Kirjoituskilpailuja

Voimassa olevat kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailut on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, mikä kunkin viimeinen osallistumispäivä on. Mukana on mahdollisimman laajat tiedot kilpailusta sekä linkki järjestäjän lisätietosivuille. Jos tiedossasi on kirjoituskilpailu, jota ei löydy tältä listalta, voit vinkata kilpailusta osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com. Teonsana kiittää kaikkia vinkkaajia!

 

AddThis Social Bookmark Button
Punaisella ovat uusimmat lisäykset.

Eräpäivä

(jatkuva)      SKS:n arkistojen keruut

29.4.2016 Debytoi runoilijana

30.4.2016 Lähelle, kauas -runovideokilpailu

06.5.2016 Runo-Kaarina

15.5.2016 Jännitys – kirjoituskilpailu kaikenikäisille

6.6.2016 Liken ja Tähtivaeltajan kirjoituskilpailu

31.8.2016 Mökillä-kirjoituskilpailu

1.9.2016 Tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu 2016

31.10.2016 Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kirjoituskilpailu

31.3.2017 Kaarlo Isotalo -novellikilpailu

Muita kirjoituskilpailusivuja

 

***************************************************************

SKS:n arkistojen keruut (jatkuva)

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ottavat jatkuvasti aineistoa vastaan. Yksi merkittävä arkistoaineistojen karttumistapa on eri teemoihin pureutuvat keruut. Keruun perusajatus on, että kuka tahansa kansalainen voi kirjoittaa vastauksensa esitettyyn aiheeseen tai annettuihin tutkimuskysymyksiin ja lähettää sen keruukutsussa pyydettyyn osoitteeseen. Kaikki keruuseen tulleet vastaukset tallennetaan SKS:n arkistoihin.

Teonsana ei luettele keruukilpailuja erikseen, koska SKS:n sivuilla löytyy keruista hyvä, selkeä lista, ja niitä on voimassa useita samaan aikaan. Kirjoituksia lähettävät osallistujat voivat saada joistakin keruista kirjapalkintoja tai pieniä rahasummia.

Ajankohtaiset keruut löydät täältä: http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm

 

***************************************************************

29.4.2016 asti:

Debytoi runoilijana -kilpailu avoinna

Kirjallisen kulttuurin lehti Nuori Voima julkaisee vuotuisen runousnumeronsa elokuussa 2016. Numeron 3-4/2016 teemana on visuaalinen runous. Numerossa esitellään uusia runontekijöitä, jotka valitaan Debytoi runoilijana -kilpailun kautta. Kilpailurunon ei kuitenkaan tarvitse olla genreltään visuaalista runoutta.

Kilpailuun voivat osallistua kaikenikäiset kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Antologiat ja omakustanteet eivät ole este osallistumiselle. Kustannussopimuksen kustantamon kanssa solmineet eivät puolestaan voi osallistua, sillä kirjoittajan katsotaan tällöin jo julkaisevan. Tuomareina toimivat Nuoren Voiman runousnumeron päätoimittajat kirjallisuudentutkija, suomentaja Riikka Ala-Hakula ja kirjailija, kirjoittamisen opettaja Tero Hannula.

KILPAILUOHJEET:
Enintään 20 liuskan valikoima runoja tulee lähettää Nuoren Voiman Liiton toimistoon 29.4.2016 mennessä (kyseisen päivän postileima riittää). Runot voi kirjoittaa tieto- tai kirjoituskoneella tai käsin. Käsikirjoituksia ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, mikä takaa tekstien puolueettoman käsittelyn. Merkitse oma nimimerkkisi runojesi yhteyteen. Liitä lähetykseesi erillinen kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkkisi ja jonka sisältä löytyvät oikeat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Mikäli haluat Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelusta maksullisen arvioinnin tekstistäsi, kirjoita nimimerkkikuoren päälle sana “arvostelupalvelu”. Arvostelun hinta on Nuoren Voiman Liiton jäsenille 30 €, muille 45 €.

Lähetä runosi osoitteeseen:
Nuori Voima
“Debytoi runoilijana”
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Lisätty 12.1. “Kustannussopimuksen kustantamon kanssa solmineet eivät puolestaan voi osallistua, sillä kirjoittajan katsotaan tällöin jo julkaisevan.”

Kilpailuilmoitus: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/sitenews/view/-/nid/414/ngid/1/

***************************************************************

30.4.2016 asti

Lähelle, kauas -runovideokilpailu

Vuoden 2016 kilpailu on kaikille avoin ja kansainvälinen runovideokilpailu. Kilpailuaika on 4.1. – 30.4.2016.

Kilpailun teema on “Lähelle, kauas / Close and Far”. Teema kutsuu pohtimaan kieli-identiteettiä, oman kielen merkitystä ja erityisesti pienten kielten asemaa tämän päivän monikielisessä ja globaalissa maailmassa. “Oma kieli, oma mieli” – mitä kieli merkitsee? Millainen merkitys on omilla juurilla ja kieliperinnöllä, kotimaassa tai vieraassa maassa?

Kilpailun päätuomareina toimivat videorunoilija J.P.Sipilä, taiteilijaprofessori, runoilija Risto Ahti ja kuvataiteilija, valtiotieteiden tohtori Soile Yli-Mäyry. Kilpailussa palkitaan kolme parasta videota. Palkintoja jaetaan yhteensä 2000 euron edestä. Kilpailuun voi osallistua millä tahansa kielellä, mutta järjestäjä edellyttää, että videon runo ja muut tekstit käännetään joko englanniksi tai suomeksi raadin arviointia varten.

Kilpailun parhaimmisto esitellään Runomaraton 2016 -festivaalilla 18.6. Lahden Sibeliustalossa.

Lisätietoja:

Sanna Virta, pääsihteeri
sanna.virta@runomaraton.com
tel. +358 50 411 6869
Lahden Runomaraton ry
Rautatienkatu 21 B
15110 Lahti

Kilpailusivu: www.runomaraton.com/kilpailut/lahelle-kauas-2016/

 

***************************************************************

6.5.2016 asti

Runo-Kaarina

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja runoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Vuoden 2016 kilpailu käynnistetään virallisesti Runebergin päivänä 5.2. Kilpailuun osallituvien käsikirjoitusten on oltava perillä 6.5.2016 klo 15.00. Osoite löytyy kilpailuohjeista.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.

Kilpailuohjeet

 • etsimme 50 – 100  runon kokoelmaa
 • kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista
 • muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta
 • nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 6.5.2016 klo 15.00
 • kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero
 • käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki/kulttuuripalvelut, PL 9, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”
 • kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta
 • tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua
 • toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla
 • kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä
 • kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5
 • fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole
 • kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon
 • voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen

Julkaistavan esikoiskokoelman valitsee Kaarinan kaupungin nimeämä valintaraati. Vuosina 2013-2016 raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muina jäseninä ovat kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja, vuoden 2011 voittaja Anna Elina Isoaro, kirjailijat Mika Terho ja Tommi Parkko, kansalaistoiminnan lautakunnan edustaja Pekka Kontturi ja kulttuurisihteeri Mikko Nortela.

Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

Kilpailun sivu: www.kaarina.fi/kulttuuri/runo_kaarina

 

***************************************************************

15.6.2016 asti

Jännitys

Kirjoituskilpailu kaikenikäisille

Koko perheen Outopia-tapahtuma julistaa täten kuudennen valtakunnallisen kirjoituskilpailun kaikenikäisille kirjoittajille

Kirjoita oma jännittävä tarinasi!
* Lasten tarinat –sarja (alle 12-vuotiaat)
* Nuorten tarinat –sarja (12 – 20-vuotiaat)
* Aikuisten tarinat –sarja (21 täyttäneet)

Toivomme etupäässä proosatekstejä, mutta runotkaan eivät ole poissuljettuja. Kilpailutyöt voivat olla enintään kolmen liuskan mittaisia (riviväli 2, fonttikoko 12, käsinkin saa kirjoittaa). Kilpailuaika on Kalevalan päivästä 28.2. alkaen 15.5. saakka. Kilpailutyöt lähetetään (15.5. postileima riittää) osoitteella Ukri ry./Kari Tahvanainen, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu, tai sähköpostitse osoitteella kartsa.tahvanainen@gmail.com. Kilpailutöitä voi jättää myös Kyykerin kylätalolla olevaan laatikkoon.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kerro samalla, mihin sarjaan ikäsi perusteella osallistut. Kirjoita nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi lapulle, jonka laitat suljettuun kuoreen, ja kuoren päälle vielä nimimerkkisi. Suljettu kuori postitetaan kirjoitusten mukana. Sähköpostilla lähetettäessä omat tiedot annetaan sähköpostissa. Kukin kilpailija voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tarinalla.
Tuomaristona toimii Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin johtokunta. Parhaat palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla. Tulokset julkistetaan Outopia-tapahtumassa Kyykerin kylätalolla Outokummussa lauantaina 11.6. kello 14.30.

Parhaat kansien väliin. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista kilpailutöitä ilman eri korvausta Jännitys-näyttelyssä kesällä 2016 Kyykerin kylätalolla ja mahdollisessa Outopia 2011 – 2016 –teoksessa, joka julkaistaan myöhemmin. Kirjaan töitään saaneet saavat kirjan maksutta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Outopia-tapahtuma järjestetään lauantaina 11.6. Outokummussa Kyykerin kylätalolla, Kyykerinkatu 32. Tapahtuma on perustettu 2011 ja sen teemana on tänä vuonna Jännitys. Tapahtumaa järjestämässä ovat mm. Outokummun taideyhdistys, kulttuuritoimi, työpaja, puhallinorkesterin orkesterikoulu, Kyykerin innovaatiokylätalo ja Ukri ry.

www.outopia.fi

www.ukri.net

 

***************************************************************

6.6.2016 asti

Like ja Tähtivaeltaja järjestävät kirjoituskilpailun

Like Kustannus järjestää yhdessä scifilehti Tähtivaeltajan kanssa spekulatiivisen fiktion kirjoituskilpailun. Kilpailulla haetaan aikuisille suunnattua julkaisukelpoista romaanikäsikirjoitusta, joka edustaa esimerkiksi tieteiskirjallisuutta, vaihtoehtoista historiaa tai maagista realismia.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Tiina Raevaara, Like Kustannuksen kustannustoimittaja Jaakko Launimaa sekä Tähtivaeltajan edustaja Jukka Halme.

OHJEET

Kirjoituskilpailuun voi lähettää romaanikäsikirjoituksen kuka tahansa, myös aiemmin julkaissut kirjoittaja.

Osallistumisaika on 19.8.2015–6.6.2016. Voittaja julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla lokakuussa 2016.

Voittaja saa palkinnoksi 2 000 euroa ja option käsikirjoituksen julkaisuun.

Lähetä käsikirjoituksesi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen kirjoituskilpailu@like.fi. Käsikirjoituksen tulee olla kokonainen ja sen tulee olla romaanin mittainen. Lähetä käsikirjoitus omalla nimelläsi.

Kilpailun sivu: http://like.fi/2016/01/like-ja-tahtivaeltaja-jarjestavat-kirjoituskilpailun/

www.like.fi

www.tahtivaeltaja.com

 

***************************************************************

31.8.2016 asti:

Mökillä – kirjoituskilpailu mökkeilystä 31.8.2016 saakka

Mökillä on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka aihepiirinä on mökkeily. Kilpailu käynnistyi 1.11.2015 ja kestää 31.8.2016 saakka.

Kilpailu kutsuu esiin kirjoituksia siitä, millaista mökkielämä oli ennen ja nyt. Mitä perinteitä ja elämänmuotoja vaalitaan? Miltä näyttää tulevaisuus? Kenen mökki on, millaista elämää siellä vietetään ja mitä kaikkea siellä on tapahtunut? Entä miten mökkeily liittyy paikalliseen elämänmenoon?

Kilpailutekstit voivat olla omia muistoja ja kokemuksia tai vapaamuotoisia tarinoita mökkeilystä. Myös runoilla voi osallistua.

Kilpailun järjestävät Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo ja A-lehdet. Pääpalkinto on 5.000 euroa, minkä lisäksi jaossa on muitakin palkintoja.

Kilpailutyöt lähetetään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan postitse tai sähköpostitse 31.8.2016 mennessä tunnuksella ”Mökillä”.

Tulokset julkistetaan maaliskuussa 2017. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota muistikuvien rikkauteen ja kokemusten omakohtaisuuteen sekä kerrontatavan omaperäisyyteen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat hallituksen puheenjohtaja Ilkka Haavisto (TPKS), arkistotutkija Marja-Leena Jalava (SKS), kustantaja Liisa Heikkilä-Palo (Maahenki Oy), YTT Kati Pitkänen, kirjailija Roman Schatz, päätöimittaja Mervi Turunen ja asiamies Maija Mäki (TPKS).

VASTAUSOHJEET

Kirjoita omalla kielelläsi. Voit osallistua omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Aiheen käsittely ja tyyli ovat vapaat. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että lähettämäsi aineisto arkistoidaan nimellä tai nimimerkillä SKS:n arkistoon. Käsittelemme henkilötietojasi luottamuksellisesti ja jos julkaisemme aineistoa, julkaisemme sitä nimettömänä, ilman tunnistamisen mahdollistavia henkilötietoja.

Tutustu SKS:n arkistojen keruuohjeisiin: http://www.finlit.fi/fi/arkisto-ja-kirjastopalvelut/hankinta-ja-kokoelmapolitiikka/luovutukset/arkistoaineiston-luovutus-ja#.Vwn1V3q53Ms

Lähetä kirjoituksesi 31.8.2016 mennessä:
postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, arkisto, PL 259, 00171 Helsinki, merkitse kuoreen tunnus ”Mökillä”
tai
sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen keruu@finlit.fi, merkitse aihekenttään otsikoksi ”Mökillä”.

Otamme vastaan myös mökkiaiheisia valokuvia. Kuvaluovutuksista pyydämme ottamaan yhteyttä SKS:n arkistoon, puh. 0201 131 276 tai keruu@finlit.fi.

LISÄTIETOJA

http://msl.fi/blog/2016/04/08/kirjoituskilpailu-mokkeilysta/

Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Maija Mäki, puh. 050 379 7471
SKS:n arkisto, puh. 0201 131 262, keruu@finlit.fi
Maaseudun Sivistysliitto, Paula Yliselä, puh. (09) 751 2020, paula.ylisela@msl.fi

 

***************************************************************

1.9.2016 asti

Tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu 2016

Tampereen Science Fiction Seura ry julistaa valtakunnallisen, kaikille avoimen tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailun. Novellien tulee olla alkuperäisiä ja aiemmin julkaisemattomia.
Palkintosumma on 4200 euroa, josta kilpailun voittaja saa 2000 euroa.
Loput palkintosummasta tuomaristo jakaa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Palkitut novellit julkaistaan Tampereen Science Fiction Seura ry:n Portti-lehdessä.

Novellien tulee olla A4-arkeille, vain yhdelle puolelle koneella kirjoitettuja. Suositus 30 riviä liuskalla, enintään 35 riviä. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat liuskat on numeroitava. Novellit on varustettava nimimerkillä, joka on kirjoitettava jokaiseen liuskaan. Nimimerkin henkilötiedot (nimi, osoite ja puhelinnumero) suljetaan kirjekuoreen, jonka päälle osallistuja kirjoittaa nimimerkkinsä, novellinsa nimen ja liuskamäärän. Sama kirjoittaja voi osallistua myös useammalla kuin yhdellä novellilla. Kilpailutöitä ei palauteta, joten niistä on syytä ottaa kopio omaa käyttöä varten.

Kilpailun tuomareina ovat Erkka Leppänen, Liisa Rantalaiho ja Raimo Nikkonen.

Novellien (pituus enintään 40 liuskaa) tulee olla perillä viimeistään syyskuun 1. pnä 2016. Postitusosoite: Tampereen Science Fiction Seura, c/o Raimo Nikkonen, Peltokatu 25-27 C 57, 33100 Tampere. Kuoreen merkitään tunnus: Novellikilpailu 2016.

Novellikilpailua koskeviin tiedusteluihin vastaa Raimo Nikkonen, puh. (03) 2121 262. Sähköposti: portti@sci.fi

Kilpailun sivu: http://www.sci.fi/~portti/index.php?sivu=novellikilpa&menu=15

 

***************************************************************

31.10.2016 asti

Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta -kirjoituskilpailu

Werner Söderström Osakeyhtiö ja WSOY:n kirjallisuussäätiö julistavat nuortenromaanin kirjoituskilpailun Suomi 2017 -juhlavuoden kunniaksi.

Kilpailun kautta etsitään uusia kaunokirjallisia tekstejä, jotka kertovat nuorten elämästä tämän päivän muuttuvassa suomalaisessa todellisuudessa. Pian satavuotias Suomi on monella tapaa uudenlaisessa tilanteessa. Miten tämä näkyy nuorten elämässä ja unelmissa – mitä he toivovat tulevaisuudelta, mitä pelkäävät? Minkälaisia tarinoita tästä ajasta syntyy?

“Kirjoittaessa astuu toisen ihmisen saappaisiin. Lukiessa niihin astuu myös. Aika hienoa, ja hyvin tärkeää”, kommentoi raadin jäsen, kirjailija Laura Lähteenmäki ja jatkaa: ”Saman tarinan voi lukea sadoin tuhansin eri silmin ja silti kokea jotakin yhteistä, yhdistävää, mieltä syvästi koskettavaa.”

“On tärkeää kirjoittaa tästä ajasta, koska tämän ajan tarkastelu auttaa myös ymmärtämään paremmin mennyttä – ja katsomaan tulevaan. Koen olevani etuoikeutettu, että pääsen lukemaan uusia, kiinnostavia tekstejä”, toinen raadin kirjailijajäsen Salla Simukka kiteyttää.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki kirjoittajat, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta nuorille. Kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomalla suomenkielisellä romaanikäsikirjoituksella. Valmiin käsikirjoituksen mukaan tulee liittää myös korkeintaan kahden liuskan mittainen synopsis. Käsikirjoituksen aihe ja tyylilaji on vapaa. Rohkeat kokeilut ovat tervetulleita.

Kilpailutekstit toimitetaan tulostettuna 31.10.2016 mennessä osoitteella WSOY:n nuortenkirjat, Korkeavuorenkatu 37, 00130 Helsinki. Kuoreen lisätään merkintä ”Tuhat ja yksi tarinaa nuoruudesta”. Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka merkitään selvästi käsikirjoitukseen. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Haluamme kilpailun avulla innostaa nuoria lukemaan enemmän kotimaista kaunokirjallisuutta ja löytämään myös lukemisen sähköisen ulottuvuuden. Tämän vuoksi kolme kilpailun parasta käsikirjoitusta julkaistaan sähkökirjana ja voittajakirja myös painetussa muodossa. Lisäksi voittaja saa 5 000 euron rahapalkinnon ja kaksi seuraavaksi tullutta kumpikin 1 000 euroa. Voittajat julkistetaan 22.3.2017, ja teokset ilmestyvät syksyn aikana. Bonnier Kirjat Suomi varaa oikeuden myös sijoittumattomien lupaavien tekstien mahdolliseen julkaisuun.

Kirjoituskilpailun raadin muodostavat kirjailijat Siri Kolu, Laura Lähteenmäki ja Salla Simukka sekä kustantamon edustajina kustannustoimittajat Ulla Huopaniemi-Sirén, Essi Kytöhonka ja Mirkka Hynninen.

Siri Kolun sanoin: “Istun näköalapaikalla. Odotan tarkkoja havaintoja siitä, missä maailma menee nyt, omalta kuulostavaa lausetta ja kieltä, huimia maailmoja. Jarrut pois.  Sydän auki. Näppis tuleen. Me odotamme.”

Lisätietoja: ulla.huopaniemi-siren@wsoy.fi

Kilpailutiedote: www.wsoy.fi/uutiset/tuhat-ja-yksi-tarinaa-nuoruudesta-kirjoituskilpailu/

***************************************************************

31.3.2017 asti

Kaarlo Isotalo -novellikilpailu

Onko heikoimmassa asemassa olevalla nyt joukkoa jossa seistä, ääntä joka kertoisi hänen tylystä todellisuudestaan?  Löytyykö duunarin ja työttömän ymmärtäjää, yhteiskunnan alaviistosta nähdyn absurdismin kuvaajaa, elatusvelvollisen raadollisen arjen ja riemun todistajaa?

Lounais-Suomen kirjailijat järjestää Kaarlo Isotalon nimeä kantavan novellikilpailun, jossa etsitään uutta, elävää työväenkirjallisuutta. Teemaa toivotaan käsiteltävän avarakatseisesti ja hiipunutta lajityyppiä uudistaen.

Kilpailu on avoin kaikille. Osallistua voi enintään kolmella novellilla, joiden tulee olla ennen julkaisemattomia. Parhaat 10-30 novellia julkaistaan uuden työväenkirjallisuuden antologiana Kaarlo Isotalon 100-v. juhlavuoden alussa tammikuussa 2018. Julkaistavat tekstit valitsee esiraadin karsinnan jälkeen varsinainen raati, johon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen, Tuula-Liina Varis ja Kari J.Kettula sekä puheenjohtajana ja antologian toimittajana kirjailija ja kustantaja Harri Kumpulainen.

Tekstit yhteystietoineen tulee lähettää 31.3.2017 mennessä joko sähköisinä versioina (rtf, pdf, word.doc) os. lounaissuomenkirjailijat@gmail.com tai paperisina os. Harri Kumpulainen, PL 275, 20101 Turku.

Kilpailutekstejä ei palauteta. Antologiaan valittuihin kirjailijoihin otetaan yhteys henkilökohtaisesti syksyllä 2017. Tekstien tekijänoikeudet säilyvät kirjoittajilla ja niiden julkaisusta suoritetaan asiaan kuuluva palkkio.

Lisätietoja:

Raadin puheenjohtaja Harri Kumpulainen, 040 556 2766

Lounais-Suomen kirjailijat ry, Juha Kulmala, 044 2843747

 

Kaarlo Isotalo

Kaarlo Isotalo syntyi 20.9.1918 Pyhäjoella. Kansakoulun jälkeen hän työskenteli mm. hitsaajana, veturinlämmittäjänä ja telakkatyöläisenä sekä opiskeli vielä työväenopistossa.

Isotalo asui vuodesta 1945 lähtien Turussa, jossa hän aloitti kirjailijanuransa 1950 julkaistulla runokokoelmalla Yli karikon (Kirjailijaryhmä Kiila). 1960 ilmestyi hänen esikoisromaaninsa Telakka (Karisto), ja siitä lähtien hän työskenteli vapaana kirjailijana. Vuosina 1960-1987 Isotalolta ilmestyi yli kolmekymmentä romaania, novellikokoelmaa ja runoteosta.

Kirjailijaryhmä Kiilaan kuulunut Isotalo toimi myös lausujana ja näyttelijänä.  Turussa hän oli aktiivisesti mukana, kun silloinen Turun Kirjailijat uudistettiin ja muutettiin Lounais-Suomen kirjailijoiksi 60-luvun lopulla. Vuonna 1978 hänet palkittiin Varsinais-Suomen liiton Aurora -mitalilla. Kaarlo Isotalo kuoli kesällä 1989.

Lounais-Suomen kirjailijat ry haluaa kunnioittaa yhtä perustajajäsenistään Kaarlo Isotalo -novellikilpailulla, jonka tuloksena julkaistaan uuden työväenkirjallisuuden antologia Isotalon 100-vuotisjuhlavuonna 2018.

Kilpailun sivu: https://lounaissuomenkirjailijat.wordpress.com/kaarlo-isotalo-novellikilpailu/

***************************************************************

 

Muita kirjoituskilpailusivuja:

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry.
http://www.kirjoittajayhdistys.com/15

Rinki-kirjoittajaryhmä
http://www.kirjoittajarinki.fi/vinkit

Kiiltomadon Ilmoitustaulu
http://www.kiiltomato.net/keskustelu/viewforum.php?f=3&sid=1729c90b43b26f8c1604d31ffc424766

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
http://tieteiskirjoittajat.net/kirjoituskilpailut/

Stk:n Netticolosseum-keskustelupalsta
http://netticolosseum.tieteiskirjoittajat.net/viewforum.php?f=6&sid=cc8343bb1f78ea19e9b0da76f0c445f5

Rihmaston keskustelupalsta
http://www.rihmasto.ma-pe.net/forum/viewforum.php?f=5

 

 

AddThis Social Bookmark Button

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2013

Kilpailu järjestetään 57. kerran. Kilpailulajina ovat runot. Osallistua
voivat vuonna 1983 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka  eivät
vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole
rajoitettu. Jury saa parhaan yleiskuvan vähän laajemmasta sikermästä. 
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunnia-
mainintoja. Juryyn kuuluvat kirjailija Kirsti Simonsuuri, kirjailija Vilja-
Tuulia Huotarinen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen, pj.

 

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.