Kirjoituskilpailuja

Voimassa olevat kirjoituskilpailut

Kirjoituskilpailut on listattu aikajärjestykseen sen mukaan, mikä kunkin viimeinen osallistumispäivä on. Mukana on mahdollisimman laajat tiedot kilpailusta sekä linkki järjestäjän lisätietosivuille. Jos tiedossasi on kirjoituskilpailu, jota ei löydy tältä listalta, voit vinkata kilpailusta osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com. Teonsana kiittää kaikkia vinkkaajia!

 

AddThis Social Bookmark Button
Punaisella ovat uusimmat lisäykset.

Eräpäivä

(jatkuva)      SKS:n arkistojen keruut

31.03.2015 Lorukilpailu Onnimanni

31.03.2015 Nova 2015

31.03.2015 Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailu

30.04.2015 Robustoksen pienoisromaanikilpailu

08.05.2015 Runokilpailu 13-19-vuotiaille

08.05.2015 Runo-Kaarina 2015

15.05.2015 Rohkeus-kirjoituskilpailu

31.07.2015 Kerro tarina joka on tosi -kirjoituskilpailu

03.08.2015 Martti Joenpolven novellikilpailu 2016

31.12.2015 Suomi 2017 -romaanikilpailu

Neljä kertaa vuodessa: L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Muita kirjoituskilpailusivuja

 

***************************************************************

SKS:n arkistojen keruut (jatkuva)

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistot ottavat jatkuvasti aineistoa vastaan. Yksi merkittävä arkistoaineistojen karttumistapa on eri teemoihin pureutuvat keruut. Keruun perusajatus on, että kuka tahansa kansalainen voi kirjoittaa vastauksensa esitettyyn aiheeseen tai annettuihin tutkimuskysymyksiin ja lähettää sen keruukutsussa pyydettyyn osoitteeseen. Kaikki keruuseen tulleet vastaukset tallennetaan SKS:n arkistoihin.

Teonsana ei luettele keruukilpailuja erikseen, koska SKS:n sivuilla löytyy keruista hyvä, selkeä lista, ja niitä on voimassa useita samaan aikaan. Kirjoituksia lähettävät osallistujat voivat saada joistakin keruista kirjapalkintoja tai pieniä rahasummia.

Ajankohtaiset keruut löydät täältä: http://www.finlit.fi/arkistot/keruut.htm

 

***************************************************************

31.3.2015 asti

Lorukilpailu ONNIMANNI

Tulenkantajien kirjakauppa ja kirjankustantamo Sanasato julistavat lorukilpailu ONNIMANNIN alkavaksi 14. tammikuuta 2015. Kilpailun osallistumisaika päättyy 31. maaliskuuta.

ONNIMANNI-kilpailu on avoin kaikille. Lorut voivat olla perinteisiä, mutta kilpailussa etsitään myös nykyloruja, jotka liittyvät tämänhetkisiin puheenaiheisiin ja ilmiöihin.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai usealla lorulla, jota ei ole julkaistu aikaisemmin painettuna. Yhden osallistujan lorujen enimmäispituus on 10 yksipuolista A4-liuskaa. Suositeltava tekstin fonttiko on 12 pistettä rivivälillä kaksi.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee kirjoittaa jokaiseen liuskaan. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Osallistumiskuori lähetetään osoitteeseen

Tulenkantajat-kirjauppa / Lorukilpailu
Hämeenpuisto 25
33210 Tampere

Esiraadin valitsemista loruista voittajan valitsee loppuraati, jonka puheenjohtaja on akateemikko Kirsi Kunnas. Muut raadin jäsenet ovat kirjailija Rosa Meriläinen, toimittaja Matti Kuusela ja kustannusjohtaja Erkki Kiviniemi.

Kilpailun voittaja saa 500 euron palkinnon. Kaksi lähinnä parasta osallistujaa palkitaan runorahalla eli Tulenkantajien kirjakaupan lahjakortilla. Palkinnot jaetaan 20. toukokuuta kello 18 Tulenkantajien kirjakaupassa.

Kilpailutiedote: http://www.sanasato.net/uutiset.html?26

***************************************************************

31.3.2015 asti

Nova 2015 -kirjoituskilpailu

Nova -kirjoituskilpailu tulee taas. Vuonna 2015 kilpailu järjestetään jo 16. kerran ja nyt ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisenä.

Novan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna Stk:n puheenjohtaja Olli Lönnberg, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, Nova-voittaja Anna Malinen sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Minttu Carole, Mia Myllymäki sekä Henna Sinisalo.

Kilpailun deadline on 31.3.2015 keskiyöllä. Voittajat julkistetaan elokuussa Turussa.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 20 liuskaa, lähetetään viimeistään maanantaina 31.3.2015 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta.

Lisätietoja ja viralliset säännöt löydät Novan kotisivuilta:
http://www.tsfs.fi/?toiminta/nova.html

***************************************************************

31.3.2015 asti

WSOY julistaa Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun

WSOY järjestää yhteistyössä WSOY:n kirjallisuussäätiön kanssa kirjoituskilpailun. Etsimme proosakäsikirjoituksia, jotka kuvaavat ja kommentoivat persoonallisella tavalla omaa aikaamme.

Tyylilaji on vapaa, ja voit osallistua kilpailuun essee-, lyhytproosa-, romaani- tai novellikäsikirjoituksella.

Osallistua voivat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet kaunokirjallista teosta.

Kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana toimii WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson. Muut raadin jäsenet ovat kustannustoimittajat Samuli Knuuti ja Mikko Rouhiainen, muusikko Olavi Uusivirta sekä viestinnän yrittäjä Kirsi Piha.

Kilpailussa palkitaan rahapalkinnolla kolme parasta käsikirjoitusta. Palkintosummat ovat 5000 euroa, 2000 euroa ja 1000 euroa. Kilpailun tulokset julkistetaan Werner Söderströmin syntymäpäivänä 2.10.2015. Voittajateos julkaistaan vuonna 2016. WSOY varaa option julkaista kaikki palkitut teokset.

Toimitathan tekstisi viimeistään 31. maaliskuuta 2015 osoitteeseen: Kotimainen kaunokirjallisuus, PL 314, 00101 Helsinki. Kirjoita kuoreen maininta osallistumisesta kirjoituskilpailuun.

Kirjoituskilpailun säännöt: http://www.wsoy.fi/documents/414256/41768dfe-d63f-4545-aefe-e2798b60a815

Lisätiedot:
Anna-Riikka Carlson, anna-riikka.carlson@wsoy.fi
Mikko Rouhiainen, mikko.rouhiainen@wsoy.fi

https://www.sttinfo.fi/release?releaseId=15050680
http://www.wsoy.fi/ajankohtaista/-/news/23278369

***************************************************************

30.4.2015 asti

Robustoksen pienoisromaanikilpailu

Kustannusliike Robustos täyttää kymmenen vuotta vuonna 2015. Osana juhlavuotta Robustos järjestää kirjoituskilpailun, jossa etsitään korkeatasoisia suomenkielisiä pienoisromaaneja. Kilpailun aiheena on valta.
Käsikirjoituksen tulee olla ennen julkaisematon ja pituudeltaan 70-120 liuskaa (A4, Times 12 p, rivinväli 2). Kilpailussa palkitaan kolme parasta käsikirjoitusta. Palkintosummat ovat 750 euroa, 500 euroa ja 250 euroa. Kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2015.Voittajateokset julkaistaan vuonna 2016.

Kilpailuun osallistuvat käsikirjoitukset on lähetettävä 30.4.2015 mennessä osoitteella: Robustos, Kirjoituskilpailu, PL 46, 03601 Karkkila.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka on merkittävä selkeästi käsikirjoitukseen. Kilpailutyön mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi ja yhteystiedot.

Emme palauta käsikirjoituksia, emmekä anna niistä palautetta. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Juha Siro, FM Riitta Aromäki, kirjallinen johtaja Jouni Lehtinen ja kustantaja Heikki Savola.

Lisätietoja tarvittaessa antaa tuomariston puheenjohtaja Heikki Savola: info@robustos.fi

www.robustos.fi
Kilpailutiedote:
http://www.robustos.fi/pix/Robustoksen_pienoisromaanin_kirjoituskilpailu.pdf

***************************************************************

8.5.2015 asti

RUNOKILPAILU 13-19-VUOTIAILLE NUORILLE

RUNOKILPAILU

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää runokilpailun, jossa etsitään runoja, jotka herättävät tunteita ja saavat aikaan hyviä tuntemuksia. Runokilpailu on avoin kaikille 13–19 vuotta täyttäneille nuorille koko maassa.

Runokilpailun toivotaan tuovan esiin uusia näkökulmia, tarinoita ja vahvoja tunnelatauksia.

Runokilpailun tunnuksena on ”Runot tunteiden tulkkina”.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija. Häneltä ovat ilmestyneet runokirjat Suuntatähti, runoja ja sanoja ja Rakkaani.

Julkaiseminen ja palkinnot

Runokilpailun tulokset julkaistaan ja palkinnota jaetaan Iloisessa toritapahtumassa 1.7.2015.

Runokilpailun I palkinto on 300 €, II palkinto 200€, III palkinto 100€

Lisätietoja:
Ilmari Ylä-Autio, Suomalaisen tangon Satumaa ry:n puheenjohtaja, 040 550 44 63
Reijo Pitkäkoski, varapuheenjohtaja, 0400 660915

Kilpailun sivu: http://www.suomalaisentangonsatumaa.fi/kilpailut/runokilpailu/
Säännöt: http://www.suomalaisentangonsatumaa.fi/kilpailut/runokilpailu/runokilpailun-saannot/

***************************************************************

8.5.2015 asti

Runo-Kaarina 2015

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja ruonoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Vuoden 2015 kilpailu on käynnistynyt. Kokoelmien käsikirjoituksia otetaan vastaan 8.5.2015 kello 15 saakka osoitteessa Kaarinan kulttuuripalvelut, PL 9, 20781 KAARINA, jolloin osallistuvien kokoelmien on oltava perillä kulttuuripalveluiden toimistossa. Voittoteos julkaistaan Turun Kirjamessuilla 2.10.2015.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.
Kilpailuohjeet

* etsimme 50 – 100  runon kokoelmaa

* kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista

* muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta

* nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 8.5.2015 klo 15.00

* kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero

* käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki/kulttuuripalvelut, PL 9, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”

* kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta

* tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua

* toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla

* kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä

* kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5

* fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole

* kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon

* voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen

Julkaistavan esikoiskokoelman valitsee Kaarinan kaupungin nimeämä valintaraati. Vuosina 2013-2016 raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muina jäseninä ovat kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja, vuoden 2011 voittaja Anna Elina Isoaro, kirjailijat Mika Terho ja Tommi Parkko, kansalaistoiminnan lautakunnan edustaja Pekka Kontturi ja kulttuurisihteeri Mikko Nortela.

Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

Kilpailun sivu: http://www.kaarina.fi/kulttuuri/runo_kaarina/fi_FI/runo_kaarina/

***************************************************************

15.05.2015 asti

Rohkeus-kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailu kaiken ikäisille 28.2. – 15.5.2015

Koko perheen Outopia-tapahtuma julistaa täten valtakunnallisen kirjoituskilpailun kaiken ikäisille kirjoittajille.

Kirjoita oma rohkeustarinasi!

* Lasten rohkeustarinat -sarja (alle 12-vuotiaat)
* Nuorten rohkeustarinat -sarja (12 – 20-vuotiaat)
* Aikuisten rohkeustarinat -sarja (21 täyttäneet)

Tarinat voivat olla proosaa tai lyriikkaa. Kilpailutyöt voivat olla enintään kolmen liuskan mittaisia (riviväli 2, fonttikoko 12, käsinkin saa kirjoittaa). Kilpailuaika on Kalevalan päivästä 28.2. alkaen 15.5. saakka. Kilpailutyöt lähetetään (15.5. postileima riittää) osoitteella Ukri ry./Kari Tahvanainen, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu, tai sähköpostitse osoitteella kartsa.tahvanainen@gmail.com. Kilpailutöitä voi jättää myös Kyykerin kylätalolla olevaan laatikkoon.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kerro samalla, mihin sarjaan haluat osallistua. Kirjoita nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi lapulle, jonka laitat suljettuun kuoreen, ja kuoren päälle vielä nimimerkkisi. Suljettu kuori postitetaan kirjoitusten mukana. Sähköpostilla lähetettäessä omat tiedot annetaan sähköpostissa. Kukin voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tarinalla.

Tuomaristona toimii Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin johtokunta. Parhaat palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla. Tulokset julkistetaan Outopia-tapahtumassa Kyykerin kylätalolla Outokummussa lauantaina 6.6. kello 13.30.

Parhaat kansien väliin. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista kilpailutöitä ilman eri korvausta Rohkeus-näyttelyssä kesällä 2015 Kyykerin kylätalolla ja mahdollisessa Outopia 2011 – 2015 –teoksessa, joka julkaistaan myöhemmin. Kirjaan töitään saaneet saavat kirjan maksutta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Outopia-tapahtuma järjestetään 5. – 6.6. Outokummussa Kulttuurikeskus Maritassa, Koulukatu 1 (perjantai-ilta) ja Kyykerin kylätalolla, Kyykerinkatu 32 (lauantai). Tapahtuma on perustettu 2011 ja sen teemana on tänä vuonna Rohkeus.

Tapahtumaa järjestämässä ovat mm. Outokummun taideyhdistys, kulttuuritoimi, työpaja, puhallinorkesterin orkesterikoulu, Kyykerin innovaatiokylätalo, mielenterveysyhdistys Välke ja Ukri ry.

www.outopia.fi
www.ukri.net

Kilpailusivu: http://www.ukri.net/?p=2078

 

***************************************************************

31.7.2015 asti

Kerro tarina joka on tosi

SCHILDTS & SÖDERSTRÖMS ETSII TOSITARINAA

Schildts & Söderströms julistaa kirjoituskilpailun, jolla etsitään kertovan tietokirjallisuuden taitajia. Kustantamo hakee asiaproosaa, jota voi lukea kuin kaunokirjallisuutta.

Käytännössä lajityyppi voi tarkoittaa esimerkiksi journalistista reportaasia ajankohtaisesta aiheesta, koskettavaa elämäntarinaa, jolla on myös yleistä merkitystä, tai vaikka matkakertomusta, joka käyttää kaunokirjallisuuden keinoja. Aihe voi olla myös historiallinen.

Kilpailu on suomenkielinen, ja sen hakuaika päättyy 31.7.2015. Tuomaristoon kuuluvat tietokirjailija, toimittaja Elina Grundström sekä S&S:n kustannustoimittaja Johanna Laitinen, kustannuspäällikkö Mirjam Ilvas ja kustannusjohtaja Mari Koli. Kolme parasta käsikirjoitusta tai kirjaideaa palkitaan rahapalkinnolla. Kustantaja varaa option julkaista kaikki palkitut teokset. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2015.

– Tavoitteena on löytää ja tukea kunnianhimoisia kirjoittajia, jotka haluavat kirjoittaa vahvaa ja monitasoista asiaproosaa. Uskon, että suomalaiset lukijat ovat kiinnostuneita vetävästi kirjoitetuista tositarinoista. Mikä parasta, tutkimusten mukaan ne kiinnostavat myös nuoria lukijoita ja toimivat hyvin digitaalisilla alustoilla, sanoo Elina Grundström.

– Toden ja todentuntuisuuden vetovoima on kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi televisiossa, dokumenttielokuvien suosiossa ja elokuvailmaisussa. Toisaalta taitavasti tehdyt tarinat eivät ole katoamassa mihinkään. Kertova tietokirjallisuus on vahva, myyvä lajityyppi esimerkiksi angloamerikkalaisissa maissa ja Ruotsissa, ja sitä kaivataan Suomeen lisää, sanoo S&S:n Johanna Laitinen.

Kilpailun rahoittaa Schildts & Söderströms.

Tarkat kilpailuohjeet löytyvät osoitteesta sets.fi/tositarina.

Lisätiedot:
Elina Grundström, 050 5410 479, elina.grundstrom@kolumbus.fi
Johanna Laitinen, 040 5657 913, johanna.laitinen@sets.fi

Kilpailusivu: www.sets.fi/tositarina

_

***************************************************************

3.8.2015 asti

Martti Joenpolven novellikilpailu 2016

Nuoren Voiman Liitto ja Gummerus ylpeinä esittävät: Martti Joenpolven novellikilpailu 2016!
Kilpailuaika on 1.4.–3.8.2015. Tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Selja Ahava, Hannu Simpura ja Johanna Sinisalo sekä kaksi Gummeruksen edustajaa. Voittajien tekstit julkaistaan Novellit 2016 -kokoelmassa, joka ilmestyy alkuvuonna 2016.

Kilpailu on avoin kaikille vähintään 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este kilpailuun osallistumiselle. Novellien aihepiiriä ei rajoiteta.

Palkinnot

I palkinto 2 000 €
II palkinto 1 000 €
III palkinto 500 €

Palkittujen novellien lisäksi Gummerus julkaisee kymmenkunta parhainta tekstiä Novellit 2016 -antologiana. Novellikilpailun voittajat sekä antologia julkaistaan alkuvuonna 2016. Voittajille ja antologiaan valituille ilmoitetaan 31.10.2015 mennessä. Muille kilpailijoille ei erikseen ilmoiteta sijoitusta.

Osallistumisohjeet

Valitse paras tai parhaimmat novellisi (yhteensä enintään 20 liuskaa) ja lähetä ne 3.8.2015 mennessä Nuoren Voiman Liiton toimistoon nimimerkillä. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi.

“NOVELLIT 2016″
Nuoren Voiman Liitto ry
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Novellit pyydetään kirjoittamaan koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä per sivu. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta, joten lähettäjän kannattaa ottaa niistä itselleen kopiot. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista antologiaan valittuja tekstejä novellikilpailun yhteydessä.

Yleisölle järjestetään Facebookissa käytävä kilpailu antologiaan valittujen novellien parhaasta ensimmäisestä lauseesta ennen kirjan julkaisua. Voittaja julistetaan palkintojenjakotilaisuudessa.

Arvostelupalvelu

Mikäli haluat teksteistäsi lausunnon Nuoren Voiman Liiton maksullisesta arvostelupalvelusta, mainitse siitä erillisessä saatteessa. Älä sulje saatetta nimimerkkikuoreen. Arvostelun hinta on NVL:n jäsenille 30 € ja muille 45 €. Voit myös tässä yhteydessä ilmoittaa haluavasi jäseneksi, saat jo tämän arvostelun jäsenhintaan. NVL:n jäsenmaksu yli 18-vuotiaille on 15 €.

Lisätietoja
Nuoren Voiman Liitto: Koulutussihteeri Laura Laitinen, laura.laitinen(at)nuorenvoimanliitto.fi, p. 044 303 7819
Gummerus: Kustannustoimittaja Anna Kervinen, anna.kervinen(at)gummerus.fi, p. 010 6836 270

Kilpailun nettisivut: www.novellit.fi

 

***************************************************************

31.12.2015 asti

Suomi 2017 -romaanikilpailu

Kiehtooko historia sinua? Oletko aina haaveillut romaanin kirjoittamisesta, kenties jo kirjoittanutkin jotain?

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat Otavan 125-juhlavuonna suuren Suomi 2017 -romaanikilpailun.

Kilpailun tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia historiallisen romaanin kirjoittajia. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen romaanikäsikirjoitus, ja sen tulee tavalla tai toisella liittyä Suomen historiaan. Muilta osin aihepiiri ja käsittelytapa ovat vapaat.

Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Selkeä omakustanne tai osallistuminen antologiaan ei kuitenkaan ole este osallistumiselle. Kilpailuun osallistuvan käsikirjoituksen pitää kuitenkin olla aiemmin julkaisematon.

Osallistumisaika on 20.1.2015-31.12.2015.

Palkinnot:
I palkinto 10 000 euroa
II palkinto 5 000 euroa
III palkinto 3 000 euroa

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen. Otava varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen. Julkaistavista käsikirjoituksista tehdään erikseen normaali kustannussopimus.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Aki Ollikainen sekä Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

Kilpailuun tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään 31.12.2015 mennessä paperilla, yhdelle puolelle arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja kunnon marginaalein tulostettuina osoitteeseen

Kustannusosakeyhtiö Otava ”Suomi 2017 -romaanikilpailu” Uudenmaankatu 10 00120 Helsinki

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka on merkittävä selkeästi käsikirjoitukseen. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Emme palauta emmekä kommentoi käsikirjoituksia.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2016.

Kilpailun rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö.

Lisätietoja:
Osastopäällikkö Antti Kasper, puh 050 3132 424, antti.kasper@otava.fi

http://www.otava.fi/muut/suomi2017/

***************************************************************

Viimeiset osallistumispäivät neljännesvuosittain

30.9., 31.12., 31.3. ja 30.6.

L. Ron Hubbard’s Writers of the Future Contest

Englanninkielinen Science Fiction & fantasia -kirjoituskilpailu

No entry fee is required, and all rights in the story remain the property of the author. All types of science fiction, fantasy and dark fantasy are welcome.

All entries must be original works, in English. Plagiarism, which includes the use of third-party poetry, song lyrics, characters or another person’s universe, without written permission will result in disqualification. Excessive violence or sex, determined by the judges, will result in disqualification. Entries may not have been previously published in professional media.

To be eligible, entries must be works of prose, up to 17,000 words in length.

There shall be three cash prizes in each quarter: a First Prize of $1,000, a Second Prize of $750, and a Third Prize of $500, in U.S. dollars or the recipient’s locally equivalent amount. In addition, at the end of the year the four First Place winners will have their entries rejudged, and a Grand Prize winner shall be determined and receive an additional $5,000. All winners will also receive trophies or certificates.

The Contest has four quarters, beginning on October 1, January 1, April 1 and July 1. The year will end on September 30. To be eligible for judging in its quarter, an entry must be postmarked no later than midnight on the last day of the quarter.

Lisätietoja: www.writersofthefuture.com

Kaikki säännöt: http://www.writersofthefuture.com/rules.htm

 

***************************************************************

 

Muita kirjoituskilpailusivuja:

Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry.
http://www.kirjoittajayhdistys.com/15

Rinki-kirjoittajaryhmä
http://www.kirjoittajarinki.fi/vinkit

Kiiltomadon Ilmoitustaulu
http://www.kiiltomato.net/keskustelu/viewforum.php?f=3&sid=1729c90b43b26f8c1604d31ffc424766

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
http://tieteiskirjoittajat.net/kirjoituskilpailut/

Stk:n Netticolosseum-keskustelupalsta
http://netticolosseum.tieteiskirjoittajat.net/viewforum.php?f=6&sid=cc8343bb1f78ea19e9b0da76f0c445f5

Rihmaston keskustelupalsta
http://www.rihmasto.ma-pe.net/forum/viewforum.php?f=5

 

 

AddThis Social Bookmark Button

J.H. ERKON KIRJOITUSKILPAILU 2013

Kilpailu järjestetään 57. kerran. Kilpailulajina ovat runot. Osallistua
voivat vuonna 1983 syntyneet tai sitä nuoremmat kirjoittajat, jotka  eivät
vielä ole julkaisseet omaa esikoisteostaan. Tekstien lukumäärää ei ole
rajoitettu. Jury saa parhaan yleiskuvan vähän laajemmasta sikermästä. 
Palkintosummat ovat 2 500, 1 700 ja 1 000 euroa. Lisäksi jaetaan kunnia-
mainintoja. Juryyn kuuluvat kirjailija Kirsti Simonsuuri, kirjailija Vilja-
Tuulia Huotarinen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen, pj.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.