Category

lyrikline.org Suomen julkistamistilaisuus to 26.8.2010 klo 20.30 Ravintola Kaisaniemi, Helsinki

lyrikline.orgon kansainvälinen runoussivusto, jossa on esillä runoja ja runokäännöksiä yli 50 kielellä. Lyriklinessä on tällä hetkellä mukana lähes 700 runoilijaa, 6300 runoa sekä 7600 käännöstä. Alkuperäiset runot ovat kuunneltavissa sivustolla runoilijoiden itsensä lukemina. Lyriklinellä on yhteistyökumppaneita ympäri maailmaa.

Viime vuonna 10 vuotta täyttänyt lyrikline.org on osa literaturwerkSTATT berlinin toimintaa. Tänä vuonna Lyriklineen tulee mukaan suomalaisten runoilijoiden runoja sekä käännöksiä useille eri kielille. Lukukeskus ja Nuoren Voiman Liitto aloittivat yhteistyön lyrikline.orgin kanssa vuonna 2009. Yhteistyökumppaneina Suomessa ovat olleet myös Helsingin kaupunginkirjasto ja Goethe-Institut Finnland.

Tervetuloa Lyriklinen Suomen julkistamistilaisuuteen torstaina 26.8.2010 klo 20.30 Ravintola Kaisaniemeen (Kaisaniementie 6, 00100 Helsinki). Narikkamaksu 2e.

Runojaan ovat lukemassa lyriklinessä esillä olevat runoilijat Tua ForsstömTomi KontioLauri OtonkoskiJohanna Venho ja Saila Susiluoto. Tilaisuuden juontaa Sakari Katajamäki. Berliinistä saapuva Heiko Strunk esittelee lyrikline.org -hanketta. Illan aikana nähdään myös ZEBRA Poetry Film Awards –kilpailun runofilmejä. Ohjelman päättää Vaarallista, joka esittää akustisia versioita mm. Leonard Cohenin kappaleista.

Lyriklinen Suomen julkistamistilaisuus on osa Runokuun ohjelmaa. Ennen julkistamistilaisuutta Ravintola Kaisaniemessä on Runopuulaakin finaali, jossa kisataan Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *