Kirjoituskilpailuja

Voimassa olevat kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailut on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, mikä kunkin viimeinen osallistumispäivä on. Mukana on mahdollisimman laajat tiedot kilpailusta sekä linkki järjestäjän lisätietosivuille. Jos tiedossasi on kirjoituskilpailu, jota ei löydy tältä listalta, voit vinkata kilpailusta osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com. Teonsana kiittää kaikkia vinkkaajia!

 

AddThis Social Bookmark Button
Punaisella ovat uusimmat lisäykset.

Eräpäivä

(jatkuva)      SKS:n arkistojen keruut

30.05.2014 Makuja ja nautintoja runokilpailu 2014

31.05.2014 Aika-kirjoituskilpailu

09.06.2014 K.A. Gottlund -runokilpailu

15.06.2014 Runon ja laulun sokkotreffit -kirjoituskilpailu

31.07.2014 Stepanin koodeksi -kirjoituskilpailu

15.08.2014 Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu

31.08.2014 Kirjoituskilpailu ystävien kesken

01.09.2014 Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu

30.09.2014 Metsällä-kirjoituskilpailu

30.09.2014 Runokilpailu “Yhteisellä matkalla”

31.01.2015 Feminismi-kirjoituskilpailu

Neljä kertaa vuodessa: L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Muita kirjoituskilpailusivuja

 

***************************************************************

SKS:n arkistojen keruut (jatkuva)

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ottavat jatkuvasti aineistoa vastaan. Yksi merkittävä arkistoaineistojen karttumistapa on eri teemoihin pureutuvat keruut. Keruun perusajatus on, että kuka tahansa kansalainen voi kirjoittaa vastauksensa esitettyyn aiheeseen tai annettuihin tutkimuskysymyksiin ja lähettää sen keruukutsussa pyydettyyn osoitteeseen. Kaikki keruuseen tulleet vastaukset tallennetaan SKS:n arkistoihin.

Teonsana ei luettele keruukilpailuja erikseen, koska SKS:n sivuilla löytyy keruista hyvä, selkeä lista, ja niitä on voimassa useita samaan aikaan. Kirjoituksia lähettävät osallistujat voivat saada joistakin keruista kirjapalkintoja tai pieniä rahasummia.

Ajankohtaiset keruut löydät täältä: http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm

 

***************************************************************

30.5.2014 asti:

Makuja ja nautintoja runokilpailu 2014

Kilpailu

Lahden Runomaraton ry:n 19. valtakunnallinen runokilpailu, Makuja ja nautintoja, kutsuu kirjoittamaan ruoasta ja juomasta, elämän pienistä iloista ja suurista nautinnoista. Rapeita riimejä ja suussa sulavia säkeitä, mikä on sinun makein makumuistosi ja humalluttavin hetkesi? Kerro se meille runolla tai runovideolla!

Sarjat ja palkinnot

Kilpailussa jaetaan palkintoja 2000 euron edestä.

Runot (suomenkieliset): 1. palkinto 300 euroa, 2. palkinto 200 euroa, 3. palkinto 100 euroa

Runot (ruotsinkieliset): 1. palkinto 250 euroa, 2. palkinto 150 euroa, 3. palkinto 50 euroa

Runovideot: 1. palkinto 500 euroa, 2. palkinto 300 euroa, 3. palkinto 200 euroa

Rahapalkintojen lisäksi kilpailun parhaimmisto pääsee mukaan sähköiselle Runonmaa-kulttuurikartalle ja syksyllä 2014 ilmestyvään antologiaan. Palkinnot jaetaan Runomaraton-tapahtumassa 16.8.2014 Lahden satamassa. Raatien puheenjohtajina toimivat videorunoilija J.P.Sipilä ja taiteilijaprofessori Risto Ahti.

 

Näin osallistut

Katso säännöt ja osallistu osoitteessa www.runonmaa.fi. Kilpailuaika 5.2. – 30.5.2014. Runon /runovideon tulee olla ennen julkaisematon ja sen pitää olla kirjoittajan/työryhmän oma tekemä.

Lisätietoja: Lahden Runomaraton ry, www.runomaraton.com

 

***************************************************************

31.5.2014 asti:

Aika-kirjoituskilpailu

KUTSU RUNOKILPAILUUN!

Heinolan Runonkantajat ry järjestää Runokilpailun. Kilpailun aihe on AIKA. Osallistumisaika on 7.1-31.5.2014. AIKA -runokilpailun esiraatina toimii Heinolan Runonkantajat ry ja päätuomarina lahtelainen runoilija JORMA MARTIKAINEN.

 

Runokilpailun palkinnot:

1. palkinto 200€ + 50€ arvoinen kirjalahjakortti

2. palkinto 100€ + 30€ arvoinen kirjalahjakortti

3. palkinto 50€ + 20€ arvoinen kirjalahjakortti

4. Lippupaketti kahdelle + väliaikatarjoilu Heinolan kesäteatteriin

5. Lippupaketti kahdelle + väliaikatarjoilu Heinolan kesäteatteriin.

 

Kilpailun viisi parasta saavat tilaisuuden tulla esittämään runojaan Heinolassa 1.7.-6.7.2014 järjestettävälle Runo kantaa! -runoviikolle.

SÄÄNNÖT:

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet pysyvästi Suomessa asuvat henkilöt jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Antologiat tai omakustanteet eivät ole osallistumiselle este.

Kilpailuun voi osallistua kolmella aiemmin julkaisemattomalla runolla. Runon tyyli on vapaa.

Kilpailurunojen tulee olla perillä viimeistään 31.5.2014. Kilpailuun osallistutaan sähköpostilla kannatarunoa@gmail.com. RUNOT KIRJOITETAAN VIESTIKENTTÄÄN, RUNOJEN LOPPUUN NIMIMERKKI. Postin liitteeksi tulee laittaa NIMIMERKILLÄ NIMETTY TEKSTITIEDOSTO, jossa nimimerkin NIMI, OSOITE

S-POSTI ja PUHELINNUMERO.  Tai postittamalla kilpailurunot etanapostilla: Heinolan Kulttuuritoimisto “Runokisa”, Savontie 5, 18100 Heinola. Runojen yhteyteen tulee kirjoittaa nimimerkki. Samaan kuoreen toinen kuori jonka päälle nimimerkki.Tämän kuoren sisään yhteystiedot.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kesäkuun 20. päivään 2014 mennessä.

Heinolan Runonkantajat ry varaa oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä runoja tulevissa sähköisissä ja kirjallisissa julkaisuissaan. Lisätietoja: https://www.facebook.com/pages/AIKA-Runokilpailu/605081029555297 tai heinolanrunonkantajat@gmail.com

 

***************************************************************

9.6.2014 asti:

K.A. Gottlund -runokilpailu

Juvalla vietetään Gottlund-viikkoa 28.6.-5.7. Juvan kunta avaa Gottlundin hengessä järjestettävän ensimmäisen runokilpailun.

Gottlund-viikkoa varten avataan runokilpailu, aiheena Lemmenlaulut ja eroottiset runot. Muoto voi olla vapaa tai mitallinen. Kolme parasta palkitaan ja muidenkin hengentuotteita luetaan.
Runokilpailun voittaja palkitaan juvalaisen kuvanveistäjän Kari Kärkkäisen tekemällä Runopiä -kiertopalkinnolla, lisäksi sijoille 1-3 valitut saavat taiteilijan työstämän tuotepalkinnon.

Kilpailun lisätiedot:
http://www.juva.fi/fi/palvelut/matkailu/nähtävyydet–käyntikohteet/gottlund-viikko/
tai Kaisa 040 483 5597, Johanna 0400 135 087.

Kilpailun tarkemmat säännöt: http://www.juva.fi/fi/document.cfm?doc=show&doc_id=1423

Runojen tulee olla perillä viimeistään 9.6.2014 osoiteessa Juvan kunta /matkailutoimi, PL 28, 51901 Juva.

Voittajat ja tulokset julkistetaan 1.7.2014.

_

***************************************************************

15.6.2014 asti:

Runon ja laulun sokkotreffit -kirjoituskilpailu

ETNO-ESPA JÄRJESTÄÄ 10-VUOTISJUHLAVUOTENSA KUNNIAKSI RUNON JA LAULUN SOKKOTREFFIT -KIRJOITUSKILPAILUN!

Etno-Espan runokilpailussa kenellä tahansa on mahdollisuus saada runotekstinsä Risto Ylihärsilän ja Pekko Käpin sävellettäväksi

Urbaaniin kansanmusiikkiin keskittynyt Etno-Espa-festivaali juhlii tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuotta. Jo kymmenen vuoden ajan Helsingin sydämessä sijaitseva Espan lava on muuttunut elokuisin uuden kotimaisen kansanmusiikin estradiksi. Etno-Espa tunnetaan  ilmaiskonsertteja tarjoavana nykykansanmusiikin kaupunkilaisena näyteikkunana, joka huipentuu vuosittain Taiteiden yönä.

Etno-Espa ry järjestää 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhteistyössä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa kaikille avoimen runokilpailun teemalla Kohtaamisia kaupunkitilassa. Kilpailun voittajateksti sävelletään esitettäväksi Etno-Espan juhla-avajaisissa 11.8.2014. Kilpailu alkaa 15.5. ja kestää 15.6. asti.

Runon säveltävät lauluksi kilpailun päätuomarina toimiva, Risto-yhtyeestä tunnetuksi tullut ja vuoden 2014 Teosto-palkinnon pokannut Risto Ylihärsilä sekä kansainvälistä suosiota nauttiva kansanmuusikko, jouhikkovirtuoosi Pekko Käppi.

Kilpailun ideana on saattaa uudella tavalla yhteen nykypäivän runous, populaarimusiikki sekä kansanmusiikki. Viisihenkinen kilpailun esiraati koostuuseuraavien tahojen edustajista: Elvis ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Radio Helsingin Suuri hesalainen kirjakerho -ohjelma, Nuoren Voiman liitto ja Sanasto. Esiraadin valitsemista kymmenestä voittajaehdokkaasta Risto Ylihärsilä valitsee sävellettävän voittajan.  Voittajaruno julkistetaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kilpailun tarkemmat ohjeet löytyvät Etno-Espan kotisivuilta 15.5. alkaen osoitteesta www.etno-espa.fi .

Etno-Espa laajenee juhlavuotenaan

Etno-Espa-festivaali on uusinut konseptiaan. Tapahtuma tiivistyy kaksiviikkoiseksi, mutta laajenee ohjelmistoltaan: konsertteja kuullaan Helsingin sydämessä Espan lavalla kaksi päivässä sekä Taiteiden yönä puolille öin saakka. Näin Espan lava toimii pelkästään Etno-Espan estradina 11.-21.8.2014. Kahden viikon aikana Espan lavalla kuullaan jopa 20 yhtyettä. Tapahtumassa konsertteja kuullaan uutuutena nyt myös viikonloppuna, kun lauantaina 16.8. järjestetään Etno-Espan Lasten Lauantai. Lisäksi juhlavuoden ohjelmistossa tarjoillaan Espan lavan ulkopuolella tapahtuvaa ilmaista oheisohjelmaa. Etno-Espan ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälissä.

Etno-Espan runokilpailu järjestetään yhteistyössä Sanoittajat ja Säveltäjät Elvis ry:n ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa. Mukana kilpailussa ovat myös Radio Helsingin Suuri hesalainen kirjakerho -ohjelma, Nuoren Voiman liitto sekä Sanasto.

_

***************************************************************

31.7.2014 asti:

Stepanin koodeksi -kirjoituskilpailu

Stepanin koodeksi on böömiläisestä hopeakaivoksesta löydetty, tuntemattomalla kielellä kirjoitettu ja rienaavasti kuvitettu mystinen kirja, joka on kiehtonut ihmisten mieliä vuosisatojen ajan – siitäkin huolimatta, että jo yksittäiset kopioidut sivut kylvävät ympärilleen vain hulluutta ja kuolemaa. Ensimmäinen aihetta käsittelevä novelliantologia julkaistiin syksyllä 2013, ja tällöin kirotun kirjan vaiheista kertoivat mm. Boris Hurtta, Jussi Katajala ja Anne Leinonen.

Nyt on tullut aika jatkaa Stepanin koodeksin tarinaa! Syksyllä 2014 näemme Koodeksin uuden tulemisen. Jälleen saamme kuulla kavioiden kopsetta, nähdä silmänurkastamme seitsenkätisiä varjoja ja hourailla kärsimyksen, kuoleman ja hopean välisestä epäpyhästä yhteydestä. Ja tällä kertaa juuri sinä voit osallistua laajentamaan tätä kokonaan suomalaisin voimin luotua mytologiaa!

URS ja Kuoriaiskirjat järjestävät yhteistyönä kirjoituskilpailun, jossa etsitään uusia tarinoita Stepanin koodeksin mytologiasta. Ensimmäisen Stepanin koodeksin kirjoittajat, sekä luonnollisesti tuomarit ja esiraatilaiset, on jäävätty kisasta, mutta kaikki muut ovat tervetulleita osallistumaan! Kilpailuun lähetettävän tarinan on liityttävä mytologiaan, joka esiteltiin ensimmäisessä antologiassa, mutta annamme kirjoittajille vapaat kädet käsitellä aihetta. Olemassaolevien elementtien muokkaaminen ja uusien luominen on siis sallittua ja jopa suotavaa. Ilmeisin lajityyppi Stepan-tarinalle on kauhu, mutta muutkin genret ovat tervetulleita. Myös huumoria tarinassa saa olla, mutta selkeästi vitsillä kirjoitetut tekstit esiraati karsii armotta.

Aiemmin kirjoitettuun materiaaliin on syytä tutustua lukemalla alkuperäinen Stepanin koodeksi, jonka löytää helpoimmin kirjastosta. Mikäli kyseisen teoksen haluaa omakseen, sen voi hankkia vaikkapa Aavetaajuus-kaupasta joko e-kirjana tai painettuna. Ostopakkoa ei kuitenkaan ole.

Tekstien suositeltu maksimipituus on 10 A4-liuskaa (n. 2 cm marginaalit, Times New Roman 12 pt, rivinväli 1,5).  Novellit lähetetään 31.7.2014 mennessä osoitteeseen kilpailu@urs.fi. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, novelli sähköpostin liitteeksi rtf- tai doc-tiedostona. Tekstitiedostoon on merkittävä osallistujan nimimerkki, mutta ei muita tietoja. Muut mahdolliset yhteydenotot kilpailun tiimoilta samaan osoitteeseen otsikolla “Stepanin koodeksi -kilpailu 2014″.

Kilpailun tuomareina toimivaat Samuli Antila, Markus Harju ja Anne Leinonen, esiraatina Juha Jyrkäs, Tuomas Saloranta ja Arren Zherbin, ja sihteerinä Tarja Sipiläinen.

Tuomaristo valitsee harkintansa mukaan yhden tai useamman tekstin tulevaan Stepanin koodeksi 2 -antologiaan (työnimi). Kirjan toimittavat Tuomas Saloranta ja Shimo Suntila. Jokainen julkaistavaksi valitun novellin kirjoittaja saa kirjapalkintoja, ja tuomaristo saattaa harkintansa mukaan palkita myös muita ansioituneita kirjoittajia. Kirja julkaistaan näillä näkymin Turun kirjamessuilla 3.10.2014, voittajalle tai voittajille ilmoitetaan asiasta n. kuukauden verran etukäteen.

Onnea matkaan!

Kilpailun sivu: http://kuoriaiskirjat.wordpress.com/2014/03/10/stepanin-koodeksi-kirjoituskilpailu/

_

***************************************************************

15.8.2014 asti:

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kirjoituskilpailu

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste järjestävät kirjoituskilpailun 1.6.–15.8.2014. Kilpailutekstien lajina on runo. Teeman voi kirjoittaja valita itse. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta.

Tarkemmat tiedot, säännöt ja osallistumisohjeet löydät kesäyliopiston kilpailusivulta: http://www.pohjois-pohjanmaankesayliopisto.fi/fi/kirjoituskikpailu-2014/

_

***************************************************************

31.8.2014 asti:

Kirjoituskilpailu ystävien kesken

kilpailun suojelijana toimii Suomen Saksan-suurlähettiläs Päivi Luostarinen

Berliinissä toimiva rekisteröity yhdistys Das finnische Buch e. V. kutsuu lapsia ja nuoria kirjoittamaan kokemuksistaan ja elämyksistään toisessa maassa, sen ihmisistä ja kulttuurista teemalla ”Suomalaiset lapset ja nuoret kirjoittavat Saksasta ja saksalaiset lapset ja nuoret Suomesta”. Kukin kilpailuun osallistuja kirjoittaa tekstin omalla äidinkielellään. Valituista kirjoituksista julkaistaan kaksikielinen kirja, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria kirjoittamaan, edistää kiinnostusta toista kulttuuria kohtaan, kitkeä ennakkoluuloja ja auttaa oppimaan toinen toisiltamme. Julkaistavat tekstit kääntää kirjan toimitus. Kirjan julkaisee berliiniläinen Queich-kustantamo.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 17–19-vuotiaat, 13–16-vuotiaat ja alle 13-vuotiaat. Kustakin sarjasta palkitaan neljä parasta kirjoitusta. Voittajat saavat 70 euron arvoisen kirjalahjakortin, toiselle sijalle yltäneet 40 euron kirjalahjakortin ja sijoille kolme ja neljä päässeet kirjapalkintoja. Kaikki kirjoittajat, joiden teksti julkaistaan kirjassa, saavat oman kappaleensa kirjasta. Yhdistys ottaa mielellään vastaan myös valokuvia ja piirustuksia, joita voidaan käyttää kirjan kuvituksena. Kuvilla ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta kirjoitusten arviointiin eikä palkittavien ja julkaistavien kirjoitusten valintaan.

Kirjoitukset arvioi yhdistyksen valitsema tuomaristo. Tuomariston päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

Tekstin pituus saa olla korkeintaan 5 000 merkkiä, ja se lähetetään yhdistykselle sähköpostin liitetiedostona OpenOffice-, Word- tai rtf-muodossa. Kirjoittajat luovuttavat kustantajalle oikeuden julkaista kirjoituksen edellä mainitussa kirjassa, muutoin kaikki tekstiin liittyvät tekijänoikeudet jäävät kirjoittajalle.

Kirjoitukset lähetetään 31.08.2014 mennessä osoitteeseen: sauerzapf.poser@t-online.de tai:

Burkhart E. Poser, Das finnische Buch e.V.

Swinemünder Str. 11, DE-10435 Berlin

www.Das-finnische-Buch.de

_

***************************************************************

1.9.2014 asti

Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu

ONKO MIELESSÄSI TARINA, joka koskettaa nuorta lukijaa? Voisiko juuri sinun tekstisi lumota lukijoita ja valloittaa teatterin lavalla?

Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää 125 vuotta vuonna 2015. Osana juhlavuotta Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään uutta, vahvasti tässä päivässä elävää nuortenromaania. Voittajateos julkaistaan romaanina sekä dramatisoidaan Suomen Kansallisteatterin näyttämölle syksyllä 2015. Näytelmän esitykset toteutetaan yhteistyössä Kallion lukion kanssa.

Kilpailun säännöt:

Kilpailulla haetaan teosta, joka kertoo tämän hetken nuorten maailmasta. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta nuorille. Kilpailuun voi osallistua uudella, kokonaisella, suomenkielisellä ja ennen julkaisemattomalla kaunokirjallisella käsikirjoituksella. Käsikirjoituksen aihe on vapaa.

Kilpailutyöt toimitetaan paperitulosteena osoitteella Kustannusosakeyhtiö Otava, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu”. Mukaan on liitettävä myös yhden sivun pituinen juonitiivistelmä. Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee merkitä selvästi kilpailuun osallistuvaan työhön. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Kilpailuaikaa on 1. syyskuuta 2014 asti.

Palkinto:

Kirjoituskilpailun voittaja saa 7  000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajateoksen syksyllä 2015. Suomen Kansallisteatterissa dramatisoidaan teoksesta näytelmä, joka saa ensi-iltansa Kallion lukion KirjaKallion esittämänä syksyllä 2015. Kustannusosakeyhtiö Otava tekee voittajan kanssa teoksesta kustannussopimuksen. Otava Group Agency (OGA) edustaa voittajakirjailijaa ulkomaisten kustannussopimusten sekä näytelmä-, tv- ja elokuvaoikeuksien osalta. Kustannusosakeyhtiö Otava voi lunastaa myös muita kilpailuun osallistuneita käsikirjoituksia. Julkaisevalla taholla on oikeus tarvittaessa yhteistyössä tekijän kanssa muokata lunastettavia käsikirjoituksia.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Terhi Rannela, ohjaaja Jukka Rantanen Suomen Kansallis-teatterista, kustannuspäällikkö Katriina Kauppila ja kustannustoimittaja Sanna Jaatinen Kustannusosakeyhtiö Otavasta ja kaksi Kallion lukion opiskelijaa. Kilpailun tulokset julkistetaan huhtikuussa 2015.

Lisätietoja:

Lasten- ja nuortenkirjapäällikkö Heli Hottinen-Puukko, heli.hottinen@otava.fi, puh 09 1996 455 ja kustannuspäällikkö Katriina Kauppila, katriina.kauppila@otava.fi, puh 09 1996 431.

Kilpailun sivu ja lisätiedot: www.otava.fi/kirjoituskilpailu

 

***************************************************************

30.9.2014 asti (kilpailuaikaa jatkettu):

Metsällä-kirjoituskilpailu

METSÄLLÄ on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka aihepiirinä on metsästys, metsästykseen liittyvät perinteet, elämänmuodot ja näköalat, seura- ja talkootoiminta sekä metsästykseen liittyvät tarinat ja jutut. Kilpailuaikaa on jatkettu 30.9.2014 saakka.

Metsällä-kirjoituskilpailuun kutsutaan tosipohjaisia ja kaunokirjallisia kertomuksia, tarinoita ja muistelmia metsästyksestä. Metsälle meno voi myös asettua tapahtumien taustaksi tai miljööksi. Kirjoitusten aiheet voivat olla omakohtaisesti koettuja tapahtumia tai sepitteellisiä tarinoita. Myös runoin ja novellein voi osallistua.

Palkintosummana jaetaan yhteensä 10 000 euroa, josta voittaja saa 3 000 euroa. Loppuosa jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

Kilpailun järjestävät Maahenki-kustantamo, Maaseudun Sivistysliitto, Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Metsästäjäliitto.

Kilpailu kestää 30.9.2014 saakka. Tarkat osallistumisohjeet löytyvät kilpailun järjestäjien nettisivuilta tai kilpailuesitteen voi pyytää postitse. Kilpailun tulokset julkistetaan vuoden 2015 alkupuolella.

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtajana päätoimittaja Lauri Kontro ja jäseninä kirjailija Markku Hattula, kustantaja Liisa Heikkilä-Palo, kustannustoimittaja Lauri Oino, intendentti Jukka Peltonen ja kirjailija Markku Turunen. Sihteeristönä toimivat kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja kulttuuriavustaja Leena Suominen Maaseudun Sivistysliitosta ja amanuenssi Pekka Allonen Suomen Metsästysmuseosta.

Näin osallistut
Tutustu kilpailun sääntöihin: http://www.msl.fi/index.php?pid=3&cid=173
Lataa tiedosto “Metsällä-kirjoituskilpailun pdf-esite”: http://www.msl.fi/kulttuuritoiminta/muuttiedostot/Metsalla%20esite%20kevyt.pdf

Lisätiedot kilpailun sihteeristöltä
Leena Suominen, puh. (09) 7512 0225, leena.suominen@msl.fi
Pekka Allonen, puh. (019) 723 751, pekka.allonen@metsastysmuseo.fi

Metsästys on kiehtova kirjoittamisen aihe!

Eränkäynti, metsästys ja metsän antien käyttö on aina ollut keskeinen osa suomalaista kulttuuria ja elämänmuotoa.

Riista on ollut tärkeä osa ruokapöytää ja on edelleenkin peijaisten väärti. Mutta samalla kun metsänkäynti on pyyntiä ja saalistamista, on se paljon muutakin: elämistä luonnon kanssa ja oman suhteen määrittelemistä siihen; onnistumisen ja epäonnistumisen kokemuksia; sosiaalista toimintaa, jossa syntyy merkityksellisiä suhteita ja kohtaamisia; toimintaa, joka tuottaa unohtumattomia tarinoita.

Metsästys vaikuttaa monella tavalla ja tasolla niin metsästäjien omaan elämään kuin yhteisönkin elämään. Kirjoittamisen myötä ajatukset ja kokemukset kiteytyvät ja muistot ja tarinat pysyvät tallessa jälkipolvillekin.

Tervetuloa mukaan Metsällä-kirjoituskilpailuun!

Kilpailun sivu: http://www.msl.fi/index.php?pid=3&cid=172

_

***************************************************************

30.9.2014 asti:

RUNOKILPAILU “Yhteisellä matkalla”

Oulun ympäristön kynäilijät ry julistaa 1.6. alkavan valtakunnallisen

RUNOKILPAILUN

Teemana “Yhteisellä matkalla”

Kilpailun säännöt:

Kilpailuaika ja osallistuminen
Kilpailun ajankohta:  1.6. -30.9.2014.

Kilpailuun voi osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este.
Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kilpailuun saa osallistua kahdella runolla. Yhden runon maksimipituus on 1000 merkkiä. Fonttikoko on 12. Emme ota vastaan käsinkirjoitettuja tekstejä.

Kilpailuun lähetettyjä runoja ei palauteta. Osallistujat luovuttavat pysyvästi kilpailun järjestäjälle oikeudet esittää, käyttää ja julkaista runoja omissa julkaisuissaan, tapahtumissaan sekä Internet-sivustoillaan ilman erillistä korvausta.

Kilpailutyöt postitetaan osoitteeseen Oulun ympäristön kynäilijät ry/ Heidi Rundgren, Simulankuja 3, 91900 Liminka. Kilpailurunojen tulee olla perillä viimeistään 30.9.2014.
Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.  Kirjeen sisällä tulee olla myös erillinen, nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi kilpailijan oikea nimi ja yhteystiedot. Kuoreen merkintä “runokilpailu”.

Raati ja päätuomari

Yhdistyksen hallitus valitsee keskuudestaan esiraadin, jonka jäsenet eivät osallistu kilpailuun. Esiraati valitsee kilpailuun osallistuneista runoista kymmenen parasta.  Näistä kymmenestä runosta päätuomari valitsee kolme parasta: ensimmäisen, toisen ja kolmanneksi parhaan. Kilpailun päätuomarina toimii Tyrnävällä asuva oululainen kirjailija ja kriitikko Pia Ronkainen.

Tuloksen julkistaminen ja palkinnot

Kilpailun tulos julkistetaan ja palkinnot jaetaan marraskuun lopussa Vanhan ajan joulu –tapahtumassa Limingassa. Tulos ilmoitetaan palkinnon saajille henkilökohtaisesti ennen tapahtumaa. Tulokset ilmoitetaan myös yhdistyksen nettisivuilla heti julkistamistilaisuuden jälkeen.

Palkinnot: I palkinto 150 €, II palkinto 100€ ja III palkinto 50€.

Yhdistyksen nettisivut: http://www.monitaiteelliset.com/
Lisätietoja antaa yhdistyksen varapuheenjohtaja Heidi Rundgren
heidikatriina(at)gmail.com tai 050-3076371

Kilpailusivu: http://www.monitaiteelliset.com/17

_

***************************************************************

31.1.2015 asti:

Feminismi-kirjoituskilpailu

Feminismin historian tallentamisessa omakohtaisiin kokemuksiin perustuvat muistelut ovat tärkeitä. Ne tarjoavat ainutlaatuista taustatietoa siitä, kuinka feminismiä on Suomessa toteutettu ja kuinka se on koettu. Muisteluita kerätään talteen Feminismin muistot -kirjoituskilpailussa, johon voit kirjoittaa omaa tarinaasi niin pitkästi kuin haluat. Muistelmatekstissä voit kertoa esimerkiksi, kuinka itse kiinnostuit feminismistä, mitkä tapahtumat ja ketkä ihmiset ovat olleet tärkeitä innoittajia.

Oletko ollut jonkun järjestön jäsen? Oletko osallistunut julkisiin tempauksiin, ryhmien toimintaan, toteuttanut feminismiä kotona tai muuten arkielämässä? Miten feminismi on vaikuttanut elämäntapavalintoihisi tai muihin valintoihin elämässä  - tai ehkä johtanut sinut vaikeuksiin. Mitä feminismi on sinulle eri aikoina merkinnyt? Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että tekstisi talletetaan Työväen Arkistoon. Ilmoita, jos haluat vastauksesi arkistoitavan nimimerkillä. Silloin hävitämme nimesi ja yhteystietosi palkinnon arvonnan jälkeen.

Liitä vastauksen mukaan erillinen paperi, jossa on nimi, syntymäaika ja -paikka, sekä tiedot koulutuksestasi ja ammatistasi.  Kirjoittajan tiedot tallennetaan ainoastaan vastausten taustatiedoiksi arkistoon ja ne ovat tutkijoiden käytettävissä. Muistelmatekstejä käsitellään siten, että kirjoittajaa ei tunnisteta. Lähetä kirjoituksesi tammikuun loppuun 2015 mennessä.

Voit lähettää kirjoituksesi postissa Werstaalle tai sähköpostin liitetiedostona txt-, rtf-, tai doc-muodossa osoitteeseen marita.viinamaki(at)tyovaenmuseo.fi, merkitse aihekenttään tai kirjeeseen tunnus ”Feminismin muistot”.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan matkalahjakortti helmikuussa 2015.

Samaan aikaan kirjoituskilpailun kanssa Werstas kerää esineitä ja valokuvia feminismistä.

Keruun ja kirjoituskilpailun yhteyshenkilönä toimii:
tutkija Marita Viinamäki p. 050-440 1159, marita.viinamaki(at)tyovaenmuseo.fi

Lataa keruun ja kirjoituskilpailun esite tästä: http://www.werstas.fi/files/feminismi_keruu%20esite.pdf

Kilpailun sivu: http://www.werstas.fi/?q=node/841

 

***************************************************************

Viimeiset osallistumispäivät neljännesvuosittain

30.9., 31.12., 31.3. ja 30.6.

L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Englanninkielinen Science Fiction & fantasia -kirjoituskilpailu

No entry fee is required, and all rights in the story remain the property of the author. All types of science fiction, fantasy and dark fantasy are welcome.

All entries must be original works, in English. Plagiarism, which includes the use of third-party poetry, song lyrics, characters or another person’s universe, without written permission will result in disqualification. Excessive violence or sex, determined by the judges, will result in disqualification. Entries may not have been previously published in professional media.

To be eligible, entries must be works of prose, up to 17,000 words in length.

There shall be three cash prizes in each quarter: a First Prize of $1,000, a Second Prize of $750, and a Third Prize of $500, in U.S. dollars or the recipient’s locally equivalent amount. In addition, at the end of the year the four First Place winners will have their entries rejudged, and a Grand Prize winner shall be determined and receive an additional $5,000. All winners will also receive trophies or certificates.

The Contest has four quarters, beginning on October 1, January 1, April 1 and July 1. The year will end on September 30. To be eligible for judging in its quarter, an entry must be postmarked no later than midnight on the last day of the quarter.

Lisätietoja: www.writersofthefuture.com

Kaikki säännöt: http://www.writersofthefuture.com/rules.htm

 

***************************************************************

 

Muita kirjoituskilpailusivuja:

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry.

http://www.kirjoittajayhdistys.com/15

Rinki-kirjoittajaryhmä
http://www.kemi.fi/rinki/vinkit.html#kilpa

Kiiltomadon Ilmoitustaulu
http://www.kiiltomato.net/keskustelu/viewforum.php?f=3&sid=1729c90b43b26f8c1604d31ffc424766

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
http://tieteiskirjoittajat.net/kirjoituskilpailut/

Stk:n Netticolosseum-keskustelupalsta
http://netticolosseum.tieteiskirjoittajat.net/viewforum.php?f=6&sid=cc8343bb1f78ea19e9b0da76f0c445f5

Rihmaston keskustelupalsta
http://www.rihmasto.ma-pe.net/forum/viewforum.php?f=5

 

 

AddThis Social Bookmark Button

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2013

Kilpailu järjestetään 57. kerran. Kilpailulajina ovat runot. Osallistua
voivat vuonna 1983 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka  eivät
vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole
rajoitettu. Jury saa parhaan yleiskuvan vähän laajemmasta sikermästä. 
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunnia-
mainintoja. Juryyn kuuluvat kirjailija Kirsti Simonsuuri, kirjailija Vilja-
Tuulia Huotarinen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen, pj.

 

Popularity: 100% [?]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.