Category

NETTA WALLDÉNILLE ANNI POLVA -TUNNUSTUSPALKINTO

Netta Walldén on saanut kirjastaan Ruben ja Ratikkaralli Lounais-Suomen Kirjailijoiden jakaman Anni Polva -tunnustuspalkinnon. Ruben ja Ratikkaralli on sarjan kolmas kirja. Walldén (s. 1973) on klaukkalalainen lastenkirjailija ja äidinkielenopettaja.

Raati kiitti kirjaa mm. seuraavasti:

”Netta Walldénin Ruben ja Ratikkaralli on riemastuttavan hauska kirja, jonka huumori puree niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Puutarhoihin lentelevät raitiovaunut sekä ovista, ikkunoista ja savupiipuista tursuavat tarinat ovat juuri niin ilahduttavan anarkistisia kuin vain Saarnilaaksossa voi olla. Walldénin rikas henkilögalleria, juonen hieman vino todellisuus ja kaunis kieli tekevät lukukokemuksesta jännittävän ja kutkuttavan. Laura Valojärven kuvitus tukee hienosti tarinaa.”

Anni Polva -tunnustuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi parhaalle lasten- tai nuorten sarjakirjalle. Ensimmäinen Anni Polva -palkinto jaettiin vuonna 2007 ja sen sai Jukka Parkkinen. Vuonna 2009 palkinto meni Sari Peltoniemelle ja vuonna 2011 Anneli Kannolle.

Varsinaisessa raadissa istuivat tällä kertaa Roope Lipasti sekä Pirjo-Riitta Tähti-Wahl Lounais-Suomen Kirjailijoista, äidinkielen opettaja Anja Viranko sekä koululainen Vilma Meriö. Raadin ulkojäsenenä työhön osallistui myös koululainen Olga Lipasti. Raadin sihteerinä toimi Anna Tuukkanen.

Kilpailun finaaliviisikko oli seuraava:

J.S. Meresmaa: Mifongin perintö (Karisto)
Timo Parvela: Ella ja kaverit menevät metsään (Tammi)
Veera Salmi: Puluboin ja Ponin loisketiivis kirja (Otava)
Mila Teräs: Telma ja Kuiskausten koulu(Otava)
Netta Walldén: Ruben ja Ratikkaralli (WSOY)

Lisätietoja: Roope Lipasti, Lounais-Suomen Kirjailijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *