Category

Nuoren Voiman Säätiön apurahat haettavina

Nuoren Voiman Säätiö perusti vuonna 2011 uuden nuorille kirjailijoille tarkoitetun apurahan, sillä säätiö haluaa omalta osaltaan kiinnittää huomion nuorten kirjailijoiden vaikeaan taloudelliseen asemaan ja tukea nuoria kirjailijoita.

Apurahat ovat työskentelyapurahoja, ja niitä voivat hakea alle 40-vuotiaat suomeksi kirjoittavat kirjailijat. Vuonna 2015 myönnettävien apurahojen kokonaissumma on 5 000 euroa ja se jaetaan 1000-2000 euron suuruisina työskentelyapurahoina. Apurahojen hakuaika päättyy 30.4.2015, viimeisen hakupäivän postileima riittää. Päätökset julkistetaan touko-kesäkuun vaihteessa Nuoren Voiman Liiton verkkosivuilla. Apurahan saajille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Apurahat ovat tuottoa testamenttilahjoituksesta, jonka Nuoren Voiman Liitto sai vuonna 1989 pitkäaikaiselta aktiiviselta jäseneltään Johanna Arolalta. Nuoren Voiman Säätiö perustettiin 1992 hallinnoimaan testamentattua omaisuutta. Säätiön tarkoituksena on tukea Nuoren Voiman Liitto ry:n toimintaa sekä taiteen, taiteiden tutkimuksen ja kritiikin tekijäin työtä ja edellä mainittujen alojen koulutusta ja harrastustoimintaa. Jaettavista apurahoista ja niiden summasta päätetään vuosittain säätiön varallisuustilanteen mukaan. Päätöksen apurahoista tekee Nuoren Voiman Säätiön hallitus.

Apurahoja voivat hakea vuonna 1975 ja sen jälkeen syntyneet kirjailijat. Apurahoja voivat hakea vain yksityishenkilöt eikä niitä myönnetä työryhmille. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta eikä säätiö perustele päätöksiään. Työnäytteitä ei palauteta. Pääsääntöisesti apurahat myönnetään jo julkaisseille kirjailijoille, mutta poikkeustapauksessa voidaan apuraha myöntää myös sellaiselle hakijalle, jolla on vasta kustannussopimus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *