Category

Haku Markku Eskelisen Mahdollisen proosan työpaja -kurssille käynnissä

Mahdollisen Kirjallisuuden Seuran Markku Eskelisen kevään intensiivikurssilla tutustutaan valtavirrasta poikkeavan proosakirjallisuuden keinoihin ja mahdollisuuksiin ja kokeillaan, mitä niillä voi saada aikaiseksi.

Ilmoittautuminen kurssille on käynnissä ja jatkuu joulukuun loppuun. Ilmoittautumisen oheen on liitettävä motivaatiokirje, jonka perusteella kurssin osallistujat valitaan.

Kurssin aikataulu:

Lauantai 15.2. klo 11–17
Lauantai 15.3. klo 11–17
Lauantai 26.4. klo 11–17
Lauantai 17.5. klo 11–17

Opetus järjestetään Nuoren Voiman Liiton toimitiloissa osoitteessa Fredrikinkatu 23 D 4, 00120 Helsinki.

Kurssin ohjelma:

Kurssin ensimmäisenä lauantaina luodaan historiallinen, teoreettinen ja käytännöllinen katsaus kokeelliseen proosaan, jotta osallistujilla olisi mistä valita ja mihin suhteuttaa ja tarkentaa kiinnostuksensa kohteet. Ensitapaamisella pääpaino on vapaamuotoisella keskustelulla ja kunkin osallistujan lähtökohtien ja tavoitteiden selventämisellä ja lujittamisella.

Toisena lauantaina käydään läpi edellisellä kerralla annettua lyhyttä harjoitustehtävää samalla kun päähuomio kiinnitetään mm. ajan ja tilan manipuloinnin, kertovien ja muiden elementtien, fiktion, simulaation ja ergodisuuden keskinäisiin suhteisiin. Kohtaamme myös kurssin ensimmäisen kirjailijavieraan.

Kolmantena lauantaina keskiössä ovat kieli, tietoisuus, tekstuaalisuus ja media. Päivä alkaa kuitenkin edellisellä kerralla annetun laajemman harjoitustehtävän purkamisella ja päättyy toiseen kirjailijavierailuun.

Viimeisenä lauantaina paneudutaan mm. proseduureihin, interventioihin ja proosan esittämiseen sekä tavataan vielä yksi kirjailijavieras.

Kurssilla on tarkoitus välttää turhaa akateemista jargonia ja keskinäistä kilpailua, koska käyttämättömiä, tunnistamattomia, keksittäviä, lainattavia ja muokattavia mahdollisuuksia riittää jokaiselle. Kurssin ohjelma ei liioin ole kiveen hakattu vaan joustaa tarpeen, tilanteen ja osallistujien uteliaisuuden mukaan.

Kurssille voidaan ottaa 12 osallistujaa. Kurssilaiset valitaan motivaatiokirjeen perusteella.
Ilmoittautumiset ja motivaatiokirjeet sähköpostitse osoitteeseen katariina.kaarlela(at)nuorenvoimanliitto.fi tai puhelimitse ma-ke klo 10-16 numeroon 044 303 7819. Ilmoita nimesi, syntymävuotesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja oletko Nuoren Voiman Liiton jäsen tai haluaisitko liittyä jäseneksi. Kurssi maksaa jäsenille 60 euroa ja muille 75 euroa. Täysi-ikäisille jäsenmaksu vuonna 2014 on 15 euroa, alle 18-vuotiaat voivat liittyä jäseneksi ilmaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *