Category

ENSIMMÄINEN SUOMALAINEN RUNOUDEN VERKKOLEHTI ON JULKAISTU

Ensimmäinen suomalainen runouden verkkolehti Jano on julkaistu. Se on luettavissa ilmaiseksi osoitteessa www.janolehti.fi. Jano-lehden päätoimittajat ovat runoilijat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Johanna Venho.

Jano on suunnattu sekä suurelle kirjallisuudesta kiinnostuneelle yleisölle että nykyrunouden harrastajille ja tekijöille. Päätoimittajat kertovat: “Tavoitteemme on luoda sekä aikaan kiinnittyvä että ajaton runouden perinteistä ammentava laatujulkaisu. Jano ei sulje pois mitään runon osa-alueita. Olemmekin valinneet Jano-lehdelle alaotsikoksi Runouslehti kaikille.”

Jano-lehden ensimmäisen numeron kirjoittajiin kuuluvat mm. Satu Koskimies, Heli Laaksonen, Veikko Halmetoja, Sinikka Vuola, JP Sipilä ja Erkka Mykkänen. Lehden ulkoasusta ja verkkotoimittamisesta vastaa Annikin Runofestivaalin perustajanakin tunnettu Simo Ollila.

Jano-lehden 21.11.2013 ilmestyneessä ensimmäisessä numerossa Heli Laaksonen asemoi omaa työtään suosittuna murrerunoilijana suhteessa kokeelliseen runouteen. Satu Koskimiehen artikkelissa kerrotaan Aale Tynnin ja P. Mustapään kohtaamisista ja Erkka Mykkänen kysyy kolumnissaan, pääseekö suhteilla runoilijaksi. Markku Kaskelan haastattelussa suomalaisen runouden 93-vuotias grand old lady Sirkka Selja kertoo jo 40-luvulla alkaneesta runoilijantiestään ja mm. suhteestaan Pablo Nerudaan ja Veikko Halmetojan artikkelissa keskitytään Aulikki Oksasen vähemmän tunnettuun rooliin kuvataiteilijana. Lehdestä löytyy tietysti myös runoja sekä videorunoutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *