinen.

Kilpailun rahoittaa Schildts & Söderströms.

Tarkat kilpailuohjeet löytyvät osoitteesta sets.fi/tositarina.

Lisätiedot:
Elina Grundström, 050 5410 479, elina.grundstrom@kolumbus.fi
Johanna Laitinen, 040 5657 913, johanna.laitinen@sets.fi

Kilpailusivu: www.sets.fi/tositarina

_

***************************************************************

3.8.2015 asti

Martti Joenpolven novellikilpailu 2016

Nuoren Voiman Liitto ja Gummerus ylpeinä esittävät: Martti Joenpolven novellikilpailu 2016!
Kilpailuaika on 1.4.–3.8.2015. Tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Selja Ahava, Hannu Simpura ja Johanna Sinisalo sekä kaksi Gummeruksen edustajaa. Voittajien tekstit julkaistaan Novellit 2016 -kokoelmassa, joka ilmestyy alkuvuonna 2016.

Kilpailu on avoin kaikille vähintään 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este kilpailuun osallistumiselle. Novellien aihepiiriä ei rajoiteta.

Palkinnot

I palkinto 2 000 €
II palkinto 1 000 €
III palkinto 500 €

Palkittujen novellien lisäksi Gummerus julkaisee kymmenkunta parhainta tekstiä Novellit 2016 -antologiana. Novellikilpailun voittajat sekä antologia julkaistaan alkuvuonna 2016. Voittajille ja antologiaan valituille ilmoitetaan 31.10.2015 mennessä. Muille kilpailijoille ei erikseen ilmoiteta sijoitusta.

Osallistumisohjeet

Valitse paras tai parhaimmat novellisi (yhteensä enintään 20 liuskaa) ja lähetä ne 3.8.2015 mennessä Nuoren Voiman Liiton toimistoon nimimerkillä. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi.

“NOVELLIT 2016”
Nuoren Voiman Liitto ry
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Novellit pyydetään kirjoittamaan koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä per sivu. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta, joten lähettäjän kannattaa ottaa niistä itselleen kopiot. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista antologiaan valittuja tekstejä novellikilpailun yhteydessä.

Yleisölle järjestetään Facebookissa käytävä kilpailu antologiaan valittujen novellien parhaasta ensimmäisestä lauseesta ennen kirjan julkaisua. Voittaja julistetaan palkintojenjakotilaisuudessa.

Arvostelupalvelu

Mikäli haluat teksteistäsi lausunnon Nuoren Voiman Liiton maksullisesta arvostelupalvelusta, mainitse siitä erillisessä saatteessa. Älä sulje saatetta nimimerkkikuoreen. Arvostelun hinta on NVL:n jäsenille 30 € ja muille 45 €. Voit myös tässä yhteydessä ilmoittaa haluavasi jäseneksi, saat jo tämän arvostelun jäsenhintaan. NVL:n jäsenmaksu yli 18-vuotiaille on 15 €.

Lisätietoja
Nuoren Voiman Liitto: Koulutussihteeri Laura Laitinen, laura.laitinen(at)nuorenvoimanliitto.fi, p. 044 303 7819
Gummerus: Kustannustoimittaja Anna Kervinen, anna.kervinen(at)gummerus.fi, p. 010 6836 270

Kilpailun nettisivut: www.novellit.fi

 

***************************************************************

10.08.2015 asti

Muusajuhlien aforismikilpailu

Oulun Muusajuhlien valtakunnallinen aforismikilpailu kutsuu sinua luomaan oman aforismisi! Kilpailun tuomaroivat oululainen aforistikko-runoilija Eero Suvilehto sekä Fingerpori-sarjakuvan tekijänä tunnettu Pertti Jarla. Palkintoina on lahjakortteja, ja parhaat aforismit julkaistaan Huutomerkki ry:n blogissa sekä yhdistyksen Hallaus-kausijulkaisussa. Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlilla lauantaina 22.8. Ravintola Tubassa klo 20 alkavalla Muusaklubilla.

Osallistumisohjeet:

Lähetä aforismisi sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi sekä nimimerkillä että oikealla nimellä varustettuna. Aforismit välitetään tuomareille vain nimimerkin kera anonymiteetin säilyttämiseksi. Voit myös lähettää aforismin tekstiviestinä Muusajuhlien tuottaja Kari Miettuselle numeroon 050 363 9259. Laita myös tällöin mukaan oikea nimesi sekä nimimerkkisi.

Aforismit voit lähettää myös kirjepostina osoitteeseen
Huutomerkki ry
c/o Kaltio, PL 42
90015 Oulun Kaupunki

Merkitse kuoren päälle ”Aforismikilpailu”, ja laita mukaan erillinen nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

Aikaa aforismien tekoon on 10.8. saakka, jolloin myös kirjeiden tulee olla perillä.

Huom! Aforismien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Lähetäthän maksimissaan vain kolme aforismia, jotka voi toki lähettää samalla kertaa.

Hieman aforismeista:

Aforismi on tiiviissä ja lyhyessä muodossa esitetty ajatelma, mietelmä tai mietelause. Aforismi on ajatuksellisesti painokas, tyylikkäästi muotoiltu virke tai niiden kokonaisuus. Määritelmällisesti aforismi on proosaa, eli aforismissa rivit kirjoitetaan loppuun ilman säejakoa.

Aforistiikalle on luonteenomaista poleeminen eli väittelynhaluinen suhtautuminen totunnaisiin ajatusrakennelmiin. Niissä on mahdollista kuvata jotakin tärkeäksi koettua ajatusta tai havaintoa vaikkapa metaforan, sanaleikin, paradoksin tai käsitteen uudelleentulkinnan keinoin. Aforismille on tunnusomaista usein myös sen monitulkintaisuus. Aforismia voidaan pitää kansanperinteeseen kuuluvan sananlaskun yhtenä muotona. Sananlaskuista onkin käytetty nimitystä kansanaforismi ja nykyaforismista voidaan puhua taideaforismina.

_

***************************************************************

31.12.2015 asti

Suomi 2017 -romaanikilpailu

Kiehtooko historia sinua? Oletko aina haaveillut romaanin kirjoittamisesta, kenties jo kirjoittanutkin jotain?

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat Otavan 125-juhlavuonna suuren Suomi 2017 -romaanikilpailun.

Kilpailun tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia historiallisen romaanin kirjoittajia. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen romaanikäsikirjoitus, ja sen tulee tavalla tai toisella liittyä Suomen historiaan. Muilta osin aihepiiri ja käsittelytapa ovat vapaat.

Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Selkeä omakustanne tai osallistuminen antologiaan ei kuitenkaan ole este osallistumiselle. Kilpailuun osallistuvan käsikirjoituksen pitää kuitenkin olla aiemmin julkaisematon.

Osallistumisaika on 20.1.2015-31.12.2015.

Palkinnot:
I palkinto 10 000 euroa
II palkinto 5 000 euroa
III palkinto 3 000 euroa

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen. Otava varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen. Julkaistavista käsikirjoituksista tehdään erikseen normaali kustannussopimus.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Aki Ollikainen sekä Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

Kilpailuun tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään 31.12.2015 mennessä paperilla, yhdelle puolelle arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja kunnon marginaalein tulostettuina osoitteeseen

Kustannusosakeyhtiö Otava ”Suomi 2017 -romaanikilpailu” Uudenmaankatu 10 00120 Helsinki

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka on merkittävä selkeästi käsikirjoitukseen. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Emme palauta emmekä kommentoi käsikirjoituksia.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2016.

Kilpailun rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö.

Lisätietoja:
Osastopäällikkö Antti Kasper, puh 050 3132 424, antti.kasper@otava.fi

http://www.otava.fi/muut/suomi2017/

***************************************************************

Viimeiset osallistumispäivät neljännesvuosittain

30.9., 31.12., 31.3. ja 30.6.

L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Englanninkielinen Science Fiction & fantasia -kirjoituskilpailu

No entry fee is required, and all rights in the story remain the property of the author. All types of science fiction, fantasy and dark fantasy are welcome.

All entries must be original works, in English. Plagiarism, which includes the use of third-party poetry, song lyrics, characters or another person’s universe, without written permission will result in disqualification. Excessive violence or sex, determined by the judges, will result in disqualification. Entries may not have been previously published in professional media.

To be eligible, entries must be works of prose, up to 17,000 words in length.

There shall be three cash prizes in each quarter: a First Prize of $1,000, a Second Prize of $750, and a Third Prize of $500, in U.S. dollars or the recipient’s locally equivalent amount. In addition, at the end of the year the four First Place winners will have their entries rejudged, and a Grand Prize winner shall be determined and receive an additional $5,000. All winners will also receive trophies or certificates.

The Contest has four quarters, beginning on October 1, January 1, April 1 and July 1. The year will end on September 30. To be eligible for judging in its quarter, an entry must be postmarked no later than midnight on the last day of the quarter.

Lisätietoja: www.writersofthefuture.com

Kaikki säännöt: http://www.writersofthefuture.com/rules.htm

 

***************************************************************

 

Muita kirjoituskilpailusivuja:

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry.
http://www.kirjoittajayhdistys.com/15

Rinki-kirjoittajaryhmä
http://www.kirjoittajarinki.fi/vinkit

Kiiltomadon Ilmoitustaulu
http://www.kiiltomato.net/keskustelu/viewforum.php?f=3&sid=1729c90b43b26f8c1604d31ffc424766

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
http://tieteiskirjoittajat.net/kirjoituskilpailut/

Stk:n Netticolosseum-keskustelupalsta
http://netticolosseum.tieteiskirjoittajat.net/viewforum.php?f=6&sid=cc8343bb1f78ea19e9b0da76f0c445f5

Rihmaston keskustelupalsta
http://www.rihmasto.ma-pe.net/forum/viewforum.php?f=5

 

 

AddThis Social Bookmark Button

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2013

Kilpailu järjestetään 57. kerran. Kilpailulajina ovat runot. Osallistua
voivat vuonna 1983 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka  eivät
vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole
rajoitettu. Jury saa parhaan yleiskuvan vähän laajemmasta sikermästä. 
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunnia-
mainintoja. Juryyn kuuluvat kirjailija Kirsti Simonsuuri, kirjailija Vilja-
Tuulia Huotarinen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen, pj.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.