Päättyneet kilpailut

Tällä sivulla on tietoja kirjoituskilpailuista, joiden osallistumisaika on jo päättynyt.

31.12.2015 asti

Suomi 2017 -romaanikilpailu

Kiehtooko historia sinua? Oletko aina haaveillut romaanin kirjoittamisesta, kenties jo kirjoittanutkin jotain?

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat Otavan 125-juhlavuonna suuren Suomi 2017 -romaanikilpailun.

Kilpailun tarkoituksena on löytää ja nostaa esiin uusia suomalaisia historiallisen romaanin kirjoittajia. Kilpailuun osallistuvan tekstin tulee olla kokonainen romaanikäsikirjoitus, ja sen tulee tavalla tai toisella liittyä Suomen historiaan. Muilta osin aihepiiri ja käsittelytapa ovat vapaat.

Kilpailu on avoin kaikille 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta. Selkeä omakustanne tai osallistuminen antologiaan ei kuitenkaan ole este osallistumiselle. Kilpailuun osallistuvan käsikirjoituksen pitää kuitenkin olla aiemmin julkaisematon.

Osallistumisaika on 20.1.2015-31.12.2015.

Palkinnot:
I palkinto 10 000 euroa
II palkinto 5 000 euroa
III palkinto 3 000 euroa

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajakäsikirjoituksen. Otava varaa oikeuden myös II ja III sijalle sijoittuneiden käsikirjoitusten julkaisemiseen. Julkaistavista käsikirjoituksista tehdään erikseen normaali kustannussopimus.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Sirpa Kähkönen ja Aki Ollikainen sekä Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper ja kustannuspäällikkö Jaana Koistinen.

Kilpailuun tarkoitetut käsikirjoitukset lähetetään 31.12.2015 mennessä paperilla, yhdelle puolelle arkkia luettavalla kirjasinkoolla ja kunnon marginaalein tulostettuina osoitteeseen

Kustannusosakeyhtiö Otava ”Suomi 2017 -romaanikilpailu” Uudenmaankatu 10 00120 Helsinki

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka on merkittävä selkeästi käsikirjoitukseen. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi. Emme palauta emmekä kommentoi käsikirjoituksia.

Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 2016.

Kilpailun rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö.

10.08.2015 asti

Muusajuhlien aforismikilpailu

Oulun Muusajuhlien valtakunnallinen aforismikilpailu kutsuu sinua luomaan oman aforismisi! Kilpailun tuomaroivat oululainen aforistikko-runoilija Eero Suvilehto sekä Fingerpori-sarjakuvan tekijänä tunnettu Pertti Jarla. Palkintoina on lahjakortteja, ja parhaat aforismit julkaistaan Huutomerkki ry:n blogissa sekä yhdistyksen Hallaus-kausijulkaisussa. Voittajat julkistetaan Oulun Muusajuhlilla lauantaina 22.8. Ravintola Tubassa klo 20 alkavalla Muusaklubilla.

Osallistumisohjeet:

Lähetä aforismisi sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@huutomerkki.fi sekä nimimerkillä että oikealla nimellä varustettuna. Aforismit välitetään tuomareille vain nimimerkin kera anonymiteetin säilyttämiseksi. Voit myös lähettää aforismin tekstiviestinä Muusajuhlien tuottaja Kari Miettuselle numeroon 050 363 9259. Laita myös tällöin mukaan oikea nimesi sekä nimimerkkisi.

Aforismit voit lähettää myös kirjepostina osoitteeseen
Huutomerkki ry
c/o Kaltio, PL 42
90015 Oulun Kaupunki

Merkitse kuoren päälle ”Aforismikilpailu”, ja laita mukaan erillinen nimimerkillä varustettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi oikea nimi ja yhteystiedot.

Aikaa aforismien tekoon on 10.8. saakka, jolloin myös kirjeiden tulee olla perillä.

Huom! Aforismien tulee olla ennen julkaisemattomia ja suomenkielisiä. Lähetäthän maksimissaan vain kolme aforismia, jotka voi toki lähettää samalla kertaa.

Hieman aforismeista:

Aforismi on tiiviissä ja lyhyessä muodossa esitetty ajatelma, mietelmä tai mietelause. Aforismi on ajatuksellisesti painokas, tyylikkäästi muotoiltu virke tai niiden kokonaisuus. Määritelmällisesti aforismi on proosaa, eli aforismissa rivit kirjoitetaan loppuun ilman säejakoa.

Aforistiikalle on luonteenomaista poleeminen eli väittelynhaluinen suhtautuminen totunnaisiin ajatusrakennelmiin. Niissä on mahdollista kuvata jotakin tärkeäksi koettua ajatusta tai havaintoa vaikkapa metaforan, sanaleikin, paradoksin tai käsitteen uudelleentulkinnan keinoin. Aforismille on tunnusomaista usein myös sen monitulkintaisuus. Aforismia voidaan pitää kansanperinteeseen kuuluvan sananlaskun yhtenä muotona. Sananlaskuista onkin käytetty nimitystä kansanaforismi ja nykyaforismista voidaan puhua taideaforismina.

3.8.2015 asti

Martti Joenpolven novellikilpailu 2016

Nuoren Voiman Liitto ja Gummerus ylpeinä esittävät: Martti Joenpolven novellikilpailu 2016!
Kilpailuaika on 1.4.–3.8.2015. Tuomaristoon kuuluvat kirjailijat Selja AhavaHannu Simpura ja Johanna Sinisalo sekä kaksi Gummeruksen edustajaa. Voittajien tekstit julkaistaan Novellit 2016 -kokoelmassa, joka ilmestyy alkuvuonna 2016.

Kilpailu on avoin kaikille vähintään 18 vuotta täyttäneille kirjoittajille, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este kilpailuun osallistumiselle. Novellien aihepiiriä ei rajoiteta.

Palkinnot

I palkinto 2 000 €
II palkinto 1 000 €
III palkinto 500 €

Palkittujen novellien lisäksi Gummerus julkaisee kymmenkunta parhainta tekstiä Novellit 2016 -antologiana. Novellikilpailun voittajat sekä antologia julkaistaan alkuvuonna 2016. Voittajille ja antologiaan valituille ilmoitetaan 31.10.2015 mennessä. Muille kilpailijoille ei erikseen ilmoiteta sijoitusta.

Osallistumisohjeet

Valitse paras tai parhaimmat novellisi (yhteensä enintään 20 liuskaa) ja lähetä ne 3.8.2015 mennessä Nuoren Voiman Liiton toimistoon nimimerkillä. Kilpailu käydään nimimerkeillä raadin puolueettomuuden takaamiseksi. Sulje nimesi ja yhteystietosi erilliseen kirjekuoreen, jonka päällä on nimimerkkisi.

“NOVELLIT 2016”
Nuoren Voiman Liitto ry
Fredrikinkatu 23 D 4
00120 Helsinki

Novellit pyydetään kirjoittamaan koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä per sivu. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta, joten lähettäjän kannattaa ottaa niistä itselleen kopiot. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista antologiaan valittuja tekstejä novellikilpailun yhteydessä.

Yleisölle järjestetään Facebookissa käytävä kilpailu antologiaan valittujen novellien parhaasta ensimmäisestä lauseesta ennen kirjan julkaisua. Voittaja julistetaan palkintojenjakotilaisuudessa.

Arvostelupalvelu

Mikäli haluat teksteistäsi lausunnon Nuoren Voiman Liiton maksullisesta arvostelupalvelusta, mainitse siitä erillisessä saatteessa. Älä sulje saatetta nimimerkkikuoreen. Arvostelun hinta on NVL:n jäsenille 30 € ja muille 45 €. Voit myös tässä yhteydessä ilmoittaa haluavasi jäseneksi, saat jo tämän arvostelun jäsenhintaan. NVL:n jäsenmaksu yli 18-vuotiaille on 15 €.

31.7.2015 asti

Kerro tarina joka on tosi

SCHILDTS & SÖDERSTRÖMS ETSII TOSITARINAA

Schildts & Söderströms julistaa kirjoituskilpailun, jolla etsitään kertovan tietokirjallisuuden taitajia. Kustantamo hakee asiaproosaa, jota voi lukea kuin kaunokirjallisuutta.

Käytännössä lajityyppi voi tarkoittaa esimerkiksi journalistista reportaasia ajankohtaisesta aiheesta, koskettavaa elämäntarinaa, jolla on myös yleistä merkitystä, tai vaikka matkakertomusta, joka käyttää kaunokirjallisuuden keinoja. Aihe voi olla myös historiallinen.

Kilpailu on suomenkielinen, ja sen hakuaika päättyy 31.7.2015. Tuomaristoon kuuluvat tietokirjailija, toimittaja Elina Grundström sekä S&S:n kustannustoimittaja Johanna Laitinen, kustannuspäällikkö Mirjam Ilvas ja kustannusjohtaja Mari Koli. Kolme parasta käsikirjoitusta tai kirjaideaa palkitaan rahapalkinnolla. Kustantaja varaa option julkaista kaikki palkitut teokset. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2015.

– Tavoitteena on löytää ja tukea kunnianhimoisia kirjoittajia, jotka haluavat kirjoittaa vahvaa ja monitasoista asiaproosaa. Uskon, että suomalaiset lukijat ovat kiinnostuneita vetävästi kirjoitetuista tositarinoista. Mikä parasta, tutkimusten mukaan ne kiinnostavat myös nuoria lukijoita ja toimivat hyvin digitaalisilla alustoilla, sanoo Elina Grundström.

– Toden ja todentuntuisuuden vetovoima on kasvanut, mikä näkyy esimerkiksi televisiossa, dokumenttielokuvien suosiossa ja elokuvailmaisussa. Toisaalta taitavasti tehdyt tarinat eivät ole katoamassa mihinkään. Kertova tietokirjallisuus on vahva, myyvä lajityyppi esimerkiksi angloamerikkalaisissa maissa ja Ruotsissa, ja sitä kaivataan Suomeen lisää, sanoo S&S:n Johanna Laitinen.

Kilpailun rahoittaa Schildts & Söderströms.

15.05.2015 asti

Rohkeus-kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailu kaiken ikäisille 28.2. – 15.5.2015

Koko perheen Outopia-tapahtuma julistaa täten valtakunnallisen kirjoituskilpailun kaiken ikäisille kirjoittajille.

Kirjoita oma rohkeustarinasi!

* Lasten rohkeustarinat -sarja (alle 12-vuotiaat)
* Nuorten rohkeustarinat -sarja (12 – 20-vuotiaat)
* Aikuisten rohkeustarinat -sarja (21 täyttäneet)

Tarinat voivat olla proosaa tai lyriikkaa. Kilpailutyöt voivat olla enintään kolmen liuskan mittaisia (riviväli 2, fonttikoko 12, käsinkin saa kirjoittaa). Kilpailuaika on Kalevalan päivästä 28.2. alkaen 15.5. saakka. Kilpailutyöt lähetetään (15.5. postileima riittää) osoitteella Ukri ry./Kari Tahvanainen, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu, tai sähköpostitse osoitteella kartsa.tahvanainen@gmail.com. Kilpailutöitä voi jättää myös Kyykerin kylätalolla olevaan laatikkoon.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Kerro samalla, mihin sarjaan haluat osallistua. Kirjoita nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi lapulle, jonka laitat suljettuun kuoreen, ja kuoren päälle vielä nimimerkkisi. Suljettu kuori postitetaan kirjoitusten mukana. Sähköpostilla lähetettäessä omat tiedot annetaan sähköpostissa. Kukin voi osallistua kilpailuun vain yhdellä tarinalla.

Tuomaristona toimii Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin johtokunta. Parhaat palkitaan raha-, kirja- ja muilla palkinnoilla. Tulokset julkistetaan Outopia-tapahtumassa Kyykerin kylätalolla Outokummussa lauantaina 6.6. kello 13.30.

Parhaat kansien väliin. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden julkaista kilpailutöitä ilman eri korvausta Rohkeus-näyttelyssä kesällä 2015 Kyykerin kylätalolla ja mahdollisessa Outopia 2011 – 2015 –teoksessa, joka julkaistaan myöhemmin. Kirjaan töitään saaneet saavat kirjan maksutta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Outopia-tapahtuma järjestetään 5. – 6.6. Outokummussa Kulttuurikeskus Maritassa, Koulukatu 1 (perjantai-ilta) ja Kyykerin kylätalolla, Kyykerinkatu 32 (lauantai). Tapahtuma on perustettu 2011 ja sen teemana on tänä vuonna Rohkeus.

Tapahtumaa järjestämässä ovat mm. Outokummun taideyhdistys, kulttuuritoimi, työpaja, puhallinorkesterin orkesterikoulu, Kyykerin innovaatiokylätalo, mielenterveysyhdistys Välke ja Ukri ry.

8.5.2015 asti

Runo-Kaarina 2015

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja ruonoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Vuoden 2015 kilpailu on käynnistynyt. Kokoelmien käsikirjoituksia otetaan vastaan 8.5.2015 kello 15 saakka osoitteessa Kaarinan kulttuuripalvelut, PL 9, 20781 KAARINA, jolloin osallistuvien kokoelmien on oltava perillä kulttuuripalveluiden toimistossa. Voittoteos julkaistaan Turun Kirjamessuilla 2.10.2015.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.
Kilpailuohjeet

* etsimme 50 – 100  runon kokoelmaa

* kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista

* muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta

* nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 8.5.2015 klo 15.00

* kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero

* käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki/kulttuuripalvelut, PL 9, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”

* kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta

* tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua

* toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla

* kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä

* kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5

* fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole

* kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon

* voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen

Julkaistavan esikoiskokoelman valitsee Kaarinan kaupungin nimeämä valintaraati. Vuosina 2013-2016 raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muina jäseninä ovat kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja, vuoden 2011 voittaja Anna Elina Isoaro, kirjailijat Mika Terho ja Tommi Parkko, kansalaistoiminnan lautakunnan edustaja Pekka Kontturi ja kulttuurisihteeri Mikko Nortela.

Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

8.5.2015 asti

RUNOKILPAILU 13-19-VUOTIAILLE NUORILLE

RUNOKILPAILU

Suomalaisen tangon Satumaa ry järjestää runokilpailun, jossa etsitään runoja, jotka herättävät tunteita ja saavat aikaan hyviä tuntemuksia. Runokilpailu on avoin kaikille 13–19 vuotta täyttäneille nuorille koko maassa.

Runokilpailun toivotaan tuovan esiin uusia näkökulmia, tarinoita ja vahvoja tunnelatauksia.

Runokilpailun tunnuksena on ”Runot tunteiden tulkkina”.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on runokilpailun suojelija. Häneltä ovat ilmestyneet runokirjat Suuntatähti, runoja ja sanoja ja Rakkaani.

Julkaiseminen ja palkinnot

Runokilpailun tulokset julkaistaan ja palkinnota jaetaan Iloisessa toritapahtumassa 1.7.2015.

Runokilpailun I palkinto on 300 €, II palkinto 200€, III palkinto 100€

30.4.2015 asti

Robustoksen pienoisromaanikilpailu

Kustannusliike Robustos täyttää kymmenen vuotta vuonna 2015. Osana juhlavuotta Robustos järjestää kirjoituskilpailun, jossa etsitään korkeatasoisia suomenkielisiä pienoisromaaneja. Kilpailun aiheena on valta.
Käsikirjoituksen tulee olla ennen julkaisematon ja pituudeltaan 70-120 liuskaa (A4, Times 12 p, rivinväli 2). Kilpailussa palkitaan kolme parasta käsikirjoitusta. Palkintosummat ovat 750 euroa, 500 euroa ja 250 euroa. Kilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa 2015.Voittajateokset julkaistaan vuonna 2016.

Kilpailuun osallistuvat käsikirjoitukset on lähetettävä 30.4.2015 mennessä osoitteella: Robustos, Kirjoituskilpailu, PL 46, 03601 Karkkila.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka on merkittävä selkeästi käsikirjoitukseen. Kilpailutyön mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi ja yhteystiedot.

Emme palauta käsikirjoituksia, emmekä anna niistä palautetta. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Juha Siro, FM Riitta Aromäki, kirjallinen johtaja Jouni Lehtinen ja kustantaja Heikki Savola.

31.3.2015 asti

Nova 2015 -kirjoituskilpailu

Nova -kirjoituskilpailu tulee taas. Vuonna 2015 kilpailu järjestetään jo 16. kerran ja nyt ensimmäistä kertaa kokonaan sähköisenä.

Novan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna Stk:n puheenjohtaja Olli Lönnberg, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, Nova-voittaja Anna Malinen sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Minttu CaroleMia Myllymäki sekä Henna Sinisalo.

Kilpailun deadline on 31.3.2015 keskiyöllä. Voittajat julkistetaan elokuussa Turussa.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 20 liuskaa, lähetetään viimeistään maanantaina 31.3.2015 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta.

31.3.2015 asti

WSOY julistaa Kirjan vuosi 2015 -kirjoituskilpailun

WSOY järjestää yhteistyössä WSOY:n kirjallisuussäätiön kanssa kirjoituskilpailun. Etsimme proosakäsikirjoituksia, jotka kuvaavat ja kommentoivat persoonallisella tavalla omaa aikaamme.

Tyylilaji on vapaa, ja voit osallistua kilpailuun essee-, lyhytproosa-, romaani- tai novellikäsikirjoituksella.

Osallistua voivat kirjoittajat, jotka eivät ole vielä julkaisseet kaunokirjallista teosta.

Kirjoituskilpailun raadin puheenjohtajana toimii WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlson. Muut raadin jäsenet ovat kustannustoimittajat Samuli Knuuti ja Mikko Rouhiainen, muusikko Olavi Uusivirta sekä viestinnän yrittäjä Kirsi Piha.

Kilpailussa palkitaan rahapalkinnolla kolme parasta käsikirjoitusta. Palkintosummat ovat 5000 euroa, 2000 euroa ja 1000 euroa. Kilpailun tulokset julkistetaan Werner Söderströmin syntymäpäivänä 2.10.2015. Voittajateos julkaistaan vuonna 2016. WSOY varaa option julkaista kaikki palkitut teokset.

Toimitathan tekstisi viimeistään 31. maaliskuuta 2015 osoitteeseen: Kotimainen kaunokirjallisuus, PL 314, 00101 Helsinki. Kirjoita kuoreen maininta osallistumisesta kirjoituskilpailuun.

31.3.2015 asti

Lorukilpailu ONNIMANNI

Tulenkantajien kirjakauppa ja kirjankustantamo Sanasato julistavat lorukilpailu ONNIMANNIN alkavaksi 14. tammikuuta 2015. Kilpailun osallistumisaika päättyy 31. maaliskuuta.

ONNIMANNI-kilpailu on avoin kaikille. Lorut voivat olla perinteisiä, mutta kilpailussa etsitään myös nykyloruja, jotka liittyvät tämänhetkisiin puheenaiheisiin ja ilmiöihin.

Kilpailuun voi osallistua yhdellä tai usealla lorulla, jota ei ole julkaistu aikaisemmin painettuna. Yhden osallistujan lorujen enimmäispituus on 10 yksipuolista A4-liuskaa. Suositeltava tekstin fonttiko on 12 pistettä rivivälillä kaksi.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee kirjoittaa jokaiseen liuskaan. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Osallistumiskuori lähetetään osoitteeseen

Tulenkantajat-kirjauppa / Lorukilpailu
Hämeenpuisto 25
33210 Tampere

Esiraadin valitsemista loruista voittajan valitsee loppuraati, jonka puheenjohtaja on akateemikko Kirsi Kunnas. Muut raadin jäsenet ovat kirjailija Rosa Meriläinen, toimittaja Matti Kuusela ja kustannusjohtaja Erkki Kiviniemi.

Kilpailun voittaja saa 500 euron palkinnon. Kaksi lähinnä parasta osallistujaa palkitaan runorahalla eli Tulenkantajien kirjakaupan lahjakortilla. Palkinnot jaetaan 20. toukokuuta kello 18 Tulenkantajien kirjakaupassa.

28.2.2015 asti

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Tampereen kaupunginkirjasto järjestää 64. kerran Pirkanmaan kirjoituskilpailun. Kilpailun tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Kirjoituskilpailusta ovat vuosien aikana saaneet alun uralleen mm. runoilijat Mirkka Rekola ja Kari Aronpuro sekä lukuisat proosakirjailijat, kuten Olli Jalonen ja Seppo Jokinen.

Osallistuminen

Kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.
Kilpailussa on kaksi sarjaa. Kirjoittaja voi osallistua molempiin sarjoihin. Kilpailutöitä ei palauteta, joten kirjoittajan kannattaa ottaa niistä jäljennökset.

A Proosa korkeintaan 10 liuskaa
B Lyriikka korkeintaan 10 liuskaa

Kilpailuun tarkoitetut runot ja proosa on kirjoitettava koneella A4 -kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Mukaan tulee liittää tekijän oikea nimi ja osoite erillisessä suljetussa kuoressa. Jos kirjoittaja osallistuu molempiin sarjoihin, on kilpailutyöt lähetettävä kumpikin omissa kuorissaan.

Työt tulee jättää 28.2.2015 mennessä osoitteella:
Tampereen kaupunginkirjasto
Pirkanmaan kirjoituskilpailu
PL 152, 33101 Tampere

Työt voi myös jättää Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin toimitettavaksi edelleen.

Kilpailun tulokset julkistetaan 6.5.2015. Palkituille ilmoitetaan erikseen sijoittumisesta. Palkitut työt julkaistaan antologiana ja kirjaston verkkosivuilla.

Palkinnot

Palkintolautakuntaan kuuluvat runoilija Kari Aronpuro, kirjailija Kirsti Kuronen, tietokirjailija Timo Malmi ja toimittaja Terhi Rannela.
Rahapalkintoina jaetaan yhteensä 4 200 euroa.

28.2.2015 asti

Aforismikilpailu 2015

Tampereen aforismiyhdistys järjestää kolmannen, kaikille avoimen valtakunnallisen aforismikilpailun.

Osallistuminen

Kukin kirjoittaja saa osallistua kilpailuun yhdellä 5 – 10 suomenkielisen aforismin sikermällä. Aforismit voivat muodostaa sarjan tai olla erillisiä. Niiden aihe on vapaa. Kilpailuun osallistuvat aforismit eivät saa olla olleet julkisesti esillä ennen tulosten julkaisemista.

Aforismit

Kirjoita aforismit koneella mielellään yhdelle A4-liuskalle. Kirjoita aforismiliuskalle lisäksi nimimerkkisi, mutta älä muita tunnistetietoja.

Lähetys

Laita aforismiliuska kirjekuoreen ja kuoren sisään toinen kirjekuori, jonka päällä on nimimerkkisi ja sisällä nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi, muun muassa sähköpostiosoite.

Lähetä kirje osoitteeseen

Tampereen aforismiyhdistys ry
Aforismikilpailu
c/o Kirjakauppa Tulenkantajat
Hämeenpuisto 25
33210 Tampere

Kilpailuun hyväksytään aforismit, joiden postileima on 28.2.2015 tai aikaisempi.

Lähetettyjä aforismeja ei palauteta.

Arviointi               

Tampereen aforismiyhdistyksen nimeämä raati valitsee parhaat sikermät. Raadin puheenjohtajana toimii runoilija, sanataideohjaaja Tiina Lehikoinen.

Palkitseminen      

Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kirjakauppa Tulenkantajissa Tampereella Suomen aforismipäivän aaton aattona 16.4.2015 klo 18.00.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot:

Paras sikermä, palkinto 100 euroa ja kunniamaininta
Mahdolliset muut palkittavat, kunniamaininta.

Järjestäjä varaa itselleen oikeuden julkistaa medialle palkittavat aforismit ja niiden kirjoittajat. Järjestäjä varaa myös oikeuden julkistaa yksittäisiä aforismeja sivuillaan www.tampereenaforismiyhdistys.fi kirjoittaja mainiten, ellei osallistuja tätä aforismikirjeessään kiellä.

Kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja ei korvata.

31.1.2015 asti:

Feminismi-kirjoituskilpailu

Feminismin historian tallentamisessa omakohtaisiin kokemuksiin perustuvat muistelut ovat tärkeitä. Ne tarjoavat ainutlaatuista taustatietoa siitä, kuinka feminismiä on Suomessa toteutettu ja kuinka se on koettu. Muisteluita kerätään talteen Feminismin muistot -kirjoituskilpailussa, johon voit kirjoittaa omaa tarinaasi niin pitkästi kuin haluat. Muistelmatekstissä voit kertoa esimerkiksi, kuinka itse kiinnostuit feminismistä, mitkä tapahtumat ja ketkä ihmiset ovat olleet tärkeitä innoittajia.

Oletko ollut jonkun järjestön jäsen? Oletko osallistunut julkisiin tempauksiin, ryhmien toimintaan, toteuttanut feminismiä kotona tai muuten arkielämässä? Miten feminismi on vaikuttanut elämäntapavalintoihisi tai muihin valintoihin elämässä  – tai ehkä johtanut sinut vaikeuksiin. Mitä feminismi on sinulle eri aikoina merkinnyt? Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Kirjoita vastaukseesi suostumuksesi siihen, että tekstisi talletetaan Työväen Arkistoon. Ilmoita, jos haluat vastauksesi arkistoitavan nimimerkillä. Silloin hävitämme nimesi ja yhteystietosi palkinnon arvonnan jälkeen.

Liitä vastauksen mukaan erillinen paperi, jossa on nimi, syntymäaika ja -paikka, sekä tiedot koulutuksestasi ja ammatistasi.  Kirjoittajan tiedot tallennetaan ainoastaan vastausten taustatiedoiksi arkistoon ja ne ovat tutkijoiden käytettävissä. Muistelmatekstejä käsitellään siten, että kirjoittajaa ei tunnisteta. Lähetä kirjoituksesi tammikuun loppuun 2015 mennessä.

Voit lähettää kirjoituksesi postissa Werstaalle tai sähköpostin liitetiedostona txt-, rtf-, tai doc-muodossa osoitteeseen marita.viinamaki(at)tyovaenmuseo.fi, merkitse aihekenttään tai kirjeeseen tunnus ”Feminismin muistot”.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan matkalahjakortti helmikuussa 2015.

Samaan aikaan kirjoituskilpailun kanssa Werstas kerää esineitä ja valokuvia feminismistä.

30.9.2014 asti (kilpailuaikaa jatkettu):

Metsällä-kirjoituskilpailu

METSÄLLÄ on valtakunnallinen, kaikille avoin kirjoituskilpailu, jonka aihepiirinä on metsästys, metsästykseen liittyvät perinteet, elämänmuodot ja näköalat, seura- ja talkootoiminta sekä metsästykseen liittyvät tarinat ja jutut. Kilpailuaikaa on jatkettu 30.9.2014 saakka.

Metsällä-kirjoituskilpailuun kutsutaan tosipohjaisia ja kaunokirjallisia kertomuksia, tarinoita ja muistelmia metsästyksestä. Metsälle meno voi myös asettua tapahtumien taustaksi tai miljööksi. Kirjoitusten aiheet voivat olla omakohtaisesti koettuja tapahtumia tai sepitteellisiä tarinoita. Myös runoin ja novellein voi osallistua.

Palkintosummana jaetaan yhteensä 10 000 euroa, josta voittaja saa 3 000 euroa. Loppuosa jaetaan tuomariston harkinnan mukaan.

Kilpailun järjestävät Maahenki-kustantamo, Maaseudun Sivistysliitto, Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Metsästäjäliitto.

Kilpailu kestää 30.9.2014 saakka. Tarkat osallistumisohjeet löytyvät kilpailun järjestäjien nettisivuilta tai kilpailuesitteen voi pyytää postitse. Kilpailun tulokset julkistetaan vuoden 2015 alkupuolella.

Tuomaristoon kuuluvat puheenjohtajana päätoimittaja Lauri Kontro ja jäseninä kirjailija Markku Hattula, kustantaja Liisa Heikkilä-Palo, kustannustoimittaja Lauri Oino, intendentti Jukka Peltonen ja kirjailija Markku Turunen. Sihteeristönä toimivat kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja kulttuuriavustaja Leena Suominen Maaseudun Sivistysliitosta ja amanuenssi Pekka Allonen Suomen Metsästysmuseosta.

30.9.2014 asti:

RUNOKILPAILU “Yhteisellä matkalla”

Oulun ympäristön kynäilijät ry julistaa 1.6. alkavan valtakunnallisen

RUNOKILPAILUN

Teemana “Yhteisellä matkalla”

Kilpailun säännöt:

Kilpailuaika ja osallistuminen
Kilpailun ajankohta:  1.6. -30.9.2014.

Kilpailuun voi osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet tai antologiat eivät ole este.
Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kilpailuun saa osallistua kahdella runolla. Yhden runon maksimipituus on 1000 merkkiä. Fonttikoko on 12. Emme ota vastaan käsinkirjoitettuja tekstejä.

Kilpailuun lähetettyjä runoja ei palauteta. Osallistujat luovuttavat pysyvästi kilpailun järjestäjälle oikeudet esittää, käyttää ja julkaista runoja omissa julkaisuissaan, tapahtumissaan sekä Internet-sivustoillaan ilman erillistä korvausta.

Kilpailutyöt postitetaan osoitteeseen Oulun ympäristön kynäilijät ry/ Heidi Rundgren, Simulankuja 3, 91900 Liminka. Kilpailurunojen tulee olla perillä viimeistään 30.9.2014.
Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä.  Kirjeen sisällä tulee olla myös erillinen, nimimerkillä varustettu suljettu kirjekuori, jonka sisällä on nimimerkin lisäksi kilpailijan oikea nimi ja yhteystiedot. Kuoreen merkintä “runokilpailu”.

Raati ja päätuomari

Yhdistyksen hallitus valitsee keskuudestaan esiraadin, jonka jäsenet eivät osallistu kilpailuun. Esiraati valitsee kilpailuun osallistuneista runoista kymmenen parasta.  Näistä kymmenestä runosta päätuomari valitsee kolme parasta: ensimmäisen, toisen ja kolmanneksi parhaan. Kilpailun päätuomarina toimii Tyrnävällä asuva oululainen kirjailija ja kriitikko Pia Ronkainen.

Tuloksen julkistaminen ja palkinnot

Kilpailun tulos julkistetaan ja palkinnot jaetaan marraskuun lopussa Vanhan ajan joulu –tapahtumassa Limingassa. Tulos ilmoitetaan palkinnon saajille henkilökohtaisesti ennen tapahtumaa. Tulokset ilmoitetaan myös yhdistyksen nettisivuilla heti julkistamistilaisuuden jälkeen.

1.9.2014 asti

Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu

ONKO MIELESSÄSI TARINA, joka koskettaa nuorta lukijaa? Voisiko juuri sinun tekstisi lumota lukijoita ja valloittaa teatterin lavalla?

Kustannusosakeyhtiö Otava täyttää 125 vuotta vuonna 2015. Osana juhlavuotta Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään uutta, vahvasti tässä päivässä elävää nuortenromaania. Voittajateos julkaistaan romaanina sekä dramatisoidaan Suomen Kansallisteatterin näyttämölle syksyllä 2015. Näytelmän esitykset toteutetaan yhteistyössä Kallion lukion kanssa.

Kilpailun säännöt:

Kilpailulla haetaan teosta, joka kertoo tämän hetken nuorten maailmasta. Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät vielä ole julkaisseet kaunokirjallista teosta nuorille. Kilpailuun voi osallistua uudella, kokonaisella, suomenkielisellä ja ennen julkaisemattomalla kaunokirjallisella käsikirjoituksella. Käsikirjoituksen aihe on vapaa.

Kilpailutyöt toimitetaan paperitulosteena osoitteella Kustannusosakeyhtiö Otava, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki. Kuoreen merkintä ”Otavan nuortenromaanin kirjoituskilpailu”. Mukaan on liitettävä myös yhden sivun pituinen juonitiivistelmä. Kilpailutöitä ei palauteta.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä, joka tulee merkitä selvästi kilpailuun osallistuvaan työhön. Mukaan on liitettävä samalla nimimerkillä varustettu suljettu kuori, joka sisältää kirjoittajan nimen ja yhteystiedot.

Kilpailuaikaa on 1. syyskuuta 2014 asti.

Palkinto:

Kirjoituskilpailun voittaja saa 7  000 euroa. Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee voittajateoksen syksyllä 2015. Suomen Kansallisteatterissa dramatisoidaan teoksesta näytelmä, joka saa ensi-iltansa Kallion lukion KirjaKallion esittämänä syksyllä 2015. Kustannusosakeyhtiö Otava tekee voittajan kanssa teoksesta kustannussopimuksen. Otava Group Agency (OGA) edustaa voittajakirjailijaa ulkomaisten kustannussopimusten sekä näytelmä-, tv- ja elokuvaoikeuksien osalta. Kustannusosakeyhtiö Otava voi lunastaa myös muita kilpailuun osallistuneita käsikirjoituksia. Julkaisevalla taholla on oikeus tarvittaessa yhteistyössä tekijän kanssa muokata lunastettavia käsikirjoituksia.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Terhi Rannela, ohjaaja Jukka Rantanen Suomen Kansallis-teatterista, kustannuspäällikkö Katriina Kauppila ja kustannustoimittaja Sanna Jaatinen Kustannusosakeyhtiö Otavasta ja kaksi Kallion lukion opiskelijaa. Kilpailun tulokset julkistetaan huhtikuussa 2015.

31.8.2014 asti:

Kirjoituskilpailu ystävien kesken

kilpailun suojelijana toimii Suomen Saksan-suurlähettiläs Päivi Luostarinen

Berliinissä toimiva rekisteröity yhdistys Das finnische Buch e. V. kutsuu lapsia ja nuoria kirjoittamaan kokemuksistaan ja elämyksistään toisessa maassa, sen ihmisistä ja kulttuurista teemalla ”Suomalaiset lapset ja nuoret kirjoittavat Saksasta ja saksalaiset lapset ja nuoret Suomesta”. Kukin kilpailuun osallistuja kirjoittaa tekstin omalla äidinkielellään. Valituista kirjoituksista julkaistaan kaksikielinen kirja, jonka tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria kirjoittamaan, edistää kiinnostusta toista kulttuuria kohtaan, kitkeä ennakkoluuloja ja auttaa oppimaan toinen toisiltamme. Julkaistavat tekstit kääntää kirjan toimitus. Kirjan julkaisee berliiniläinen Queich-kustantamo.

Kilpailussa on kolme sarjaa: 17–19-vuotiaat, 13–16-vuotiaat ja alle 13-vuotiaat. Kustakin sarjasta palkitaan neljä parasta kirjoitusta. Voittajat saavat 70 euron arvoisen kirjalahjakortin, toiselle sijalle yltäneet 40 euron kirjalahjakortin ja sijoille kolme ja neljä päässeet kirjapalkintoja. Kaikki kirjoittajat, joiden teksti julkaistaan kirjassa, saavat oman kappaleensa kirjasta. Yhdistys ottaa mielellään vastaan myös valokuvia ja piirustuksia, joita voidaan käyttää kirjan kuvituksena. Kuvilla ei kuitenkaan ole mitään vaikutusta kirjoitusten arviointiin eikä palkittavien ja julkaistavien kirjoitusten valintaan.

Kirjoitukset arvioi yhdistyksen valitsema tuomaristo. Tuomariston päätös on lopullinen eikä siitä voi valittaa.

Tekstin pituus saa olla korkeintaan 5 000 merkkiä, ja se lähetetään yhdistykselle sähköpostin liitetiedostona OpenOffice-, Word- tai rtf-muodossa. Kirjoittajat luovuttavat kustantajalle oikeuden julkaista kirjoituksen edellä mainitussa kirjassa, muutoin kaikki tekstiin liittyvät tekijänoikeudet jäävät kirjoittajalle.

31.7.2014 asti:

Stepanin koodeksi -kirjoituskilpailu

Stepanin koodeksi on böömiläisestä hopeakaivoksesta löydetty, tuntemattomalla kielellä kirjoitettu ja rienaavasti kuvitettu mystinen kirja, joka on kiehtonut ihmisten mieliä vuosisatojen ajan – siitäkin huolimatta, että jo yksittäiset kopioidut sivut kylvävät ympärilleen vain hulluutta ja kuolemaa. Ensimmäinen aihetta käsittelevä novelliantologia julkaistiin syksyllä 2013, ja tällöin kirotun kirjan vaiheista kertoivat mm. Boris Hurtta, Jussi Katajala ja Anne Leinonen.

Nyt on tullut aika jatkaa Stepanin koodeksin tarinaa! Syksyllä 2014 näemme Koodeksin uuden tulemisen. Jälleen saamme kuulla kavioiden kopsetta, nähdä silmänurkastamme seitsenkätisiä varjoja ja hourailla kärsimyksen, kuoleman ja hopean välisestä epäpyhästä yhteydestä. Ja tällä kertaa juuri sinä voit osallistua laajentamaan tätä kokonaan suomalaisin voimin luotua mytologiaa!

URS ja Kuoriaiskirjat järjestävät yhteistyönä kirjoituskilpailun, jossa etsitään uusia tarinoita Stepanin koodeksin mytologiasta. Ensimmäisen Stepanin koodeksin kirjoittajat, sekä luonnollisesti tuomarit ja esiraatilaiset, on jäävätty kisasta, mutta kaikki muut ovat tervetulleita osallistumaan! Kilpailuun lähetettävän tarinan on liityttävä mytologiaan, joka esiteltiin ensimmäisessä antologiassa, mutta annamme kirjoittajille vapaat kädet käsitellä aihetta. Olemassaolevien elementtien muokkaaminen ja uusien luominen on siis sallittua ja jopa suotavaa. Ilmeisin lajityyppi Stepan-tarinalle on kauhu, mutta muutkin genret ovat tervetulleita. Myös huumoria tarinassa saa olla, mutta selkeästi vitsillä kirjoitetut tekstit esiraati karsii armotta.

Aiemmin kirjoitettuun materiaaliin on syytä tutustua lukemalla alkuperäinen Stepanin koodeksi, jonka löytää helpoimmin kirjastosta. Mikäli kyseisen teoksen haluaa omakseen, sen voi hankkia vaikkapa Aavetaajuus-kaupasta joko e-kirjana tai painettuna. Ostopakkoa ei kuitenkaan ole.

Tekstien suositeltu maksimipituus on 10 A4-liuskaa (n. 2 cm marginaalit, Times New Roman 12 pt, rivinväli 1,5).  Novellit lähetetään 31.7.2014 mennessä osoitteeseen kilpailu@urs.fi. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, novelli sähköpostin liitteeksi rtf- tai doc-tiedostona. Tekstitiedostoon on merkittävä osallistujan nimimerkki, mutta ei muita tietoja. Muut mahdolliset yhteydenotot kilpailun tiimoilta samaan osoitteeseen otsikolla “Stepanin koodeksi -kilpailu 2014″.

Kilpailun tuomareina toimivaat Samuli Antila, Markus Harju ja Anne Leinonen, esiraatina Juha Jyrkäs, Tuomas Saloranta ja Arren Zherbin, ja sihteerinä Tarja Sipiläinen.

Tuomaristo valitsee harkintansa mukaan yhden tai useamman tekstin tulevaan Stepanin koodeksi 2 -antologiaan (työnimi). Kirjan toimittavat Tuomas Saloranta ja Shimo Suntila. Jokainen julkaistavaksi valitun novellin kirjoittaja saa kirjapalkintoja, ja tuomaristo saattaa harkintansa mukaan palkita myös muita ansioituneita kirjoittajia. Kirja julkaistaan näillä näkymin Turun kirjamessuilla 3.10.2014, voittajalle tai voittajille ilmoitetaan asiasta n. kuukauden verran etukäteen.

15.6.2014 asti:

Runon ja laulun sokkotreffit -kirjoituskilpailu

ETNO-ESPA JÄRJESTÄÄ 10-VUOTISJUHLAVUOTENSA KUNNIAKSI RUNON JA LAULUN SOKKOTREFFIT -KIRJOITUSKILPAILUN!

Etno-Espan runokilpailussa kenellä tahansa on mahdollisuus saada runotekstinsä Risto Ylihärsilän ja Pekko Käpin sävellettäväksi

Urbaaniin kansanmusiikkiin keskittynyt Etno-Espa-festivaali juhlii tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuotta. Jo kymmenen vuoden ajan Helsingin sydämessä sijaitseva Espan lava on muuttunut elokuisin uuden kotimaisen kansanmusiikin estradiksi. Etno-Espa tunnetaan  ilmaiskonsertteja tarjoavana nykykansanmusiikin kaupunkilaisena näyteikkunana, joka huipentuu vuosittain Taiteiden yönä.

Etno-Espa ry järjestää 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhteistyössä Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry:n sekä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa kaikille avoimen runokilpailun teemalla Kohtaamisia kaupunkitilassa. Kilpailun voittajateksti sävelletään esitettäväksi Etno-Espan juhla-avajaisissa 11.8.2014. Kilpailu alkaa 15.5. ja kestää 15.6. asti.

Runon säveltävät lauluksi kilpailun päätuomarina toimiva, Risto-yhtyeestä tunnetuksi tullut ja vuoden 2014 Teosto-palkinnon pokannut Risto Ylihärsilä sekä kansainvälistä suosiota nauttiva kansanmuusikko, jouhikkovirtuoosi Pekko Käppi.

Kilpailun ideana on saattaa uudella tavalla yhteen nykypäivän runous, populaarimusiikki sekä kansanmusiikki. Viisihenkinen kilpailun esiraati koostuuseuraavien tahojen edustajista: Elvis ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Radio Helsingin Suuri hesalainen kirjakerho -ohjelma, Nuoren Voiman liitto ja Sanasto. Esiraadin valitsemista kymmenestä voittajaehdokkaasta Risto Ylihärsilä valitsee sävellettävän voittajan.  Voittajaruno julkistetaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kilpailun tarkemmat ohjeet löytyvät Etno-Espan kotisivuilta 15.5. alkaen osoitteesta www.etno-espa.fi .

Etno-Espa laajenee juhlavuotenaan

Etno-Espa-festivaali on uusinut konseptiaan. Tapahtuma tiivistyy kaksiviikkoiseksi, mutta laajenee ohjelmistoltaan: konsertteja kuullaan Helsingin sydämessä Espan lavalla kaksi päivässä sekä Taiteiden yönä puolille öin saakka. Näin Espan lava toimii pelkästään Etno-Espan estradina 11.-21.8.2014. Kahden viikon aikana Espan lavalla kuullaan jopa 20 yhtyettä. Tapahtumassa konsertteja kuullaan uutuutena nyt myös viikonloppuna, kun lauantaina 16.8. järjestetään Etno-Espan Lasten Lauantai. Lisäksi juhlavuoden ohjelmistossa tarjoillaan Espan lavan ulkopuolella tapahtuvaa ilmaista oheisohjelmaa. Etno-Espan ohjelmisto julkistetaan kesäkuun puolivälissä.

Etno-Espan runokilpailu järjestetään yhteistyössä Sanoittajat ja Säveltäjät Elvis ry:n ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa. Mukana kilpailussa ovat myös Radio Helsingin Suuri hesalainen kirjakerho -ohjelma, Nuoren Voiman liitto sekä Sanasto.

31.3.2014 asti:

Nova-kirjoituskilpailu

Nova on aloitteleville kirjoittajille suunnattu palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on auttaa osallistujia kehittymään kirjoittajina ja nostaa sf/f-kirjoittajakenttään uusia nimiä. Kisa on tarkoitettu kirjoittajille, jotka eivät ole vielä julkaisseet omaa kaunokirjallista teostaan (julkaisut antologiassa tai omakustanteet eivät ole este osallistumiselle).

Palautetta annetaan kolmiportaisen mallin mukaan. Palkitut novellit (sijat 1–10) saavat palautetta tuomaristolta. Esiraadilta tuomaristolle edenneet, mutta sijoittumatta jääneet novellit saavat palautteen esiraadilta. Loput saavat esiraadin kirjoittaman yleispalautteen, jossa käydään läpi vuoden sadon suurimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita.

Kisassa menestyneitä novelleja julkaistaan Spin- ja Kosmoskynä -lehdissä (katso luettelo julkaistuista novelleista). Novan järjestäjinä toimivat Turun Science Fiction Seura ry sekä Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry.

Nova 2014

Vuonna 2014 kilpailu järjestetään jo 15. kerran, ja juhlavuoden kunniaksi kisa uudistuu ja muuttuu sähköiseksi.

Novan tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna kirjailija Magdalena Hai, kirjabloggaaja Hanna Matilainen, spefikirjoittaja Tarja Sipiläinen, vuoden 2013 Nova-voittaja Anna Malinen, sekä Kosmoskynä-lehden päätoimittaja Juri Timonen. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Taru Hyvönen, Iivari Koutonen sekä Henna Sinisalo.

Kilpailun deadline on 31.3.2014 keskiyöllä. Kilpailutöitä ei palauteta. Voittajat julkistetaan Finncon-tapahtumassa Jyväskylässä 11.-13.7.2014.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 20 liuskaa, lähetetään viimeistään maanantaina 31.3.2014 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona.

Kilpailuun voi osallistua myös postitise. Silloin nimimerkkitiedoin varustettu novelli lähetetään viimeistään 31.3.2014 kolmena kappaleena Turun Science Fiction Seuralle osoitteeseen TSFS ry. / NOVA 2014, PL 538, 20101 TURKU. Mukaan laitetaan myös kirjoittajan yhteystiedot sisältävä kirjekuori, jonka päällä lukee nimimerkki sekä osallistuvan novellin nimi.

Viralliset säännöt kannattaa ehdottomasti lukea läpi, sillä esiraati tai tuomaristo voi hylätä sääntöjenvastaisen novellin.

Järjestäjät toivovat runsasta osallistumista niin kokeneilta kuin aloitteleviltakin kirjoittajilta.

28.2.2014 asti:

KIRJOITUSKILPAILU ”PERHE ON PARAS”

Karisto Oy julistaa kirjoituskilpailun, jossa etsitään 8—12-vuotiaille tarkoitetun romaanisarjan aloitusosaa. Kilpailun aiheena on ”Perhe on paras”.

Haemme elämänmakuisia tarinoita, joista löytyy arkipäivän iloja ja suruja, mutta kenties myös kommelluksia, jännitystä, seikkailua ja huulenheittoa. Tyyli ja tunnelma on vapaa, mutta tekstin tulee imaista lukija mukaansa ensi riveistä alkaen.

Käsikirjoituksen voi lähettää paperitulosteena 28.2.2014 mennessä osoitteeseen Karisto Oy / PL 102 / 13101 Hämeenlinna. Kuoreen on merkittävä tunnus ”Kirjoituskilpailu”. Mukaan liitetään käsikirjoituksen lisäksi suljettu kirjekuori, jonka päällä lukee osallistujan nimimerkki ja jonka sisällä on osallistujan nimi ja yhteystiedot. Käsikirjoituksia ei palauteta.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ennen julkaisseet kirjailijat että ensikertalaiset. Kilpailuteksteille ei määritellä minimi- tai maksimimittaa, mutta useimmissa lastenromaaneissa on ainakin 80 000 merkkiä (välilyönteineen). Toivomme, että käsikirjoituksessa on sivunumerot ja tekstin fonttikoko on ainakin 12 pistettä. Saatteeksi käsikirjoitukseen on hyvä liittää lyhyt tiivistelmä tarinan sisällöstä ja ajatuksia sarjan jatkosta.

Kustantamon edustajat valitsevat loppusuoralle viisi käsikirjoitusta. Kirjavinkkari Marja-Leena Mäkelä valitsee finalistien joukosta kilpailun voittajan, joka palkitaan 3 000 euron stipendillä. Lisäksi Kariston säätiö palkitsee kaksi käsikirjoitusta 1 000 euron stipendeillä. Voittajateos julkistetaan valmiina kirjana Helsingin kirjamessuilla lokakuussa 2014 palkintojenjaon yhteydessä. Lisätietoja kilpailusta antaa kustannustoimittaja Sirja Kunelius, puh. 03-6315 202, sirja.kunelius@karisto.fi.

Seinäjokelainen Marja-Leena Mäkelä on ”suomalaisen kirjavinkkauksen kantaäitee”, kutsumuskirjastonhoitaja ja sanataideohjaaja. Hän on opettanut kirjavinkkausta kirjastolaisille ja opettajille parinkymmenen vuoden ajan, kehittänyt lasten kirjaseikkailutoimintaa, toiminut kriitikkona ja pakinoitsijana ja julkaissut itsekin kirjoja. Hän on ollut mukana sekä Topelius- että Finlandia Junior –palkintoraadeissa ja saanut lastenkulttuurin valtionpalkinnon vuonna 2000.

28.2. asti:

Tampereen aforismiyhdistyksen kilpailu

Tampereen aforismiyhdistys järjestää toisen valtakunnallisen aforismikilpailun.

Kilpailu on avoin kaikille. Kukin kirjoittaja saa osallistua kilpailuun yhdellä 5 – 15 suomenkielisen aforismin sikermällä. Sikermän aihe on vapaa. Kilpailuun osallistuvat aforismit eivät saa olla tai olla olleet julkisesti esillä ennen tulosten julkaisemista.

Kirjoita aforismit koneella mielellään yhdelle A4-liuskalle. Kirjoita aforismiliuskalle lisäksi nimimerkkisi, mutta älä muita tunnistetietoja.

Laita aforismiliuska kirjekuoreen ja kuoren sisään toinen kirjekuori, jonka päällä on nimimerkkisi ja sisällä nimesi ja yhteystietosi, muun muassa sähköpostiosoite. Lähetä kirje osoitteeseen Tampereen aforismiyhdistys ry, Aforismikilpailu. c/o Kirjakauppa Tulenkantajat, Hämeenpuisto 25, 33210 Tampere. Kilpailuun hyväksytään aforismit, joiden postileima on 28.2.2014 tai aikaisempi. Lähetettyjä aforismeja ei palauteta.

Tampereen aforismiyhdistyksen nimeämä raati valitsee parhaat sikermät. Raadin puheenjohtajana toimii kirjailija, aforisti Arto Seppälä.

Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kirjakauppa Tulenkantajissa Tampereella Suomen aforismipäivänä 16.4.2014 klo 18.00. Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot: Paras sikermä, palkinto 100 euroa ja kunniamaininta. Mahdolliset muut palkittavat, kunniamaininta.

Järjestäjä varaa itselleen oikeuden julkistaa medialle palkittavat aforismit ja niiden kirjoittajat. Kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja ei korvata.

30.9.2013 asti:

Terve metsä, terve vuori! -kirjoituskilpailu

Kirjoituskilpailulla kerätään muistoja Itä-Suomen kansallispuistoista

Terve metsä, terve vuori! -kirjoituskilpailu tallentaa tarinoita mieleenpainuvimmista hetkistä Kolin, Patvinsuon, Petkeljärven ja Tiilikkajärven kansallispuistojen jylhissä maisemissa. Kaikille avoin kilpailu innostaa pohtimaan itäsuomalaisten kansallispuistojen merkitystä ihmisen ja luonnon hyvinvoinnille. Kilpailun palkintoraadin muodostavat kirjailijat Simo Hämäläinen, Matti Kettunen, Marja-Leena Tiainen ja Eeva Tikka sekä kansallispuistokummi Saimi Hoyer.

Kilpailuaika on 1.2.–30.9.2013, ja parhaat kirjoitukset palkitaan kansallispuistojen majoituspaketeilla. Kilpailuun ovat tervetulleita niin vanhat muistot kuin tämän päivän kansallispuisto-kokemukset. Kirjoittaa voi kaikesta kansallispuistoissa tapahtuneesta: esimerkiksi kiinnostavista kohtaamisista ihmisten ja eläinten kanssa, retkimuistoista ja puistoihin liittyvistä vanhoista uskomuksista.

“Kansallispuistot ovat kaikkien suomalaisten omaisuutta. Ne ovat maksuttomia luonnon omia elämyspuistoja. Itä-Suomen puistot ovat suosittuja retkeilykohteita, ja nyt on tilaisuus kaivaa retkirepuista puhuttelevimmat muistot polkujen varsilta ja vetten päältä”, kannustaa erikoissuunnittelija Tiina Hakkarainen Metsähallituksen luontopalveluista.

Terve metsä, terve vuori! -kirjoituskilpailun järjestävät Metsähallituksen luontopalvelut, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Joensuun perinnearkisto ja Itä-Suomen yliopiston LYY-instituutti. Kilpailun tulokset julkistetaan joulukuussa 2013. Kirjoitukset tallennetaan tutkijoiden käyttöön SKS:n Joensuun perinnearkistoon, ja tarinoita käytetään kirjoittajan suostumuksella kansallispuistojen näyttelyissä, opastuksessa ja viestinnässä.

8.5.2013 asti:

Runo-Kaarina

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja ruonoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Vuoden 2013 kilpailuaika on 5.2.-8.5.

Lisätietoa kilpailusta alla:

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme.

Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.

Kilpailuohjeet

 • etsimme 50 – 100  runon kokoelmaa
 • kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista
 • muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta
 • nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 8.5.2013 klo 15.00
 • kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero
 • käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki/kultuuripalvelut, PL 9, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä “Runo-Kaarina”
 • kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta
 • tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua
 • toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla
 • kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä
 • kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5
 • fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole
 • kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon
 • voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen

Julkaistavan esikoiskokoelman valitsee Kaarinan kaupungin nimeämä valintaraati. Vuosina 2013-2016 raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muina jäseninä ovat kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja, vuoden 2011 voittaja Anna Elina Isoaro, kirjailijat Mika Terho ja Tommi Parkko, kansalaistoiminnan lautakunnan edustaja Pekka Kontturi ja kulttuurisihteeri Mikko Nortela.

Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.

31.7.2012 asti:

KIRJOITUSKILPAILU: Risteys

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto ja Oulun läänin taidetoimikunta järjestävät kirjoituskilpailun 15.4.–31.7.2012.

Kenelle?
Kilpailu on avoin kaikille kirjoittajille, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este kilpailuun osallistumiselle, mutta kilpailuun lähetettävien töiden tulee olla ennen julkaisemattomia ja palkitsemattomia (koskee myös omakustanteita ja antologioita).

Teema ja laji
Kilpailuun lähetettävien tekstien tulee olla lyhyttä proosaa, joka käsittelee teemaa
Risteys. Tekstit voivat olla esseitä, pakinoita, kertomuksia tai novelleja.

Esseellä tarkoitetaan yleistajuista tutkivaa tai pohdiskelevaa kirjoitelmaa, joka hyödyntää usein sekä kaunokirjallisuuden että asiaproosan kerrontatapoja. Pakina on tiivis proosateksti, jonka sävy on usein parodinen, satiirinen tai humoristinen. Kertomukset sisältävät tarinan. Novelleille on ominaista harkittu, kaunokirjallinen muoto.

Säännöt
Teksti kirjoitetaan suomeksi, ja yhden tekstin laajuus saa olla 1–4 liuskaa. Kirjasinkoon tulee olla 12, rivivälin 1,5. Teksti kirjoitetaan tietokoneen tekstinkäsittelyohjelmalla, tallennetaan word- tai rtf-muotoon ja lähetetään sähköpostilla jäljempänä mainittuun osoitteeseen. Teksti varustetaan nimimerkillä, lähettäjän yhteystiedot (nimi, osoite, puhelin, sähköposti) tulee ilmoittaa sähköpostissa. Jos kirjoittaja lähettää useampia tekstejä, ne voi lähettää yhteisessä sähköpostiviestissä edellä kuvatulla tavalla.

Vain palkituista teksteistä annetaan palaute. Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto pidättää itsellään oikeuden julkaista kirjoituskilpailuun lähetettyjä tekstejä ilman eri korvausta Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kotisivuilla olevassa verkkolehdessä, kesäyliopiston koulutuskalenterissa tai muissa kesäyliopiston toimintaa esittelevissä yhteyksissä.

Kilpailun ajankohta
Kilpailu on avoinna 15.4.–31.7.2012.

Lähetysosoite
Kilpailutekstit toimitetaan 31.7.2012 mennessä sähköpostilla osoitteeseen:
merja.kuure@pohjois-pohjanmaa.fi
Sähköpostin aihekenttään merkintä ”Kirjoituskilpailu”

Raati
Kilpailun raadin puheenjohtajana toimii Oulun läänin taidetoimikunnan pääsihteeri Ulla Lassila ja jäseninä kirjailijat, kirjoittajaohjaajat Pauliina Vanhatalo, Marja-Riitta Vainikkala ja Tommi Parkko.

Voittajien valinta ja julkistaminen
Kilpailun raati valitsee kolme palkittavaa tekstiä. Voittaja saa 300 euron, toinen 200 euron ja kolmas 100 euron rahapalkinnon. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajat julkistetaan lokakuussa 2012.

30.3.2012 asti:

Runokilpailu: ”Porrashuone”

Helsingin kaupunginmuseo järjestää runokilpailun, jonka pääpalkintona on voittaneen runon julkaisu syksyllä 2012 ilmestyvässä kantakaupungin porrashuoneita käsittelevässä kirjassa. Kilpailun voittajalle on luvassa myös 500 euron palkkio.

”…seinäpinta kirkkaansininen kuin iiris tai tulipunainen, keltainen, viheriä”, kirjoitti Helvi Hämäläinen Säädyllisessä murhenäytelmässä (1941) Töölön porrashuoneista.

Helsingissä on monia hyvin säilyneitä tai vanhaan loistoonsa palautettuja porrashuoneita. Häkellyttävän hienot koristemaalaukset ja hehkuvat värit luovat juhlavan tunnelman, eivätkä vahingossa – tehtiinhän pääporrashuoneet aikoinaan edustustilojen jatkeeksi. Palvelusväki taas kulki vaatimattomia talousportaita pitkin.

Helsingin kaupunginmuseon monivuotinen kantakaupungin porrashuoneiden inventointiprojekti alkaa olla loppusuorallaan. Helsingin hienoimpia porrashuoneita 1800-luvulta 1940-luvulle esittelevä julkaisu ilmestyy syksyllä 2012.

Kirjassa käsitellään porrashuoneita muun muassa konservoinnin, rakennushistorian, sosiaalihistorian ja rakennussuojelun näkökulmista. Tarkastelussa ovat esimerkiksi aitouden ja alkuperäisyyden kysymykset, porrashuoneiden sijainti yksityisen ja julkisen välimaastossa sekä taiteilijuus suhteessa käsityöläisyyteen.

Helsingin kaupunginmuseo järjestää Helsingin hienojen porrashuoneiden kunniaksi kaikille avoimen runokilpailun. Kilpailuun osallistuvan runon tulee jollakin tavalla liittyä teemaan ”porrashuone”. Runokilpailun raatiin kuuluvat runoilija Tomi Kontio sekä Helsingin kaupunginmuseosta yksikön päällikkö Anne Mäkinen, tiedottaja Reeta Holma sekä museolehtori Sauli Seppälä. Pääpalkintona kilpailussa on runon julkaisu tulevassa porrashuonekirjassa sekä 500 euron palkkio.

Runokilpailun säännöt:

Kilpailuun osallistuvan runon tulee jollakin tavalla liittyä teemaan, joka on ”porrashuone”.

Runojen määrä on rajoitettu yhteen per kilpailija.

Osallistumisaika on 2.2.–30.3.2012.

Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti huhtikuun 2012 aikana.

Kilpailuun voi osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä.

Kirjoita runo koneella yhdelle puolelle paperia, noin 30 riviä / sivu. Runon maksimipituus on kaksi A4-liuskaa. Käsinkirjoitettuja töitä ei lueta. Kilpailutöitä ei palauteta.

Runon tulee olla ennen julkaisematon.

Runo lähetetään osoitteeseen Helsingin kaupunginmuseo, ”Porrashuone”, PL 4300, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI. Liitä mukaan yhteystietosi sekä mahdollinen nimimerkki julkaisun yhteydessä käytettäväksi.

Kilpailun voittajaruno julkaistaan Porrashuoneet-kirjassa syksyllä 2012. Lisäksi voittajalle on luvassa 500 euron palkkio sekä viisi tekijänkappaletta Porrashuoneet-kirjasta. Kisan parhaimmistoa julkaistaan myös Helsingin kaupunginmuseon verkkosivuilla.

Helsingin kaupunginmuseo pidättää oikeuden kilpailutöiden käyttöön viestinnässä ja markkinoinnissa.

31.1.2011 asti:

Ajan polut -kirjoituskilpailu

Suomen Tieteiskirjoittajat ry. ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry. julistavat kaikille avoimen vaihtoehtohistorianovellien kirjoituskilpailun “Ajan polut”.

Vaihtoehtohistoria on science fictionin alalaji, joka spekuloi historiassa tapahtuneilla muutoksilla sekä niiden kuvitelluilla vaikutuksilla. Millaisessa maailmassa eläisimme, jos jokin asia historiassa olisi tapahtunut toisin? Kyseessä on science fictionin kentässä jo pitkät perinteet omaava, mutta Suomessa vähemmän harrastettu genren alalaji.

“Ajan polut” -kirjoituskilpailussa haetaan vaihtoehtohistoria-novelleja, jotka käyttävät lähtökohtanaan Suomen historian käänteitä. Kisassa haetaan kaunokirjallisesti korkeatasoisia tekstejä, ei siis esimerkiksi esseitä. Tekstien tulee täyttää kaunokirjalliset vaatimukset, sen ohella että ne avaavat uusia näkökulmia Suomen historian käännekohtiin.

Kilpailun tuomareina toimivat kirjailija Juha-Pekka Koskinen, tutkija Mari K. Niemi ja sf/f-kriitikko Pasi Karppanen. Tuomaristolla on apunaan esiraati, joka valikoi jatkoon menijät tuomaristolle. Kilpailun palkintoihin on varattu 1000 euroa, jonka tuomaristo jakaa haluamallaan tavalla.

Kilpailuun lähetettävien tekstien tulee olla alkuperäisiä ja ennen julkaisemattomia koskien sekä paperi- että verkkojulkaisuja. Kilpailutekstien kieli on suomi. Novellit tulee postittaa 31.1.2011 mennessä kolmena kappaleena osoitteeseen “Ajan polut” -novellikilpailu, PL 538, 20101 Turku. Kilpailutöitä ei palauteta.

Tekstien tulee olla kirjoitettu joko tietokoneella tai kirjoituskoneella A4-arkeille ja vain yhdelle puolen arkkia. Rivejä arkilla saa olla korkeintaan 30 rivivälin ollessa vähintään 1,5. Fonttikoon on oltava lukukelpoista (n. 12 pts), marginaalit joka reunasta vähintään 2 cm. Tekstien enimmäispituus on 25 liuskaa annetuin asetuksin.

Kisaan osallistutaan nimimerkillä. Nimimerkin avulla kirjoittajien henkilöllisyys pysyy salassa esiraatilaisilta ja tuomareilta. Kisaan saa osallistua useammalla kuin yhdellä novellilla, mutta kunkin novellin kanssa tulee käyttää eri nimimerkkiä.

Omat yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) kirjoitetaan paperille, joka suljetaan kirjekuoreen A. Kirjekuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki, jolla kirjoittaja osallistuu, sekä osallistuvan novellin nimi. Novelli ja kirjekuori A laitetaan kirjekuoreen B, joka lähetetään edellä mainittuun osoitteeseen.

Sivut on numeroitava siten, että samassa yhteydessä käy ilmi myös novellin sivujen kokonaismäärä (esim. 1/12, 2/12 jne.) ja novellin nimi. Lisäksi jokaiseen sivuun tulee merkitä nimimerkki, jolla ko. novelli osallistuu, sekä novellin nimi.

Voittajat julistetaan maaliskuussa 2011, ja tuloslista julkaistaan kilpailun www-sivuilla. Palkituille asiasta ilmoitetaan erikseen. Mikäli kilpailu kerää kylliksi laadukkaita tekstejä, on ne tarkoitus julkaista omana antologianaan.

Kirjoittajille, joiden tekstien julkaisemisesta antologiassa ollaan kiinnostuneita, ilmoitetaan asiasta kuukauden kuluessa tulosten julkistamisesta. Kisan järjestäjillä on teksteihin käyttöoikeus antologiassa, eikä niitä saa julkaista muualla sitä ennen, mutta muut oikeudet teksteihin pysyvät kirjoittajilla.

Kasvukipuja – uusi nuorten kirjoituskilpailu 2010

Kasvukipuja on valtakunnallinen kirjoituskilpailu, jonka tarkoitus on tarjota 13-18-vuotiaille (s. 1992-1997) nuorille mahdollisuus ilmaista itseään ja tuntemuksiaan kirjallisin keinoin. Kilpailun järjestää LK-Julkaisut Oy yhteistyökumppaniensa kanssa. Kilpailukirjoitusten toivotaan liittyvän Kasvukipuja-teemaan. Tyylilaji on vapaa. Kirjoituksia otetaan vastaan 1.4.2010-31.7.2010. Kilpailun palkinnoista päättää tuomaristo ja asiantuntijaryhmä.

Voittajakirjoitukset julkaistaan LK-Julkaisujen kokoelmateoksessa Kasvukipuja. Voittajat saavat myös raha-, lahjakortti- ja tuotepalkintoja syksyllä 2010. Kirja julkaistaan jouluksi 2010. Sen tuotosta ohjataan osa Kirkon diakoniarahaston kautta niille nuorille ja perheille Suomessa, joiden hätä on suuri eikä muuta apua ole saatavissa.

Kilpailu sisältää kaksi sarjaa: 13-15-vuotiaiden (s.1995-1997) ja 16- 18 vuotiaiden (s.1992-1994) sarjat. Lisäksi kilpailussa on erityissarja näihin kahteen ikäryhmään kuuluville nuorille, joilla ondysfasia, puheen ja kielenkehityksen erityisvaikeus. Dysfasiasarjan kirjoitukset arvioi omassa osiossaan dysfasiaan perehtynyt asiantuntijaryhmä.

Kilpailun tuomaristossa ovat kirjailija Johanna Arola, lastenpsykiatri, psykoterapeutti Anne Kauppi, yksityisyrittäjä, kriisi-, mielenterveys- ja päihdetyöntekijä Tessu Kivistö, tv-toimittaja, kaupunginvaltuutettu, lasten ja nuorten lautakunnan jaoston puheenjohtaja, YTK Joonas Lepistö, opiskelija, lukiolainen Hanna-Mari Pikkuharju, diakoni, Kirkon diakoniarahaston sihteeri Jaana Valtonen, kustannustoimittaja Minna Toikkanen ja dysfasiasarjan osalta Pirkanmaan Dysfasiayhdistys Ry:n asiantuntijaryhmä.  LK-Julkaisujen kirjoituskilpailun yhteistyökumppaneita ovat mm. Suomen Mielenterveysseura, Kirkon diakoniayhdistys ja Pirkanmaan Dysfasiayhdistys.

LK-Julkaisut on tuore pirkanmaalainen kustannusyhtiö, joka erikoistuu uudenlaiseen oppimateriaaliin. Usein LK-julkaisujen projektit liittyvät myös tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin, joihin tarjotaan uusia näkökulmia julkaisujen ja toimintatapojen avulla: projektit liitetään esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvointia edistävään toimintaan ja hyväntekeväisyyskohteeseen.