Ohjeet ilmoittajille

Teethän tiedotteestasi mahdollisimman selkeän ja helposti siirrettävän

Usein tapahtumailmoituksissa toistuvat samat ongelmat, jotka tekevät ilmoitustietojen laittamisesta Teonsanaan suuritöisen tai vaikean, jolloin sen julkaisu sivuilla väkisinkin viivästyy. Koko sivustoa päivittää yksi ihminen omalla vapaa-ajallaan, joten ilmoituksen selkeys on valttia.

Tässä muutama asia, jotka kannattaa tsekata, kun lähetät ilmoitusta Teonsanaan – teitpä sen sitten sähköpostitse kirjallisuuskalenteri@gmail.com tai Facebookin kautta.

Tärkeimmät tiedot ensin

Muista tarkistaa, että ilmoituksesi sisältää välttämättömät tiedot: Mitä, missä, milloin.

1. tapahtuman nimi

2. päivämäärä

3. kellonajat (jollei kokopäiväinen/monipäiväinen)
sekä aloitus- että lopetusaika (edes suunnilleen)

4. tapahtumapaikka, katuosoite, kaupunki

Osoitteen on hyvä olla kirjoitettu niin, että sen voi ilmoituksesta kopioida helposti esim. navigaattoriin tai karttapalveluun.

Muista aina kirjoittaa osoitteeseen kaupunki! Silloinkin, kun se on Helsinki, kiitos. Monissa kaupungeissa on samannimisiä katuja. (TJEU: Hämeenkatu)

Älä oleta, että kaikki tietävät. Eivät tiedä.

5. tapahtuman nettisivun osoite (tai muu yhteystieto, josta saa lisätietoja)

6. mahdollinen pääsymaksu/maksuttomuus

Yleensä vasta nämä tiedot saatuaan mahdollinen osallistuja on kiinnostunut siitä, keitä tapahtumassa esiintyy.

Jos lähetät tiedot sähköpostilla, olisi hyvä, jos laittaisit tärkeät päivämäärät jo sähköpostiviestin otsikkoriville. En välttämättä ehdi päivittää tietoja kalenteriin heti, joten päivämäärien näkeminen heti viestien otsikossa auttaa kiireellisyyden määrittämisessä.

Muistathan, että jos lähetät ilmoituksesi vasta 1-2 päivää ennen tapahtumaa, ilmoitus ei välttämättä ehdi sivuille ajoissa.

Lähetä ilmoitus tekstinä. Pelkkänä tekstinä.

Mitä vähemmän muotoilet ilmoitustasi, sitä todennäköisemmin se toimii nettisivulla.

1. Ei kuvamuotoisia ilmoituksia!

Teksti on voitava kopioida, jotta voin liittää sen ilmoituskenttään. Jos lähetät tekstin ns. julisteena eli pdf/jpg-kuvana, sitä ei voi laittaa Teonsanaan.

2. Ei manuaalisia rivinvaihtoja.

Rivinvaihdot ainoastaan kappaleiden väliin, luetteloihin yms. Jos ”rivität” tekstin painamalla Enteriä joka rivin lopussa, joudun poistamaan joka ikisen rivinvaihdon, ennen kuin voin laittaa tekstin Teonsanaan. Tämä ei ainakaan nopeuta ilmoituksesi julkaisua.

Huomioi myös, että jos kopioit/muunnat tekstin pdf-tiedostosta, tekstiin jää yleensä automaattisesti manuaaliset rivinvaihdot rivien loppuun. Myös ne on poistettava ennen tekstin julkaisua.

3. Jos lähetät tiedotteen sähköpostin liitteenä, tallenna se txt-, rtf- tai doc-muodossa.

Muun muotoisia tekstitiedostoja en välttämättä saa auki. Ilmoituksen voi myös hyvin kopioida suoraan viestikenttään.

4. En suosittele erityismuotoiluja (kuten fontit, sisennykset, välistykset, kirjainkoon vaihtelut, kuviot ym.).

Kopioin tekstin Teonsanaan joka tapauksessa pelkkänä tekstinä, joten muut kuin html-linkit yms. nettisivukelpoiset muotoilut häviävät matkalla ja mahdollisesti muuttavat tekstisi käsittämättömäksi sekasotkuksi WordPress-alustalla. Toisinaan joudun tekemään paljonkin töitä saadakseni muotoilun pois tekstistä, jotta siitä saisi luettavan. Muotoilut eivät toimi WordPress- tai kalenterisivulla samoin kuin esim. Word-tiedostossa.

Kalenteriin ei voi siirtää lainkaan muotoiluja. WordPress-sivulla todennäköisesti toimivat muotoilut: lihavointi, vinoteksti, html-tekstilinkit, otsikot, luettelot.

Tiedot järjestykseen

Ilmoitus täytetään kalenteriin tässä järjestyksessä:

  • Kaupunki: Tapahtuman nimi
  • Päivämäärä, aloitusaika, lopetusaika
  • Tapahtumapaikka, osoite, kaupunki
  • Nettisivu, josta saa lisätietoja.
  • Ilmoitusteksti.
  • Tapahtumanjärjestäjän yhteystiedot.

Mitä tarkemmin tapahtumatiedotteesi noudattelee tätä kaavaa, sitä nopeammin ilmoituksesi ilmestyy Teonsanan kalenteriin.

Haluaisitko laittaa tapahtumatiedotteesi suoraan kalenteriin?

Jos yhteisönne järjestää kirjallisuustapahtumia usein, voitte saada omat tunnukset, joilla voitte laittaa tapahtumailmoituksenne suoraan Teonsanan kirjallisuuskalenteriin. Tarvitsette siihen vain Gmail-sähköpostiosoitteen. Tällöin saatte ilmoituksenne näkyviin nettisivuille heti eikä teidän tarvitse odottaa Teonsanan päivityksiä. Ilmoituksen laittaminen kalenteriin on helppoa: täytetään vain tiedot kenttiin ja klikataan Julkaise.

Jos yhteisösi haluaisi omat tunnukset, lähetä viestiä osoitteeseen kirjallisuuskalenteri(at)gmail.com ja muista mainita viestissä, minkä yhteisön toimintaa varten tunnukset haluat.