Kirjoituskilpailuja

Voimassa olevat kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailut on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, mikä kunkin viimeinen osallistumispäivä on. Mukana on mahdollisimman laajat tiedot kilpailusta sekä linkki järjestäjän lisätietosivuille. Jos tiedossasi on kirjoituskilpailu, jota ei löydy tältä listalta, voit vinkata kilpailusta osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com. Teonsana kiittää kaikkia vinkkaajia!

 

AddThis Social Bookmark Button
Punaisella ovat uusimmat lisäykset.

Eräpäivä

(jatkuva)      SKS:n arkistojen keruut

31.03.2014 Nova-kirjoituskilpailu 

30.05.2014 Makuja ja nautintoja runokilpailu 2014

31.05.2014 Aika-kirjoituskilpailu

31.08.2014 Kirjoituskilpailu ystävien kesken

01.09.2014 Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu

31.01.2015 Feminismi-kirjoituskilpailu

Neljä kertaa vuodessa: L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Muita kirjoituskilpailusivuja

 

***************************************************************

SKS:n arkistojen keruut (jatkuva)

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ottavat jatkuvasti aineistoa vastaan. Yksi merkittävä arkistoaineistojen karttumistapa on eri teemoihin pureutuvat keruut. Keruun perusajatus on, että kuka tahansa kansalainen voi kirjoittaa vastauksensa esitettyyn aiheeseen tai annettuihin tutkimuskysymyksiin ja lähettää sen keruukutsussa pyydettyyn osoitteeseen. Kaikki keruuseen tulleet vastaukset tallennetaan SKS:n arkistoihin.

Teonsana ei luettele keruukilpailuja erikseen, koska SKS:n sivuilla löytyy keruista hyvä, selkeä lista, ja niitä on voimassa useita samaan aikaan. Kirjoituksia lähettävät osallistujat voivat saada joistakin keruista kirjapalkintoja tai pieniä rahasummia.

Ajankohtaiset keruut löydät täältä: http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm

 

***************************************************************

31.3.2014 asti:

Nova-kirjoituskilpailu

Nova on aloitteleville kirjoittajille suunnattu palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on auttaa osallistujia kehittymään kirjoittajina ja nostaa sf/f-kirjoittajakenttään uusia nimiä. Kisa on tarkoitettu kirjoittajille, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa kaunokirjallista teostaan (julkaisut antologiassa tai omakustanteet eivät ole este osallistumiselle).

Palautetta annetaan kolmiportaisen mallin mukaan. Palkitut novellit (sijat 1–10) saavat palautetta tuomaristolta. Esiraadilta tuomaristolle edenneet, mutta sijoittumatta jääneet novellit saavat palautteen esiraadilta. Loput saavat esiraadin kirjoittaman yleispalautteen, jossa käydään läpi vuoden sadon suurimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita.

Kisassa menestyneitä novelleja julkaistaan Spin- ja Kosmoskynä -lehdissä (katso luettelo julkaistuista novelleista). Novan järjestäjinä toimivat Turun Science Fiction Seura ry sekä Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry.

Nova 2014

Vuonna 2014 kilpailu järjestetään jo 15. kerran, ja juhlavuoden kunniaksi kisa uudistuu ja muuttuu sähköiseksi.

Novan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna kirjailija Magdalena Hai, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, spefikirjoittaja Tarja Sipiläinen, vuoden 2013 Nova-voittaja Anna Malinen, sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Taru Hyvönen, Iivari Koutonen sekä Henna Sinisalo.

Kilpailun deadline on 31.3.2014 keskiyöllä. Kilpailutöitä ei palauteta. Voittajat julkistetaan Finncon-tapahtumassa Jyväskylässä 11.-13.7.2014.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 20 liuskaa, lähetetään viimeistään maanantaina 31.3.2014 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona.

Kilpailuun voi osallistua myös postitise. Silloin nimimerkkitiedoin varustettu novelli lähetetään viimeistään 31.3.2014 kolmena kappaleena Turun Science Fiction Seuralle osoitteeseen TSFS ry. / NOVA 2014, PL 538, 20101 TURKU. Mukaan laitetaan myös kirjoittajan yhteystiedot sisältävä kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkki sekä osallistuvan novellin nimi.

Viralliset säännöt kannattaa ehdottomasti lukea läpi, sillä esiraati tai tuomaristo voi hylätä sääntöjenvastaisen novellin.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta.

Lisätietoja: Nova-sihteeri Leila Paananen, nova2014 (at) tsfs (piste) fi

Kirjoituskilpailun sivu, josta löydät viralliset säännöt ja muut lisätiedot: http://www.tsfs.fi/nova

_

***************************************************************

30.5.2014 asti:

Makuja ja nautintoja runokilpailu 2014

Kilpailu

Lahden Runomaraton ry:n 19. valtakunnallinen runokilpailu, Makuja ja nautintoja, kutsuu kirjoittamaan ruoasta ja juomasta, elämän pienistä iloista ja suurista nautinnoista. Rapeita riimejä ja suussa sulavia säkeitä, mikä on sinun makein makumuistosi ja humalluttavin hetkesi? Kerro se meille runolla tai runovideolla!

 

Sarjat ja palkinnot

Kilpailussa jaetaan palkintoja 2000 euron edestä.

Runot (suomenkieliset): 1. palkinto 300 euroa, 2. palkinto 200 euroa, 3. palkinto 100 euroa

Runot (ruotsinkieliset): 1. palkinto 250 euroa, 2. palkinto 150 euroa, 3. palkinto 50 euroa

Runovideot: 1. palkinto 500 euroa, 2. palkinto 300 euroa, 3. palkinto 200 euroa

Rahapalkintojen lisäksi kilpailun parhaimmisto pääsee mukaan sähköiselle Runonmaa-kulttuurikartalle ja syksyllä 2014 ilmestyvään antologiaan. Palkinnot jaetaan Runomaraton-tapahtumassa 16.8.2014 Lahden satamassa. Raatien puheenjohtajina toimivat videorunoilija J.P.Sipilä ja taiteilijaprofessori Risto Ahti.

 

Näin osallistut

Katso säännöt ja osallistu osoitteessa www.runonmaa.fi. Kilpailuaika 5.2. – 30.5.2014. Runon /runovideon tulee olla ennen julkaisematon ja sen pitää olla kirjoittajan/työryhmän oma tekemä.

Lisätietoja: Lahden Runomaraton ry, www.runomaraton.com

 

***************************************************************

31.5.2014 asti:

Aika-kirjoituskilpailu

KUTSU RUNOKILPAILUUN!

Heinolan Runonkantajat ry järjestää Runokilpailun. Kilpailun aihe on AIKA. Osallistumisaika on 7.1-31.5.2014. AIKA -runokilpailun esiraatina toimii Heinolan Runonkantajat ry ja päätuomarina lahtelainen runoilija JORMA MARTIKAINEN.

 

Runokilpailun palkinnot:

1. palkinto 200€ + 50€ arvoinen kirjalahjakortti

2. palkinto 100€ + 30€ arvoinen kirjalahjakortti

3. palkinto 50€ + 20€ arvoinen kirjalahjakortti

4. Lippupaketti kahdelle + väliaikatarjoilu Heinolan kesäteatteriin

5. Lippupaketti kahdelle + väliaikatarjoilu Heinolan kesäteatteriin.

 

Kilpailun viisi parasta saavat tilaisuuden tulla esittämään runojaan Heinolassa 1.7.-6.7.2014 järjestettävälle Runo kantaa! -runoviikolle.

SÄÄNNÖT:

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet pysyvästi Suomessa asuvat henkilöt jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Antologiat tai omakustanteet eivät ole osallistumiselle este.

Kilpailuun voi osallistua kolmella aiemmin julkaisemattomalla runolla. Runon tyyli on vapaa.

Kilpailurunojen tulee olla perillä viimeistään 31.5.2014. Kilpailuun osallistutaan sähköpostilla kannatarunoa@gmail.com. RUNOT KIRJOITETAAN VIESTIKENTTÄÄN, RUNOJEN LOPPUUN NIMIMERKKI. Postin liitteeksi tulee laittaa NIMIMERKILLÄ NIMETTY TEKSTITIEDOSTO, jossa nimimerkin NIMI, OSOITE

S-POSTI ja PUHELINNUMERO.  Tai postittamalla kilpailurunot etanapostilla: Heinolan Kulttuuritoimisto “Runokisa”, Savontie 5, 18100 Heinola. Runojen yhteyteen tulee kirjoittaa nimimerkki. Samaan kuoreen toinen kuori jonka päälle nimimerkki.Tämän kuoren sisään yhteystiedot.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kesäkuun 20. päivään 2014 mennessä.

Heinolan Runonkantajat ry varaa oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä runoja tulevissa sähköisissä ja kirjallisissa julkaisuissaan. Lisätietoja: https://www.facebook.com/pages/AIKA-Runokilpailu/605081029555297 tai heinolanrunonkantajat@gmail.com

 

***************************************************************

31.8.2014 asti:

Kirjoituskilpailu ystävien kesken

kilpailun suojelijana toimii Suomen Saksan-suurlähettiläs Päivi Luostarinen

Berliinissä toimiva rekisteröity yhdistys Das finnische Buch e. V. kutsuu lapsia ja nuoria kirjoittamaan kokemuksistaan ja elämyksistään toisessa maassa, sen ihmisistä ja kulttuurista teemalla ”Suomalaiset lapset ja nuoret kirjoittavat Saksasta ja saksalaiset lapset ja nuoret Suomesta”. Kukin kilpailuun osallistuja kirjoittaa tekstin omalla äidinkielellään. Valituista kirjoituksista julkaistaan kaksikielinen kirja, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria kirjoittamaan, edistää kiinnostusta toista kulttuuria kohtaan, kitkeä ennakkoluuloja ja auttaa oppimaan toinen toisiltamme. Julkaistavat tekstit kääntää kirjan toimitus. Kirjan julkaisee berliiniläinen Queich-kustantamo.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 17–19-vuotiaat, 13–16-vuotiaat ja alle 13-vuotiaat. Kustakin sarjasta palkitaan neljä parasta kirjoitusta. Voittajat saavat 70 euron arvoisen kirjalahjakortin, toiselle sijalle yltäneet 40 euron kirjalahjakortin ja sijoille kolme ja neljä päässeet kirjapalkintoja. Kaikki kirjoittajat, joiden teksti julkaistaan kirjassa, saavat oman kappaleensa kirjasta. Yhdistys ottaa mielellään vastaan myös valokuvia ja piirustuksia, joita voidaan käyttää kirjan kuvituksena. Kuvilla ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta kirjoitusten arviointiin eikä palkittavien ja julkaistavien kirjoitusten valintaan.

Kirjoitukset arvioi yhdistyksen valitsema tuomaristo. Tuomariston päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

Tekstin pituus saa olla korkeintaan 5 000 merkkiä, ja se lähetetään yhdistykselle sähköpostin liitetiedostona OpenOffice-, Word- tai rtf-muodossa. Kirjoittajat luovuttavat kustantajalle oikeuden julkaista kirjoituksen edellä mainitussa kirjassa, muutoin kaikki tekstiin liittyvät tekijänoikeudet jäävät kirjoittajalle.

Kirjoitukset lähetetään 31.08.2014 mennessä osoitteeseen: sauerzapf.poser@t-online.de tai:

Burkhart E. Poser, Das finnische Buch e.V.

Swinemünder Str. 11, DE-10435 Berlin

www.Das-finnische-Buch.de

 

 

***************************************************************

1.9.2014 asti

Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu

ONKO MIELESSÄSI TARINA, joka koskettaa nuorta lukijaa? Voisiko juuri sinun tekstisi lumota lukijoita ja valloittaa teatterin lavalla?

Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää 125 vuotta vuonna 2015. Osana juhlavuotta Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään uutta, vahvasti tässä päivässä elävää nuortenromaania. Voittajateos julkaistaan romaanina sekä dramatisoidaan Suomen Kansallisteatterin näyttämölle syksyllä 2015. Näytelmän esitykset toteutetaan yhteistyössä Kallion lukion kanssa.

Kilpailun säännöt:

Kilpailulla haetaan teosta, joka kertoo tämän hetken nuorten maailmasta. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta nuorille. Kilpailuun voi osallistua uudella, kokonaisella, suomenkielisellä ja ennen julkaisemattomalla kaunokirjallisella käsikirjoituksella. Käsikirjoituksen aihe on vapaa.

Kilpailutyöt toimitetaan paperitulosteena osoitteella Kustannusosakeyhtiö Otava, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu”. Mukaan on liitettävä myös yhden sivun pituinen juonitiivistelmä. Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee merkitä selvästi kilpailuun osallistuvaan työhön. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Kilpailuaikaa on 1. syyskuuta 2014 asti.

Palkinto:

Kirjoituskilpailun voittaja saa 7  000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajateoksen syksyllä 2015. Suomen Kansallisteatterissa dramatisoidaan teoksesta näytelmä, joka saa ensi-iltansa Kallion lukion KirjaKallion esittämänä syksyllä 2015. Kustannusosakeyhtiö Otava tekee voittajan kanssa teoksesta kustannussopimuksen. Otava Group Agency (OGA) edustaa voittajakirjailijaa ulkomaisten kustannussopimusten sekä näytelmä-, tv- ja elokuvaoikeuksien osalta. Kustannusosakeyhtiö Otava voi lunastaa myös muita kilpailuun osallistuneita käsikirjoituksia. Julkaisevalla taholla on oikeus tarvittaessa yhteistyössä tekijän kanssa muokata lunastettavia käsikirjoituksia.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Terhi Rannela, ohjaaja Jukka Rantanen Suomen Kansallis-teatterista, kustannuspäällikkö Katriina Kauppila ja kustannustoimittaja Sanna Jaatinen Kustannusosakeyhtiö Otavasta ja kaksi Kallion lukion opiskelijaa. Kilpailun tulokset julkistetaan huhtikuussa 2015.

Lisätietoja:

Lasten- ja nuortenkirjapäällikkö Heli Hottinen-Puukko, heli.hottinen@otava.fi, puh 09 1996 455 ja kustannuspäällikkö Katriina Kauppila, katriina.kauppila@otava.fi, puh 09 1996 431.

Kilpailun sivu ja lisätiedot: www.otava.fi/kirjoituskilpailu

 

***************************************************************

31.1.2015 asti:

Feminismi -kirjoituskilpailu

Feminismin historian tallentamisessa omakohtaisiin kokemuksiin perustuvat muistelut ovat tärkeitä. Ne tarjoavat ainutlaatuista taustatietoa siitä, kuinka feminismiä on Suomessa toteutettu ja kuinka se on koettu. Muisteluita kerätään talteen Feminismin muistot -kirjoituskilpailussa, johon voit kirjoittaa omaa tarinaasi niin pitkästi kuin haluat. Muistelmatekstissä voit kertoa esimerkiksi, kuinka itse kiinnostuit feminismistä, mitkä tapahtumat ja ketkä ihmiset ovat olleet tärkeitä innoittajia.

Oletko ollut jonkun järjestön jäsen? Oletko osallistunut julkisiin tempauksiin, ryhmien toimintaan, toteuttanut feminismiä kotona tai muuten arkielämässä? Miten feminismi on vaikuttanut elämäntapavalintoihisi tai muihin valintoihin elämässä  - tai ehkä johtanut sinut vaikeuksiin. Mitä feminismi on sinulle eri aikoina merkinnyt? Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että tekstisi talletetaan Työväen Arkistoon. Ilmoita, jos haluat vastauksesi arkistoitavan nimimerkillä. Silloin hävitämme nimesi ja yhteystietosi palkinnon arvonnan jälkeen.

Liitä vastauksen mukaan erillinen paperi, jossa on nimi, syntymäaika ja -paikka, sekä tiedot koulutuksestasi ja ammatistasi.  Kirjoittajan tiedot tallennetaan ainoastaan vastausten taustatiedoiksi arkistoon ja ne ovat tutkijoiden käytettävissä. Muistelmatekstejä käsitellään siten, että kirjoittajaa ei tunnisteta. Lähetä kirjoituksesi tammikuun loppuun 2015 mennessä.

Voit lähettää kirjoituksesi postissa Werstaalle tai sähköpostin liitetiedostona txt-, rtf-, tai doc-muodossa osoitteeseen marita.viinamaki(at)tyovaenmuseo.fi, merkitse aihekenttään tai kirjeeseen tunnus ”Feminismin muistot”.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan matkalahjakortti helmikuussa 2015.

Samaan aikaan kirjoituskilpailun kanssa Werstas kerää esineitä ja valokuvia feminismistä.

Keruun ja kirjoituskilpailun yhteyshenkilönä toimii:
tutkija Marita Viinamäki p. 050-440 1159, marita.viinamaki(at)tyovaenmuseo.fi

Lataa keruun ja kirjoituskilpailun esite tästä: http://www.werstas.fi/files/feminismi_keruu%20esite.pdf

Kilpailun sivu: http://www.werstas.fi/?q=node/841

 

***************************************************************

Viimeiset osallistumispäivät neljännesvuosittain

30.9., 31.12., 31.3. ja 30.6.

L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Englanninkielinen Science Fiction & fantasia -kirjoituskilpailu

No entry fee is required, and all rights in the story remain the property of the author. All types of science fiction, fantasy and dark fantasy are welcome.

All entries must be original works, in English. Plagiarism, which includes the use of third-party poetry, song lyrics, characters or another person’s universe, without written permission will result in disqualification. Excessive violence or sex, determined by the judges, will result in disqualification. Entries may not have been previously published in professional media.

To be eligible, entries must be works of prose, up to 17,000 words in length.

There shall be three cash prizes in each quarter: a First Prize of $1,000, a Second Prize of $750, and a Third Prize of $500, in U.S. dollars or the recipient’s locally equivalent amount. In addition, at the end of the year the four First Place winners will have their entries rejudged, and a Grand Prize winner shall be determined and receive an additional $5,000. All winners will also receive trophies or certificates.

The Contest has four quarters, beginning on October 1, January 1, April 1 and July 1. The year will end on September 30. To be eligible for judging in its quarter, an entry must be postmarked no later than midnight on the last day of the quarter.

Lisätietoja: www.writersofthefuture.com

Kaikki säännöt: http://www.writersofthefuture.com/rules.htm

 

***************************************************************

 

Muita kirjoituskilpailusivuja:

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry.

http://www.kirjoittajayhdistys.com/15

Rinki-kirjoittajaryhmä
http://www.kemi.fi/rinki/vinkit.html#kilpa

Kiiltomadon Ilmoitustaulu
http://www.kiiltomato.net/keskustelu/viewforum.php?f=3&sid=1729c90b43b26f8c1604d31ffc424766

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
http://tieteiskirjoittajat.net/kirjoituskilpailut/

Stk:n Netticolosseum-keskustelupalsta
http://netticolosseum.tieteiskirjoittajat.net/viewforum.php?f=6&sid=cc8343bb1f78ea19e9b0da76f0c445f5

Rihmaston keskustelupalsta
http://www.rihmasto.ma-pe.net/forum/viewforum.php?f=5

 

 

AddThis Social Bookmark Button

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2013

Kilpailu järjestetään 57. kerran. Kilpailulajina ovat runot. Osallistua
voivat vuonna 1983 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka  eivät
vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole
rajoitettu. Jury saa parhaan yleiskuvan vähän laajemmasta sikermästä. 
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunnia-
mainintoja. Juryyn kuuluvat kirjailija Kirsti Simonsuuri, kirjailija Vilja-
Tuulia Huotarinen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen, pj.

 

Popularity: 100% [?]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.